Сърбите спряха подаръци за децата ни в Босилеград!

Според КИЦ "Босилеград" това е израз на шовинистична омраза
21 дек 2018 12:15,
32
Сърбите спряха подаръци за децата ни в Босилеград!
Снимка: pixabay

Бус със 180 подаръка от Столична Община за коледното тържество за деца в Босилеград бе спрян от сръбските власти на граничния пункт "Рибарци".

Пратката е задържана през вчерашния ден - на 20 декември.

Коледните пакетчета са били подсигурени от общинската Дирекция "Култура" и предназначени за подаръци за децата от основното училище и предучилищните заведения на коледното тържество.

"КИЦ "Босилеград" изразява възмущение от нечовешката постъпка на сръбските власти и смята, че тази поредна гавра, първо, е израз на шовинистичната омраза на честването на българска Коледа по българският календар в Босилеград, и второ, част от специалната война която община Босилеград и другите сръбски държавни институции водят срещу КИЦ "Босилеград", се казва в съобщение на културния център.

"Това не се случва за първи път. Не си спомням в моята 20-годишна практика едно културно мероприятие да е минало безпроблемно", каза пред bTV Иван Николов, директор на Културно-информационния център в Босилеград.

По думите му става въпрос за селективно прилагане на законите, с което явно се отправят недвусмислени политически послания.

"В смисъл, че не е желателно да провеждате културна политика в Босилеград и ние винаги можем да ви попречим да не я провеждате".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Град в Сърбия кукувци.
21
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в босилек град са македонци сърби не българи.
20
2
 
4
 
! Отговори
загорец преди 5 години
Какво чакаме???Що не скочим да натрошим на тия Шумадиици Кратуните???На тиа *** на тиа ГОМНА?!На времето ,моя дядо--Б.Д.П.----ми каза кога бях на 12-13 годин!Кога срещнеш СРБИН--стъпи ми на врата,а кога срещнеш ГРК---УБИЙ го!Що чакаме ?????
19
2
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
една от причините София (малко село по онова време ) да бъде избрана в Търново за столица на България е че е в средата на българските земи.СредецНиш,Пирот са си български земи населени с посръбчени българи.И само да спомена -тия Бг земи са подарени на Сърбия от един руски император.За бсп и протокола го казвам.
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И казват че Сърбите че са вярващи Бог гледа лошотията ви !
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 15 питай всеки Германец че Хитлер е Евреин ще ти каже че това е постановка на Изрел за да унижи Германците!Хитлер си е Немец!
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Братовчеда на нашия цар решил държавица да прави- сърбия.
15
3
 
9
 
! Отговори
Аз преди 5 години
някога като написах, че предпочитам турчин да ми е съсед, пред сърбин или македонец, няколко *** ми бяха сложили минуси!
14
1
 
10
 
! Отговори
безпартиен българин преди 5 години
Не симпатизирам на нито една партия, просто съм българин. Това като уточнение, изпреварващо евентуални грешни изводи. Българсият министър председател ще има среща в Белград /България, Сърбия, Румъния, Гърция/ и спокойно ще може да повдигне въпроса. Сега е момента да се види дали защитава българите и българските интереси или само мисли за инфраструктурни проекти и интеграция в Нато и ЕС на околни държави, които не са изцяло наш приоритет, меко казано.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хитлер толкова е мразил евреите, защото е имал еврейски корени. Може би затова и сърбите ни мразят, защото искат да забравят българския си корен. Сръбската държава е създадена някога на територията на Косово. След това се разпростряла на несръбски етнически територии.
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами като не могат да се репчат на албанците, се репчат на българските деца от Босилеград, които ще останат без коледни подаръци. Последните все повече ще обичат Сърбия.Няма лошо да ни припомнят и да не забравяме, че сърбите 150 год. са възпитавани в антибългаризъм за да забравят, че половината от тях имат български корени.Да е ясно-тези докато мърдат ще се иббават с нас.Добрия сърбин е само неживия сърбин.Добрата сърбия е само тази с български кочан в газът.
11
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То така в запечатани пакетчета може да се пренесат колко много наркотици. Прави са сърбите да спират съмнителна пратка за проверка.
10
2
 
16
 
! Отговори
milen stanev преди 5 години
niama po golemi gadove ot sarbite dori turcite ne bixa postapili taka
9
3
 
22
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Това са нашите изконни врагове. Вместо сами да върнат отнетите територии, които не са техни, те търсят начин постоянно да ни дразнят с такива прояви! Но за тях дойде Видовден, Косово го гледат през крив макарон, никакво ЕС няма да има за тех, ще ни молят да им помогнем един ден, а ние ще им припомним всичките мизерии, които са ни правили не забравайте, че на два пъти сърбите подло ни нападат в гръб, явно са забравили, какво са получили от нас, заради това!
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАКТО СА ГО ОПРЕДЕЛИЛИ ОСМАНЛИЙТЕ - БЕЛГРАДСКИ ПАШАЛЪК.СТИГА ИМ.
7
3
 
27
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Следват Метохия, Санджак, Воеводина и Западните покрайнини... - докато остане анклава Београд...
6
4
 
26
 
! Отговори
:):) преди 5 години
сърби македонци, няма как да са ни братя, храни куче да те лае, това е....
5
2
 
25
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Е,шиптарите ще им смелят цела южна србия да стане хомогенно чиста населена от ,,орли,,.То и в димитровград и на други места купуват апартаменти от бедните срби и така ги прогонват. Патриотичният им великосрбски дух увехва пред шиптърските пари. Както са казали парица-царица
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами извикайте посланика им да даде обяснение!Или разговаряйте с президента им да ги пусне.
3
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбите винаги си търсят белата после ревът.