Гърция: Турските провокации подкопават стабилността!

Анкара оспорва правото на Атина да разшири териториалните си води
28 ное 2018 19:13, Елка Василева
20
Гърция: Турските провокации подкопават стабилността!
Снимка: архив, Reuters

Гръцкото министерство на външните работи заявява, че "турските провокации подкопават стабилността на региона в един решаващ момент и демонстрират отсъствието на правни аргументи на Турция", съобщава "Ефимерида тон синдактон".

Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че "безразсъдното поведение на Гърция и на Република Кипър по отношение на проучванията за въглеводороди в Източното Средиземноморие представлява заплаха и риск преди всичко за тях самите" и че "Турция е решена да се възползва от правата си, които произтичат от международното право, по отношение на Егейско море, но и на кипърския въпрос".

Гръцкото външно министерство казва, че няма да се остави да бъде въвлечено в "пристъпите на агресивна реторика на съседната страна" и "ще продължи в сътрудничество със съюзниците и партньорите си да защитава международното право и неотменимите си права".

Турция оспорва обхвата на изключителната икономическа зона на Кипър и на Гърция в Източното Средиземноморие, както и правото на Гърция да разшири териториалните си води в Егейско море до 12 морски мили, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган се ерчи ама ако почне война Гърците ще избият бая Турци нищо няма да спечели само трупове!От война не се печели а губи те могат да се ежат само на малки държави иначе на Русия и Сащ се насира от страх Ердоганчо !
10
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
според нато било вътр работа
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен..F35 е с един "мотор" тоже..../////////Ами това е добре за България че е с един мотор, значи по малко масраф, ама става въпрос с какво ще го купиш, даже Турция е ортак в производството му.
8
1
 
5
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Ние не трябва да се бъркаме, имаме си достатъчно проблеми, да не стане като преди 100 години да ни поделят пак териториите. И да кажа нещо на гърците и турците, да вземат мирно да се разбрерат, че и двата народа бая зверства са направили един на друг. Изселването 20 години на 20 век. Кой спечели? Освен богатите политици и хора.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърците нямат цент да се обръснат и само могат да лаят.Как ще се опънеш на 2 по въоражение в Нато???
6
12
 
4
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Лошо.Ердоган го мъчи простатата и говори простотии!
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
..си върнем Северна Гърция и Северна Турция.************С какво ще ги върнеш ? С тояги или със самолета дето има един мотор. Според мен ще останеш между ритници.
4
9
 
9
 
! Отговори
Osman преди 5 години
Ердо се дърли и преди президентските, а сега в Турция предстоят местни. Разберете, в държави като Русия и Турция със сходна народопсихология това лови дикиш сред хората. Народи, които обичат да имат врагове и това ги сплотява.
3
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Супер ако се избият помежду си и ние си върнем Северна Гърция и Северна Турция.
2
8
 
28
 
! Отговори
100%TURK преди 5 години
Гърците си играят с огъня.
1
12
 
5
 
! Отговори
стамат преди 5 години
Проблемите на пришълците от африка и азиатците слабо ме вълнуват.