Кораб с оръжие за армията на Косово пътува към Албания

"Вечерне новости": Косово иска да поеме контрол над северната част
5 дек 2018 11:37, Елка Василева
52
Кораб с оръжие за армията на Косово пътува към Албания
Снимка: архив, Reuters

Кораб с контейнер, пълен с най-ново оръжие за нуждите на армията на Косово, е на път през Атлантическия океан към пристанището Дуръс в Албания, откъдето опасният товар ще бъде откаран до базите на косовските сили за сигурност, пише белградският вестник "Вечерне новости".

Тази информация била получена от сръбските служби за сигурност, а конспиративната сделка е част от мрачния сценарий на Прищина да поеме контрол над северната част на областта, пише белградският вестник.

Освен това сръбски оперативни служители са стигнали до информации, че косовската тайна служба в Южна Митровица е раздала автоматични пушки на някои от своите бивши сътрудници, както и на други лица от държавни институции, които са обучени да ги ползват.

Тази пъклена игра, която зад завесите води Америка, съвпада с плановете на властите в Прищина, които възнамеряват на 14 декември, нарушавайки всички споразумения, да основат "армия на Косово", пише белградският вестник "Вечерне новости", цитиран от БТА.
 


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
Лкл преди 3 месеца
Големи братя затова избиха хиляди българи в Македония и Западните покрайнини това се нарича геноцид да им е честито
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен

Като са наши братя, да връщат всичко заграбено, да се извинят за Македония и тн, ама надали, боклик такъв. Хвани се образовай, че май си си бъркал по отверстията в часовете по история. От толкова невежи хора като теб не става и сотаджия, пък седнал да драска мозъчни пръцни.

А в сърбия отдавна взимат много кофти наркотици. Да не говорим, че това в което обвиняват албанците го правят същото от мнооого години. Ама на, таварищ тук да драска, не да мисли.
46
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сърбите са наши братя(нищо, че сме водили войни помежду си), също както и руснаците са наши братя!
Сръбският президент да не се колебае, ами да поиска помощ от Русия..............оръжие и инструктори............албанците първи започнаха с провокациите........сега армия ще правят...........няма такава наглост като косоварската !!
45
3
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 3 месеца
защо им е на косово армия?
44
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да изпратят. Ама на кое пристанище?
43
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
Понеже пак Русия ще е виновна,то поне и те да изпратят кораб с оръжия за Сърбия.Да чуем как ще квичат американците.
42
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
тоя път руснаците няма да го позволят , мога да се обзаложа , когато русия бе слаба пак успя да спре нато но много късно , влязоха в сърбия само 100 човека няколко танка и бронетранспортъори и обстрела на сърбия свърши , тоя път няма да има даже и обстрел , най вероятно косово отново ще стане сърбия
41
16
 
7
 
! Отговори
Със съпричастие преди 3 месеца
......Тази информация била получена от сръбските служби за сигурност..........

Ми ходете се оплачете на тавариш Путин, ......... ....... ........... сръпска, ..........., що мърсотиии ни направихте и още правите с Македония, ............. сръпски
40
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сърби, ако имахте малко акъл, щяхте отдавна да сте се отказали от Косово. За какво ви е? Вашата борба е да влезете в ЕС и да дръпнете, че в момента сте по-зле и от България (някога бяхте много пред нас защото поддържахте връзки със Запада). Руснаците ви промиват мозъците да се дъpляте с косоварите и да ви държат извън ЕС, като тяхна губерния.
39
12
 
3
 
! Отговори
nas преди 3 месеца
евала новина.. ами обикновено тежки товари с кораб се пращат... пък и човек да не си купи ново оръжие.. по тази логика на нашите бъдещи изтребители може да се тълкуват като предстояща агресия към съседите
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Навсякъде след американците настъпва вечен мир...
Нали така?
37
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Миротворците от ФАЩ продължават да носят мир по света!
36
5
 
16
 
! Отговори
Милошевич преди 3 месеца
Предстоящия разгром на косовари и украинци в случай на агресивен акт срещу Русия и Сърбия ще е факт за часове. Руските въоръжени сили вече разполагат с 8 ма общовойскова армия на границата с Украйна , а сърбските въоръжени сили имат няколко дивизии и бригади на косовската граница.Руските танкове и моторизирани войски са абсолютно добре въоръжени и имат техника от всякакъв модел , украинците за разлика са с остарели БТР от 30 г и нямат резервни части за тях. Всеки руски танк и БТР има резерва.
35
2
 
11
 
! Отговори
Другарят Милошевич преди 3 месеца
Самоходна хаубица 122 mm 2С1 Гвоздика
хаубица 122 mm Д30
СВРЛ М-63 Пламен
СВРЛ М-77 Огањ
СВРЛ М-87 Оркан
топ хаубица M84 152 mm Нора
топ 130 mm М46
топ 76 mm ЗИС-3
Това е част от артилерията на Сърбия- Косово няма и процент такава техника. Да не говорим за танковете. Тя Украйна ще я разбие Руската армия ако влезе за два дни , какво остава за Косово.
34
5
 
38
 
! Отговори
Обществена тайна преди 3 месеца
Измислената държава Косово е терористично образувание, подкрепяно и въоръжавано от америка.
Косово е развъдник за американо-ислямски терористи на Балканите.
33
4
 
14
 
! Отговори
Другарят Милошевич преди 3 месеца
Няма как да успее в нищо косовската терористична групировка . Сръбската армия има силен военен потенциал , останал още от СР.Югославия и може сръбски части отново да влязат в Косово.Сръбската армия разполага с три моторизирани бригади по границата в Косово.Прищинския корпус на сръбската трета армия още е в сила и разполага с две танкови и 3 бронирани дивизии. 37 мотобригада също е по границата. Сърбия вече има ново руско оръжие след закупуване на самолети Миг и ЗРК С 300 от Русия.
32
2
 
21
 
! Отговори
Бате Гойко преди 3 месеца
"Косово е наш американски съюзник."
ХАХАХАХАХА
Каква държава е косово? Кой живее в тази "държава"? Косовци?
31
2
 
33
 
! Отговори
Yankee, go home преди 3 месеца
САЩ стоят зад Косово и Босна, където се обучават бойци салафити. САЩ подкрепят Саудитска Арабия, която финансира ислямизацията и строежа на джамии в ЕС. САЩ подкрепят всички врагове на Европа и на белия човек. САЩ са терористи.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нещо неясно?
.
Да, защо не си изпил хапа сабахлен?
29
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
американците сеят само раздори, за да се получават конфликти, които после те да "омиротворяват"...
...с танкове и оръжие.
Продажбата на мир и демокрация продължава...