Хиляди на протест в Скопие заради името

Македония никога няма да бъде Северна, крещяха те
19 ное 2018 12:00, Елка Василева
68
Хиляди на протест в Скопие заради името
Снимка: Reuters

Няколко хиляди души участваха в масов митинг в Скопие срещу внасянето на промени в конституцията на страната, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Демонстрантите, които се събраха снощи пред македонския парламент, издигнаха плакати и развяваха македонски знамена под съпровода на народна музика въпреки лошото време.

Още по темата

Поставяме редица искания пред правителството, сред които спиране на процеса на промяна на конституцията, анулиране на Преспанското споразумение между Скопие и Атина, зачитане на вътрешнодържавното право и международното право, зачитането на държавното име на Република Македония, разпускане на парламента и свикване на извънредни парламентарни избори, съобщиха организаторите на митинга.

Демонстрантите издигнаха сцена пред парламента, на задния план на която с главни букви бе написано "Македония никога няма да бъде Северна".

На фасадата на самото здание на македонския парламент често има лазерни проекции, включително такива с нецензурно съдържание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През цялата няма и 30 годишна история на Македония не е имало толкова многолюден протест!
37
2
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
С копие на протест...
36
9
 
9
 
! Отговори
хммм преди 5 години
Абе Македония е имало, не говорете глупусти и вие бе невeжи. Но народа който е бил преди 2500 години там няма нищо общо с тоя който днес живее там. Това е бил обикновен гръцки полис, както Спарта, Атина или Тракия. Това там на времето в била цивилизация която отдавна е претопена, само погледнете гърция, нищо общо с народа преди 3000г. Сега там живеят по-скоро сев. африкански мароканци. Това дразни гърците за македония. Все едно американец днес да каже аз съм потомък на великия ацтекски воин Кукуклан. Ние като народ сме дошли 1000г по-късно, ама със стар мъж, малко дете и маке не се спори.
35
9
 
3
 
! Отговори
хммм преди 5 години
Абе Македония е имало, не говорете глупусти и вие бе невeжи. Просто обаче народа който е бил преди 2500 години няма нищо общо с народа който днес живее там. Това е бил обикновен гръцки полис, както Спарта, Атина, Тракия или Тива. Това там на времето в била цивилизация която отдавна е претопена, само погледнете гърция, нищо общо с народа преди 3000г. Сега там живеят по-скоро сев. африкански мароканци. Това дразни гърците за македония. Все едно американец днес да каже аз съм потомък на великия ацтекски воин Кукуклан. Ние като народ сме дошли 1000г по-късно, ама със стар мъж, малко дете и маке не
34
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия имат късмет, че не се наричат"северозападна македония"
33
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Махнете патриарха-предател в Истамбул и поставете истински православен,който държи на православието - грък,българин,руснак,румънец или друг истински православен християнин.
32
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Македония не биваше да се съгласява на такова унижение да я преименуват на Северна Македония по нареждане на византийците. А обикновенното маке някой пита ли го то какво мисли? Естествено, че не. Важното е да се изпълнят всички изисквания за да набутат Македония в ЕС, а после започва голямото кльопане и усвояване!
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз твърдя 100%,че никога не е съществувала такава държава Македония.Имало е едни добре организирани племена с вождове,но такава държава не е имало.Да не говорим,че според историята,Александър отива в Африка,Азия и там си умира,не е действал на Балканите.Когато става битката за спасяване на живота му на Балканите,се изброяват едни тракийски племена враждуващи срещу други тракийски племена.Къде му е организираната държава?Няма такава.
30
5
 
9
 
! Отговори
niki преди 5 години
Руската *** платила да клати държавите ни.
29
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако името СЕВЕРНА Македония се запази, това означава че и Цяла Пиринска Македония, която към момента се намира в България трябва да стане Македонска.Толкова ли не разбирата скрития ход на данайниците.
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са били едни племена съставени предимно от тракийци,малко елини,майка му пък на Александър македонски е била илирка.Македония от 5-6 век винаги е била българска,докато не я сърбизираха след ВСВ.
27
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фанариотите измислиха държавата Македония през 17-18 век и налагаха насилствена гърцизация+данъци на балканското християнско население,срещу което се вдигнаха бунтове на Балканите.Ако някой ми покаже автентичен документ,с химически анализ,че е съществувала някога държава Македония,ще го черпя!Няма такава държава и не е имало!
26
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най добре е да бъде още от сега Илирида
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам как ЕС, НАТО и САЩ подкрепят косовските албанци на Хашим Тачи, нема да се учуда с референдум или без,да наложат на македонците името Югоизточна косовска албания!И без това НАТО и САЩ подкрепяха албанските терористи- борци за демокрация, преди години, когато трепеха македонски полицаи и войници!
24
7
 
6
 
! Отговори
SS преди 5 години
май тиа ще успеят преди нас да изхвърлят *** ...
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до nikiЯсно е ,че си ФЕН на борисов и сигурно не можеш да му се нагледаш на излъчването! Въпроса е: чувстваш ли се хомо докато го гледаш как си криви главата по телевизията?!
22
5
 
6
 
! Отговори
сичко е ок в ЕС преди 5 години
Заплатите в България на ЕС са по 3000 евро, и не е логично да има протести примерно!Ако заплатите бяха по 500- 650 лв. масово в България на ЕС, а сметките за ток и парно от ноември до април по 200- 300 лв. и засраховки, данъци, винетки по 400- 500 лв. за 18 годишни бракми на западняците, цените на храни, лекарства, ток, парно да се вдигат с по 20- 70 % на 6 месеца или годишно, пък заплатите да растат с по 10 % веднъж на 5 години разбирам да протестира народа!Руските агенти са виновни!
21
5
 
5
 
! Отговори
ТРЪМП НЕТАНЯХОВ преди 5 години
Ще бъде Северозападнала Макидония! КАЗАХ!
20
12
 
10
 
! Отговори
niki преди 5 години
Руските агенти плащат и в България и в Македония да има протести, ама нещо вече никой не им се връзва.
19
2
 
15
 
! Отговори
Титов преди 5 години
Тия заблудени Фиромци докога ще крякат???? Айде да се самоопределят какви са! - шумадийци, антички, югословенски северомакедонци???? Кашата е пълна!