Пак протести: Гръцките земеделци загряват тракторите

Те ще започнат преди Коледа и ще кулминират в края на януари
13 дек 2018 19:46, Елка Василева
6
Пак протести: Гръцките земеделци загряват тракторите
Снимка: архив, Reuters

Гръцките земеделци са в процес на подготовка за преминаване към протестни действия, като за целта се координират с общогръцкия комитет по блокиране на пътищата.

На заседание, проведено в Никея – Лариса, бе взето решение за програмата на техните протести, която се очаква да кулминира към края на януари 2019 г., пише "Труд".

Председателят на Обединената федерация на земеделските асоциации на област Лариса Ризос Марудас заяви, че по повод програмата за протестните им действия в следващия период земеделците ще искат пряка среща с министъра на селскостопанското развитие Ставрос Араховитис, където да изложат своите искания, както и обсъждане на земеделския бюджет на 18 декември.

Земеделците решиха, че ще започнат протестните действия преди Коледните празници. Очаква се провеждане на нови съвещания през следващите дни, така че да се генерализират и координират техните протестни действия.

Исканията, които предявяват, се отнасят до техните вноски в Националния осигурителен институт (ΕΦΚΑ), стойността на продукцията, обезщетенията, връщането на акциза за горивата от 2016 г., отменянето на акциза върху виното и освобождава от запор банковите сметки на земеделците.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде айде Барбаянакаки
3
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Етиопците комай, припалват евросусидийните си трактори само за протести?!
Да вземат да поработят малко...? ...пардон, извинявам се за наивното предложение!
2
4
 
11
 
! Отговори
Коце кмета преди 1 година
Тия пак ще си разиграват коня като им е скучно, Тиквун пак ще се пъчи че ще ги набие, и накрая пак нищо. Затова една превантивна блокада така, че да ги заболи джоба мръcнитe византийци, само така ще се научат!
1
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гръцките фермери зимата работят, а лятото почиват.