Вучич ни нападна: България винаги е против Сърбия!

Сложи ни под един знаменател с Черна гора, Македония, Хърватия...
206
Вучич ни нападна: България винаги е против Сърбия!
Снимка: Reuters, архив

Сръбският президент Александър Вучич коментира гласуването вчера в Дубай за приемане на Косово в Интерпол и заяви, че не е изненадан от гласуването на Македония, Черна гора, Хърватия, Словения, България, които гласуваха за приемане на Прищина, и Унгария, която се въздържа, предава БТА.

Още по темата

По отношение на региона нямаше изненади. Черна гора, Македония, Хърватия, Словения, България винаги са против нас, каза Вучич за ТВ Пинк.

Той напомни, че Сърбия е признала Република Македония с конституционното й име, а Скопие е признало независимостта на Косово.

"И Скопие, и Подгорица имат свои приятели в Прищина. На тях албанците са им искрени приятели. На нас изпратиха ясно послание - вие сте ни второкласни приятели, по-малко важни приятели. Нашият отговор на това е, че ще имаме възможно най-добро сътрудничество, но добре разбрахме тяхното послание и добре разбрахме кой им е по-близък и по-важен", каза Вучич.

След коментара на Вучич със свое съобщение излезе и министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин.

"Призовавам президента да преразгледа отношенията с Черна гора и Македония и да им покаже, че приятелските отношения със Сърбия трябва да се заслужат", каза Вулин

Той добави, че "Черна гора и Северна Македония подкрепиха приемането на косовските наркокартели в полицейската организация. Застанаха на страната на Косово, осъзнавайки, че с това обиждат Сърбия".

"Ако не им е стигала смелост да гласуват против, можеха да се въздържат и така да покажат, че не им е безразлично какво мисли и чувства Сърбия", каза още Вулин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 66Глупости! България не търси виновни, просто е имала лошия късмет да има некадърен монарх, който не е знаел кога да спре. А пък специално Гърция Румъния и най -вече Сърбия са изиграли отвратителна роля по отношение на България и не че да си търся виновни просто те си се налапаха с български земи по стечение на обстоятелствата и с малко помощ от приятел. Що да търся вина? То си е просто така.
184
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нека да се уточним Тук някои говорят - Русия не искала това не искала онова. Не бъркайте Русия със СССР. това все пак са две различни неща. Русия освободи България и я искаше силна и независима държава на Балканите, което обаче не се хареса на нашего брата западняците, макар че нищо не им пречеше те да ни освободят щом искат влияние. Ама защо да си правят тоя труд. Че *** християни - на кого му пука? Англия и Турция - първи дружки. А след Втората СВ ни хвърлиха на СССР
183
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Герге ШопоКойто ме обича - обича аз сръбската обич не я желая особено. Защото е само за български земи. Поне досега.
182
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 109Ти откъде го измисли това бе? Къде го прочете? Или просто имаш тврде изчанчено въображение? Кого са колили българите, бе? Ти като си измисляш поне имай малко мярка.На българина винаги му се е налагало да се защитава и да си връща заграбеното. Никога не е бил кръвожаден и не е бил нашественик и грабител. Такива тъпни пишат точно тези които са грабители и нашественици. А сърбите спрямо България са си чисти грабители.
181
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До за Косово дори и да си прав трябва да ти припомня че точно сърбите с великата си грандоманщина станаха причина тази държава да се появи. Така че сега след дъжд качулка да ми реват е направо смехотворно. То вечно на нашата не може да става каквото и да си позволим да правим. И сега се напъват реват и се пенят но на косоварците не им дреме. Тази държава Косово вече съществува както и да се гризат сърбите тя е факт. така че трябва вече да измислят нещо друго, това с ревовете вече не върви.
180
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 67И какво й е великото? Винаги с чужда пита майчин помен. Никога нищо не са завоювали сами. Винаги друг някой им го дава. И изведнъж им порасна работата. Същото като при гърците. Направо са си лика прилика.
179
0
 
3
 
! Отговори
А преди 5 години
До Я, па Я...Батенберг изпълнява исканията на Русия (което е голяма грешка). Ако не се беше съгласил щяхме да влезем в Белград и това щеше да е края на Сърбия, която щеше да стане част от БГ..Човек, ти коя история разказваш? Случилата ли се или изкривената от твоите фобски мании? Русия подтиквала турците да ни нападнат.../точно обратното/Русия после подтикнала пък сърбите да ни нападнат.../точно обратното/Русия накрая заплашила Батенберг с война .../Австро-Унгария/
178
2
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Хахахахааа, Македония, Черна гора, Хърватия, Словения, България всички криви само сърбите прави?! Ай сиктир! Сърбия е последната руска дупка на Балканите.Сръбе на връбе, по пет на нож!!!
177
0
 
18
 
! Отговори
Бож. преди 5 години
А Сърбия винаги ли беше с България или първа ни нападаше всеки път,когато опитвахме да освободим нашите поробени от турци и македонисти Български събратя? Сърбия извини ли се на България за своето участие в помакедончването на 1 млн. Българи в бивша "Югославия",или още се прави че не знае за какво иде реч?
176
0
 
8
 
! Отговори
Кръвожаден веган преди 5 години
Вучич- само за протокола:Чувствата ни са взаимни.
175
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбите с носовете си чегъртат небето. А оттам като се пада - най-боли.Не само българите, всичките им съседи се отказват да подкрепят Сърбия, защото самата Сърбия така си постла.
174
0
 
4
 
! Отговори
луд козар преди 5 години
до 145 "Всички ги уважават" ТОВА е ВИЦ
173
0
 
3
 
! Отговори
луд козар преди 5 години
до 145 "всичги ги уважават" ТОВА Е ВИЦ
172
6
 
6
 
! Отговори
Я, па Я преди 5 години
Колкото за заплахите на австрийския посланик срещу Батенберг (който е австрийски аристократ) те не постигат резултат. В резултат нашата армия превзема Пирот и обкръжава Ниш. Тогава се намесва Русия и заплашва Батемберг, че ако не се върне на границата ще му обяви война и ще окупира БГ. Батенберг изпълнява исканията на Русия (което е голяма грешка). Ако не се беше съгласил щяхме да влезем в Белград и това щеше да е края на Сърбия, която щеше да стане част от БГ като И. Румелия.
171
4
 
11
 
! Отговори
Я, па Я преди 5 години
Само за сведение на драскачите по долу. По време на съединението 1885 г. само GB е на наша страна, мин. председател е Гладстоун. Русия подтиква турция да ни нападне и нашите войски са на турската граница. Британците възпират турците но Русия подтиква сърбите като заедно с Австро-Унгария им разрешават да присъединят софииско и северозапада до р. Искър. Сметките им излизат криви а Русия от яд скъсва дипломатически отношения с БГ.
170
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
м/у другото,много от сегашните "бизнисмени" така започнаха "бизниса" си.Познавам лично и много добре такива...такива....айде да не използвам груб език..
169
7
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
да прелитат над България за да бомбандират сърбите!!!!!!!!!!..Е как при това положение искаш да ни обичат?!
168
12
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
ето нещо интересно,на което попаднах:-.."иванов100" каже:-"А Сърбия кога не е била против България?.През 1885,през 1919,или през 1949.А дори и по време на войната в Югославия,когато български предприемачи ги снабдяваха с гориво, пак бяха против нас"Ей,ШМАТКО,първо:-Няма никакви "предприемачи"!!!..-Това бяха най-обикновени клошари,пълнещи туби с бензин в "Ладата" и продаващи го на срамни цени в сръбско!-Второ:-Продажното ни "провителство" РАЗРЕШИ на натовските самолети да прелитат над Бълга
167
7
 
7
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Западните сили нарязаха Югославия наситно и сега продължават да ни режат на парчета.Някой тук даже не се усещат какво става и започват да нападат Вучич под леките усмивки на западните кукловоди. Хайде да се плюеме взаимно тук на балканите, а западните господа ще ни подхвърлят еврофондове. Приличаме много на кучета, които се лаем, а господата с ни хвърлят кокали за награда.За мен всички славянски народи са ми близки, а със западните нямам нищо общо.
166
8
 
11
 
! Отговори
България над всичко преди 5 години
До La FranceФранция е враг на България...........както и Англия...........исторически врагове на България!!Турция и Гърция също са врагове на България!!!България трябва да бъде с Русия, Сърбия и другите православни държави!!!