Вучич: На албанците САЩ са им и баща, и майка!

Винаги сме се борили за Косово и винаги сме губили!
27 ное 2018 12:30, Елка Василева
60
Вучич: На албанците САЩ са им и баща, и майка!
Александър Вучич. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Сърбия Александър Вучич даде интервю за сръбската държавна телевизия, главна тема на което бе ситуацията в Косово, съобщава сръбският печат.

"Хората мислят, че Косово е наше от памтивека, но това не е истина. Имахме проблеми, винаги сме се борили за тази територия и винаги сме губили. Съгласно преброяването от 1991 г. сме имали само 17 процента от нашето население от 1981 г. и бяхме застрашени. Натискът от албанската миграция се засили. Те бяха много дисциплинирани и даваха всичко за своя албанска държава, а ние бяхме готови на компромиси и напускахме Косово. Правихме драматични грешки през 90-те години и по-късно, само че не толкова видими", каза Вучич, запитан за сръбската политика спрямо Косово, цитиран от БТА.

Вучич изрази дълбока загриженост от факта, че гражданите на Сърбия не искат косовският проблем да бъде решен и не знаят пред какво са изправени, а албанците са готови окончателно да решат въпроса за своята държавност и са готови да платят всяка цена за това.

Още по темата

Вучич каза, че го тревожат резултатите от проучване, което показва, че сръбските граждани мислят, че статуквото може да се запази.

"Това не е възможно", подчерта той. "Никой не го иска, нито Европа, нито светът, не искат и албанците, които в момента в Косово са 91-92 процента и вече имат потвърдена от западния свят държавност", каза сръбският президент.

Той запита както да се прави, ако се стигне до някакъв конфликт.

"Да се радваме, че сръбската армия ще влезе и ще рискува конфликт с НАТО, или да кажем - елате и избийте нашия народ. Затова през цялото време говорех да намерим компромисно решение, без решение навлизаме в огромни проблеми за нашия народ", каза той.

Моята борба за Косово е борбата на Давид с Голиат, който е целият западен свят и албанците заедно, каза Вучич.

Албанците отдавна работят за присъединяването на Косово към Албания, имат само едно знаме - албанското, а всички в Европа се правят, че не виждат това, добави президентът.

Той коментира и снимката, направена вчера на съвместното заседание на правителствата на Косово и Албания в Печ, на която албанците позират с ръце, поставени като крила на орел, с думите, че повече му приличат на кокошки, отколкото на орли. "За нещо подобно всички ние щяхме да бъдем изпратени в Хага" /където се намира трибуналът на ООН за бивша Югославия/", каза той.

На срещата на Европейската народна партия чух от голям европейски лидер, че в Европа единствено на албанците е позволено всичко, твърди Вучич.

Той обаче заяви, че няма да приеме никакъв шантаж и натиск по въпроса за диалога с Прищина. "Европейските представители имат много идеи за някакви компромиси, но не и как да смирят албанците. Препълнени са с идеи, но аз вече не съм готов да ги слушам. Цената изобщо не ме интересува, чух, че някои искат да ме смачкат, но не ме интересува. Америка е и майка, и баща за албанците, а останалите /в ЕС/ са им стринки и лели", каза Вучич.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ли половината черкви в Метохия са български, а на останалите се вижда чии са, като им махнеш 2 слоя боя? Аз знам!
45
2
 
11
 
! Отговори
Това им преди 5 години
Това им е наказанието, че промиха мозъците на българите в Македония. И тоя сърбин да потърси в интернет, че татарите имат монголоидни черти и дръпнати очи, а българите имат европеидни, също така татарите са нападали България. По генни сме най близки с унгарци, италианци и украинци.
44
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако бях сърбин щях дълбоко и силно да мразя САЩ. Първо ги бомбардираха с обеднен уран и сега се раждат дечица с проблеми... После отцепиха изконна сръбска територия където са концентрирани повечето им светини и църкви, за да създадът мюсюлманска държава в центъра на Балканите. За последното трябва всички балканци да мразят краварите. Господ вижда. Постоянно ги наказва с нещо. Всеки месец в САЩ има ужасяващи природни бедствия. 9/11 и смъртта на над 3000 американци е карма и вид справедливост.
43
1
 
6
 
! Отговори
Saki преди 5 години
Сега Лепа Брена ще трябва да преименува песента Аз съм югославенка на Аз съм албанска.
42
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха, разбира се че Косово не е било ваше от памтивека,то е било повече българско и османско отколкото сръбско.Вашата стара Сърбия е в динарските камънаци и сегашния Санджак някогашна Рашка.САЩ бяха майка и баща и на Джугославия,а на Сърбия и Гърция 200 години майка и баща им бяха Франция,Британия и Русия все за сметка на българите,унгарците а и хърватите.Иначе се изпоклахте в бившата ви е/ана Джугодславия защото сте всички "най-по",кой от кой по е.ан в главата шовинист!
41
0
 
5
 
! Отговори
Сърбин преди 5 години
Как сърбите додоха на балканите .Аварите ни биха няколко шамара и се крихме в блатата на рутения после Франките ни биха няколко шамара и пак се крихме в блатата на рутения После дойдоха едни Татари на коне и поак ядахме шамари тоя път по много и за дълго и дорде се освестим се оказахме по шу,мадийс,ките чукари
40
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фердинант Царя прегазил руската и турски империй факт
39
1
 
4
 
! Отговори
Сърбин преди 5 години
Как сърбите спряхме канибализма Минаха едни Татари на коне бихани по няколко шамара и казаха (ще пасете трева или ако пак ви хванем да се самоизяждате ще нахраним кучетата с вас )Как сърбия се покръстиАми минаха едни Татари на коне биха ни няколко шамара и казаха или цалувате коня под опашката или кръста та така ...
38
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така ви се пада от 300 хиляди българи в Сръбско нищо не оставихте.
37
0
 
1
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Простете за грешките!
36
0
 
13
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До 14По времето на Титова Югославия. Има един типичен израз, който ако не се лъжа (поправете ме, ако е така) идва точно от България- галениците на Европа и САЩ. Както може би знаете между двете световни войни, Сърбия прави доста неща в Македония, но света се прави, че не вижда (за справка- Черната ръка над Европа- Забранена в Югославия и Гърция).
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Братя сърби, защо са ви тези албанци- проестъпници. В САЩ една от най-силните мафии е албанската, след като ги приеха милите, като бежанци от сръбския теророр.(Както в Берлин най силната мафия е ливанската - също приети араби от съжаление след войната в Ливан).Помислете как да спасите своите хора, които живеят в Косово и ограда, ама непробиваема, каквато е оградата между Турция и Сирия, между САЩ и Мексико.
34
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съгласен съм за Фердинанд.Ако беше спрял навреме с мегаломанията,сега щяхме да имаме огромна част от Българското землище.И щяхме да сме най-големи на Балканите
33
3
 
11
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 5 години
О жалки сърби , ако търсите своята индентичност и корени те са във България - винаги сте били жалки в опита да се направите на велики! Тези мега строежи в СКОПИЕ са ваши , за да ги откъснете от България! А народите , които се откъснаха от вас ви показаха в какъв фалшив свят живеете ...
32
0
 
8
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
до 28 Бони Бате бони историята не си я измислям аз! Какъв отпор са дали българите на османските завоеватели, като България е била разпокъсана на няколко феодални владения! България, също както и Византия, е била в криза и разпад на държавността, а на населението и на двете страни им е било меко казано писнало да живеят в мизерия и да *** в братоубийствени войни в защита на претенциите на един или друг претендент за короната! Народа е бил силно отчаян и деморализиран /от тогавашните мутри/!
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да очертаят границата помежду си и да се разделят.
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПравиш ли разлика между желанията на Фердинант и тези на народа. Българската национална доктрина е създадена през 18 в. и е била на принципа "Българите в българското землище в една държава" не сме искали чужда земя. Виж на Сърбите "Предначертание" 19 век. и "Мегали идея" на гърците, пак 19 в. И двете са насочени към заграбване на чужда земя и двете са шовинистични. И в БГ се появяват шовинисти но това е следствие от сръбския и гръцкия натиск а не е първоначална идея като при тях.
29
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бониИ тях са ги клали. И като са ги изклали на тяхно място са докарали днешните албанци от албанските планини в Азербейджан. Тези като са дошли и са до изклали останалите българи и илири. Така са се пръкнали днешните албанци, нямат нищо общо с илирите които 10 века са били част от БГ.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе и ние искахме и Цариград и Солун,ама не стана...И нас ни порнаха
27
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е брато, когато ламтиш за чуждото и искаш да вземеш земята на комшията все ще се намери кой да те порне отзад и да вземе твоята. Вие сърбите научихте това по трудния начин. Е, предполага се, че сте го научили. Гърците го научиха преди вас. Ако не бяхте такива алчни *** сега Западен анадол и Кипър да са Гръцки, а половината адриатика, Босна и Ч. гора + Косово да са Сръбски. Ай де със здраве и успех с Войводина, ще ви трябва.