Заев: Мое право е да съм македонец, да говоря македонски

Така македонският премиер отговори на вицепремиера Каракачанов
Обновена: 10 дек 2018 19:41 | 10 дек 2018 19:39,
298
Заев: Мое право е да съм македонец, да говоря македонски
Снимка: Архив, Reuters

С България вече е постигнат Договор за приятелство, а с подадената ръка двете държави си признават, че част от историята е и обща. Но и самият Договор дава възможности за взаимно уважение на двете страни, заяви македонският премиер Зоран Заев днес на дебати в Щип за конституционните промени, запитан от гражданите за изказването на лидера на българската националистическа партия Красимир Каракачанов за оспорване на членството на Македония в ЕС, предаде агенция МИА.

Още по темата

Заев каза, че очаква европейските ценности да бъдат приети от всички, предаде БТА.

"Мое право е да съм македонец, да говоря македонски език. Това е европейска ценност. Очаквам наистина европейските ценности да бъдат приети от всички така, както подадох ръка и приех, че споделяме обща история. Ще продължа да говоря в духа на приятелството и ще продължа да градя приятелство, без разлика по какви причини някой базира свои изявления или подобно. Вярвам, че и господин Каракачанов, и министър Захариева, и премиерът Борисов, но преди всичко българският народ е приятелски на нашия народ", каза Заев.

Той отбеляаза, че Европа му позволи да се да се обърне на македонски в Европейския парламент и с това потвърди македонския език.

"Достатъчно сме затънали в миналото, трябва да се върви напред към бъдещето", каза македонският премиер.

"Оставам поборник за изграждане на приятелство с Гърция и България, макар този път да не е лесен, тъй като ще се появяват различни пречки. Но трябва да градим приятелство, защото с тези договори то не е дадено веднъж завинаги, а трябва да се грижим за него, да го защитаваме и да гледаме напред, защото това същевременно е и в интерес на гражданите на Македония и на гражданите на България", подчерта Зоран Заев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 203....Разбира се,че не би трябвало да ни устройва ,защото така се игнорира нашето българско население,и все едно се приобщава към тези продажници ...Да живее БългРия...Винаги са я продавали ,продават я ,но тя пак ще оцелее...
185
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставете името Македония на македонците,не се излагайте!Ние нямаме никаква полза от името Северна Македония,а само вреда!
184
3
 
4
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен Срещу днешните доказателства и най нови изследвания няма как да спориш а и ти си *** като свински *** и не даваш никакви факти за Българската история и си служиш само с готови клишета измислени от професори със съмнителна репутация и с никакви реални доказателства за древните Българи .Професори който са препрочитали германските източници и са ги копирали във своите измислени научни трудове
183
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нас българите името Северна Македония не ни устройва! В такъв случай,по-добре да си останат само Македония или Република Македония или някакво друго име,което изобщо не включва името Македония!
182
1
 
1
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен А ти си като козел на мост ,календарът е признат от юнеско много много преди професор Добрев да си напише книгата която е плод на дългогодишите му изследвания .А на твоите Бешевлиев и шишманов не вярвам защото те са били *** на англосаксонците . Който от своя страна са имали за цел да инижават Българите като народ като са фалшифицирали изцяло древната Българска история
181
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До всичко това се стигна,защото българският министър Б.Борисов,не знае историята на Родината си ,а и е човек ,който няма капка българско самосъзнание...Просто е един добър възпитаник на комунистическата школа...това...Просто един продажник ,дал шанс на един самозабравил се българин да нарича географска област,включваща България и Гърция обособена в ново-измислена държава...Не предавайте българите от македонска област
180
2
 
3
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен Много точно казано от теб .А древните Българи са имали и закони и военна организация и армия и военни титли и велики канове и най важното голямо чуство за справедливост и смелост и велика култура създали са държава в средна азия която е нямало равна на себе си от която дори и китайците са се учили .
179
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А най точният астрономически календар на света е измислен от древните Българи и даже Юнеско признава че той е на над 5100 години.Ти като Мирча кришан все за краставицата 99% вода. Като спомена за тоя календар за който само Добрев говори ми е ясно какво си чел. Айде, не ми се губи време с теб. Иначе, да, точен е календарът, но няма да ти казвам от кой е копиран, да ти оставя поле за изява да потърсиш сам.
178
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Името Македония звучи по-добре от Северна Македония,като не искат да се наричат западна България,оставете им името Македония.Нас не ни бърка тая работа,те да се оправят с гърците,но ние би трябвало да защитим българските интереси и после тези на македонците.
177
0
 
2
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен Да чел съм ги всичките и те са писали неверни твърдения за древните Българи и са вярвали на зловредната геерманска историография която е имала за цел да омаскари древните Българи като прости азиатци .А Бешевлиев и Шишманов много години след това си признават че погрешно са преставяли Българската история .А най точният астрономически календар на света е измислен от древните Българи и даже Юнеско признава че той е на над 5100 години
176
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ККъв Македонец си ти Заев....Жалък човек ,доказващ се ,че не знае историята на Балканите...За такива като тебе никакъв ЕС, и никаква лоялност...Срам ...Жалко ,че има такива като Борисов,да ви зачитат..
175
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, добре, вярвам ти, че си вярваш.
174
0
 
1
 
! Отговори
казвам ти преди 5 години
До АнонименАми дай автентични,неподправени доказателства,че такава ДЪРЖАВА България е имало преди 5-6000 г.,черно на бяло!------Ами - не,нямало е държава България преди 5000-6000 години,това го твърдят едни луди,а не аз.Но е имало такава култура като Варненската на Балканите,преди идването на българите.
173
0
 
0
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен Ами доказателства много имам и видеоматериали и книги и специални сайтове за Българската история .Но тук в този неграмотно създаден новинарски сайт нарочно не могат да се поставят и други коментари и линкове ,за да ти дам достоверни източници колко древен народ сме и докато европейските племена са ходели с *** кожи по блатата на европата Българите са имали обществени бани и канализации в градовете си .И са били две хиляди години съседи на китайците .
172
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
още една книга десет мита от историята на България чети и не.Божовите измислици ли? Мислиш ли сериозно ако си чел само това, че ще споря с теб? Или фантастиката на Добрев? Чел ли си нещо от Бешевлиев, Шишманов? За Микола, Фехер или Томашек няма смисъл да те питам. Не са марка бира както си мислиш. Хайде, прочети повечко и пак заповядай.
171
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Организирана държава не означава организирано племе,организирана държава не само е скиптър и корона,а има държавно остройство - селско стопанство,търговия,военна организация,сключване на договори и чиновничество,данъчни,семейно право,правосъдие и много други неща! А не да се юрнеш из Африка и Азия и да не знаеш за какво всъщност воюваш и защо войниците ти от племето умират в името на един луд.
170
0
 
0
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
Но друг е въпросът сега какви ще ги кършат Каракачанов и газда Борисов дето подписаха първо договора а после го разискваха пак по заповед на големият атлантически брат .И не каракачанов сега да се репчи ами да си подава оставката и да отива на съд дето предаде идеалите на България .Те не знаеха ли че измислените македонци ще ги разиграват като пиян морков .А в статиите си Кеворкян и Велизар Енчев са описали много точно какво следва от тук нататък ,оставки и съд за предателите .
169
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами дай автентични,неподправени доказателства,че такава ДЪРЖАВА България е имало преди 5-6000 г.,черно на бяло!
168
0
 
0
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Анонимен Абе ти къде си чел тази история ? Прочети книгата на Петър Добрев Сага за древните Българи за да видиш че държава сме имали много преди твоята измислена Македонска държава .И именно нашите древни прадеди са победили гея Александър Македонски в Памир и Хиндукуш .Именно древните Българи са го спряли по пътя му към средна Азия ,та се наложило да моли за мир от Българите .Та ние сме наследници на древен народ създаден преди над 6700 години по стари от Римската империя .
167
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАми дай автентични,неподправени доказателства,че такава ДЪРЖАВА Македония е имало,черно на бяло!Има дръжки!Дори ако се зачете човек внимателно,се вижда,че дори хората му са различни тракийски племена и са племена по принцип.Но и на тези източници трябва да се направи качествен химически анализ,защото историята е измислена от фанариотите.