Столтенберг откровен: Не е време за косовска армия!

Според него това застрашава членството й в НАТО
5 дек 2018 21:10,
11
Столтенберг откровен: Не е време за косовска армия!
Снимка: Reuters

Намерението на Косово да създаде собствени въоръжени сили бе обявено в много неподходящ момент и подкопава стабилността и перспективите на Косово да стане член на НАТО, заяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг на пресконференция след срещата на външните министри на страните от организацията, предава БТА.

Още по темата

"Министрите обсъдиха ситуацията в Косово. Обявяването на намерението за създаване на собствени въоръжени сили бе направено в много неподходящ момент и подкопава стабилността и перспективите на Косово да стане член на НАТО. Същевременно решението на Прищина да въведе нови митнически тарифи заплашва да очертае нови разделителни линии на Балканите. Тези стъпки усложняват още повече диалога между Белград и Прищина", каза Столтенберг, цитиран от сръбските медии и от ТАСС.

"Призоваваме както Белград, така и Прищина към сдържаност. Необходимо е да се въздържат от каквито и да са провокационни действия и изявления и да направят нужните компромиси, за да могат заедно да се движат към по-добро бъдеще", каза Столтенберг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква косовска армия бе тапълунгер!Та нали хЪмерканските бандити си спретнаха "независимо" Косово,за да си инсталират най-голямата пиратска база?!!!За къв гууй им е им е ХЪЪРмия,кат са затиснати от хАААмерканските бандити?!
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що да не е време за косовска армия бе Столтенберг? Баш сега му е времето, отворете още един фронт на Русия за да се наceре по-бързо.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами направете морска блокада, та кораба да не може да мине. Нали така се прави като си против. Ама явно не сте чак толкова много против, а само за пред камерата. Колко сте елементарни!
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да бъдеш член на НАТО.................първото условие е да се откажеш от собствена армия................пример-България!
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дааа,нема нужда да се арчим за фърчила и топове.Така иска Столтенберг,така ще бъде!
3
0
 
16
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Столтенберг откровен: Не е време за косовска армия!Абе то не е време, ама кораба с оръжието пътува натам.
2
1
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Косовската история е като украинската-разбеснели се натовски протежета излизат извън контрол и забравят кой ги е създал и ЗА КАКВО!То впрочем и афганистанските муджахидини,и ИД бяха създадени на тоя принцип и също излязоха извън контрол.
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Според него това застрашава членството й в НАТО"Да имаш собствена армия застрашавало членството ти във военен съюз? :D :DЗатова ли нашата в момента е сведена до шепа наемници?