От Гърция: "Македонски език"? Национално отстъпление!

Кириакос Мицотакис: Сега г-н Заев ни размахва пръст
10 дек 2018 07:22, Елка Василева
33
От Гърция: "Македонски език"? Национално отстъпление!
Кириакос Мицотакис. Снимка: архив, Reuters

И друг път сме казвали, че признаването на "македонски" език и на "македонска" националност е едно национално отстъпление, което никое друго гръцко правителство не е правило, заяви лидерът на най-голямата гръцка опозиционна партия Нова демокрация Кириакос Мицотакис на партийна проява в пелопонеския град Триполи, съобщава "Катимерини", като се позовава на агенция АНА-МПА.

Още по темата

На срещата Мицотакис заяви: "Г-н Ципрас каза "да" там, където много от предшествениците му казаха "не". Там, където Константинос Мицотакис каза "не", там, където Константинос Караманлис каза "не", там, където Андонис Самарас каза "не", господин Ципрас каза "да". По този начин позволи на г-н Заев сега да ни размахва пръст и да ни казва: Каква Северна Македония? Ние сме "македонци", говорим на "македонски" език и утре ще настоява този "македонски" език да се преподава официално и в родината ни“.

Отговарящият за въпросите на външната политика в Нова демокрация Йоргос Кумуцакос пък заяви в интервю за вестник "Риълнюз", цитирано от агенция АНА-МПА, че партията му няма да подкрепи Преспанското споразумение нито в този, нито в следващ парламент и че единственият изход от ситуацията са нови преговори за намиране на взаимноприемливо и трайно решение, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
38
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Та значи гърците се карат,защото са постигнали 90% успех на преговорите с Македония и това е проблем,защото е можело да бъде 100%!Къде сме ние?Ами нашият договор е на 100% загуба,обаче има само мрънкане,а не е потърсена отговорност!Ясно е че САЩ силно ни притискат Македония да влезе в НАТО(ясно защо) и няма как да им откажем,обаче все пак бихме могли да спечелим и нещо за себе си!Примерно-отказ на македонците от Средновековие,което е и търсения ефект.
9
2
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Скандал по-скоро за вътрешна употреба.Ципрас постигна доста изгодни за Гърция условия-най-вече отказа на макетата от античност или история,която се смята за гръцка."Македонският" език,ако приемем,че е славянски,въобще не ги бърка.А териториалните претенции са въобще неосъществими.Е,можеше да постигнат и повече,но пък явно от Запад им са обещали пари или нещо подобно,та известен компромис си струва.Това,че опозицията използва повода да клати Ципрас е съвсем нормално и разбираемо.
8
2
 
28
 
! Отговори
Бучински преди 5 години
Най накрая някой да им го каже...Това е политиката на истината
7
3
 
16
 
! Отговори
тоти преди 5 години
Май някй се изказвае правят на доста неподготвен/неграмотни/ или се мъчат да кажат нещо,което не е на място.В такива случай се казва ,,скрийй се''или се гръмни...Македонци и до сега не е имало и няма да има,но хора в северна македония ще има и те ако не се учовечат ще си останат с пръст в *** или се върнат в 19век кадето повечето от хората живеят..е те ни били братя ...така и ние като се напием говорим за братята си иначеее...НЕ!!!
6
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Македонски език няма има Старо Български който език Комунистите го промениха. По времето на Цар Борис го имаше и се пишеше на него. Пишеше се хлебъ млеко а не хляб и мляко. По сЪщият начин днес пишат в Македония. Когато държава започне да мени езика си се стига до такива нвлвпи ситуации в които отделни групи от населението и се отделят.Запазват си взика и индентичноста и казват ние не сме Буг.аре. и МНОГО ПРАВИЛНО ЧЕ НЕ СА ТЕ СА СТАРИТЕ бЪЛГАРИ А НЕ НОВИТЕ ОТ КОМУНИЗМА.
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що така сте срещу Ципрас бе? Нали беше много убав и антисистемен борец за свобода допреди само 3 г?
4
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърците да изритват по-бързо продажното псе Ципрас, и да затварят вратата на фиромците за ЕС и НАТО, тъй като нашите националните предатели пак си завират главите в пясъка и оставят откритата антибългарска политика на ФИРОМ да се вихри на воля
3
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Македонската азбука е маписана на българска пишеща машина като "j" са го добавяли на ръка
2
6
 
42
 
! Отговори
баце Борисов преди 5 години
Чета само ,, Винету "
1
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баце Борисов, четеш ли?