Кораб с оръжие за армията на Косово пътува към Албания

"Вечерне новости": Косово иска да поеме контрол над северната част
5 дек 2018 11:37, Елка Василева
52
Кораб с оръжие за армията на Косово пътува към Албания
Снимка: архив, Reuters

Кораб с контейнер, пълен с най-ново оръжие за нуждите на армията на Косово, е на път през Атлантическия океан към пристанището Дуръс в Албания, откъдето опасният товар ще бъде откаран до базите на косовските сили за сигурност, пише белградският вестник "Вечерне новости".

Тази информация била получена от сръбските служби за сигурност, а конспиративната сделка е част от мрачния сценарий на Прищина да поеме контрол над северната част на областта, пише белградският вестник.

Освен това сръбски оперативни служители са стигнали до информации, че косовската тайна служба в Южна Митровица е раздала автоматични пушки на някои от своите бивши сътрудници, както и на други лица от държавни институции, които са обучени да ги ползват.

Тази пъклена игра, която зад завесите води Америка, съвпада с плановете на властите в Прищина, които възнамеряват на 14 декември, нарушавайки всички споразумения, да основат "армия на Косово", пише белградският вестник "Вечерне новости", цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Лкл преди 5 години
Големи братя затова избиха хиляди българи в Македония и Западните покрайнини това се нарича геноцид да им е честито
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКато са наши братя, да връщат всичко заграбено, да се извинят за Македония и тн, ама надали, *** такъв. Хвани се образовай, че май си си бъркал по отверстията в часовете по история. От толкова невежи хора като теб не става и сотаджия, пък седнал да драска мозъчни пръцни.А в сърбия отдавна взимат много кофти наркотици. Да не говорим, че това в което обвиняват албанците го правят същото от мнооого години. Ама на, таварищ тук да драска, не да мисли.
39
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбите са наши братя(нищо, че сме водили войни помежду си), също както и руснаците са наши братя!Сръбският президент да не се колебае, ами да поиска помощ от Русия..............оръжие и инструктори............албанците първи започнаха с провокациите........сега армия ще правят...........няма такава наглост като косоварската !!
38
3
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
защо им е на косово армия?
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да изпратят. Ама на кое пристанище?
36
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Понеже пак Русия ще е виновна,то поне и те да изпратят кораб с оръжия за Сърбия.Да чуем как ще *** американците.
35
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоя път руснаците няма да го позволят , мога да се обзаложа , когато русия бе слаба пак успя да спре нато но много късно , влязоха в сърбия само 100 човека няколко танка и бронетранспортъори и обстрела на сърбия свърши , тоя път няма да има даже и обстрел , най вероятно косово отново ще стане сърбия
34
16
 
7
 
! Отговори
Със съпричастие преди 5 години
......Тази информация била получена от сръбските служби за сигурност..........Ми ходете се оплачете на тавариш Путин, ......... ....... ........... сръпска, ..........., що мърсотиии ни направихте и още правите с Македония, ............. сръпски
33
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърби, ако имахте малко акъл, щяхте отдавна да сте се отказали от Косово. За какво ви е? Вашата борба е да влезете в ЕС и да дръпнете, че в момента сте по-зле и от България (някога бяхте много пред нас защото поддържахте връзки със Запада). Руснаците ви промиват мозъците да се дъpляте с косоварите и да ви държат извън ЕС, като тяхна губерния.
32
12
 
3
 
! Отговори
nas преди 5 години
евала новина.. ами обикновено тежки товари с кораб се пращат... пък и човек да не си купи ново оръжие.. по тази логика на нашите бъдещи изтребители може да се тълкуват като предстояща агресия към съседите
31
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миротворците от ФАЩ продължават да носят мир по света!
30
5
 
16
 
! Отговори
Милошевич преди 5 години
Предстоящия разгром на косовари и украинци в случай на агресивен акт срещу Русия и Сърбия ще е факт за часове. Руските въоръжени сили вече разполагат с 8 *** общовойскова армия на границата с Украйна , а сърбските въоръжени сили имат няколко дивизии и бригади на косовската граница.Руските танкове и моторизирани войски са абсолютно добре въоръжени и имат техника от всякакъв модел , украинците за разлика са с остарели БТР от 30 г и нямат резервни части за тях. Всеки руски танк и БТР има резерва.
29
2
 
11
 
! Отговори
Другарят Милошевич преди 5 години
Самоходна хаубица 122 mm 2С1 Гвоздикахаубица 122 mm Д30СВРЛ М-63 ПламенСВРЛ М-77 ОгаСВРЛ М-87 Оркантоп хаубица M84 152 mm Норатоп 130 mm М46топ 76 mm ЗИС-3Това е част от артилерията на Сърбия- Косово няма и процент такава техника. Да не говорим за танковете. Тя Украйна ще я разбие Руската армия ако влезе за два дни , какво остава за Косово.
28
4
 
14
 
! Отговори
Другарят Милошевич преди 5 години
Няма как да успее в нищо косовската терористична групировка . Сръбската армия има силен военен потенциал , останал още от СР.Югославия и може сръбски части отново да влязат в Косово.Сръбската армия разполага с три моторизирани бригади по границата в Косово.Прищинския корпус на сръбската трета армия още е в сила и разполага с две танкови и 3 бронирани дивизии. 37 мотобригада също е по границата. Сърбия вече има ново руско оръжие след закупуване на самолети Миг и ЗРК С 300 от Русия.
27
2
 
21
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Косово е наш американски съюзник."ХАХАХАХАХА Каква държава е косово? Кой живее в тази "държава"? Косовци?
26
2
 
33
 
! Отговори
Yankee, go home преди 5 години
САЩ стоят зад Косово и Босна, където се обучават бойци салафити. САЩ подкрепят Саудитска Арабия, която финансира ислямизацията и строежа на джамии в ЕС. САЩ подкрепят всички врагове на Европа и на белия човек. САЩ са терористи.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо неясно?.Да, защо не си изпил хапа сабахлен?
24
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знам че със сърбите не винаги сме се разбирали и сме водили безмислени братоубийствени войни... но сега подкрепям сърбите защото са ни братя. Никога няма да бъда на страната на силите на исляма. Колкото до САЩ, които създадоха ИД, предизвикаха бежанската криза в Европа и ислямизират Балканите... ега се разпаднете!
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"И как точно ти пречат западните партньори? Ама конкретно."............................Шопе, ти следовател ли си?
22
16
 
2
 
! Отговори
Американофил преди 5 години
Гражданите на Косово разчитат на САЩ. Ние държим на съюзниците си. Длъжни сме да напомним, че Сърбия я очакват тежки последици ако предприеме агресивни действия срещу Косово.