Около 70% от сърбите не искат в НАТО!?

Причина - бомбардировките на Алианса през 1999 г.
30 дек 2018 14:45,
185
Около 70% от сърбите не искат в НАТО!?
Снимка: Reuters

Ако през тази седмица се проведе референдум за присъединяване на Сърбия към НАТО, 68% от гражданите на страната ще гласуват "против", 11% биха били "за", а 21% изобщо не биха участвали в допитването, сочат данните от съвместна анкета на Центъра за свободна електроника и демокрация и Центъра за евроатлантически изследвания (CEAS), предава сръбското електронно издание European Western Balkans.

Западните ни съседи изтъкват като причина за противопоставянето си преди всичко бомбардировките на Алианса над Сърбия през 1999 година (47%), докато респондентите, които са посочили, че биха гласували за влизане в Алианса на потенциален референдум, биха го направили заради съображения за сигурността на страната (58%), предава "Фокус".

В коментара си за резултатите, директорът на CEAS Йелена Милич заяви, че 11% е стабилен показател, който не се е понижил независимо от дългогодишната анти-кампания в сръбските медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Панславинизма е чудесен ,ама за Русия -- па тука е Бг !
128
9
 
3
 
! Отговори
До 142 преди 5 години
Личи си платената дезинформация опитваш се да смесваш и объркваш -- това са различни във времето неща къде ти панславинизъм къде ти ешелон къде ти нато то гру наса --жалка руска пропаганда на територията на бившия соц--- темата е Сърбия ,ама сте задължени да обслужвате някакви руски схеми --естествено прозрачни и безинтересни..Мюсулмани .християни ,руснаци нато колкото по голяма плява толкова по-добре важното и е да фигурира Сибир...
127
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало хърватите да не са мюсюлмани ,че водиха война и с тях -- не обръщаите нещата християни мюсулмани . Някой си гонеше великосръбския интерес т.е нова Сърбия на територията на цяла бивша Югославия--и Черна гора се отдели от тях в последствие за тяхен късмет без война..защото шубето е голям страж иначе нямаше да ги оставят да се отцепят.
126
7
 
12
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
Каквото и да се говори. Тази война беше част от дългогодишния англо-саксонски плана за обкръжаване и унищожение на Русия за да се разграбят природните и богатства. Нашият народ също целенасочено се унищожава, защото дълбоко е свързан с Русия. Планът на Хитлер за Русия не се различава от този на САЩ. Няма да мине без война. Хората, които сега управляват Света, не са участвали в истинска война. Представят си я като компютърна игра или холивудски филм. Ужасни времена. Надеждата е Китай!
125
7
 
12
 
! Отговори
до142 преди 5 години
Българската кауза е Мизия Тракия Македония да ама панславинизма е против нея Англия и съюзници също --имахме кауза лощо си изиграхме картите и последваха 3-национални катастрофи и сега сме лаещо кученце тичащо накъдето ни кажат и хвалещи чужди национални каузи--какво ми хвалите сърбите като нашите деди са мрели в бой срещу тях ние сме си ние. Бяхме ДАДЕНИ на СССР без да ни питат и сега 50 % от Старото поколение още си мислят ,че сме НРБ.Руската пропаганда също не спи . А ние вече сме една шепа.
124
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що пък трябва да олицетворявате политиката водена от Милошевич с целия сръбски народ--да беше послушал НАТО като му казаха да спре с геноцида и пак бяха много меки с него преди да ударят някой инфраструктурен обект го уведомяваха ,че ще бъде срутен да си помисли ,а найстина можеха да ги изравнят ,но не го направиха.
123
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 136. Моста за който пишеш в Нови Сад е направен изцяло с кредит от САЩ. и техника от САЩ. Влошиха се отношенията и САЩ поиска да се изплати. Изплащането не се направи от сърбите. След третата година САЩ го разруши частично да се ползва като пешеходен.
122
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАТО-трябваше да остави сръбския б.....ук/ паравоенни формирования / да изтрепе всичко дето не е сърбин на територията на цяла бивша югославия за да ви е добре тука на р....е под....и платени дето не мирясвате да водите про-р...уска пропаганда.
121
8
 
5
 
! Отговори
до134 преди 5 години
Само като ти прочета ника ,,славянин,, и в ушите ми звучи една теория -руска обслужваща имперските им амбиции за обеденение на целия славянски свят под тяхна власт-,,панславинизъм,, а как работи северна африка в ЕС -- ти знаеш !
120
10
 
12
 
! Отговори
гуча преди 5 години
НАТО е отбранителен съюз, явно Югославия е нападнала първа.
119
9
 
6
 
! Отговори
до133 преди 5 години
Не им се радвай на национализма ,че веднага влизаш в графа Бг-предател-гръцкия сръбския и турския национализъм винаги са таяли топли чувства към Бг така че НАТО добре им показа да си знаят мястото и че национализма им е малко смъртоносен за др.народи около тях.
118
6
 
12
 
! Отговори
Петко преди 5 години
Естетствено че не искат ,те са пичове националисти. А ние сме платени жени..
117
8
 
10
 
! Отговори
върти задни части преди 5 години
Не искат НАТО ,ама искат да работят и работят повече от нас на запад--големи братя с путиновска русия а бачкат на запад не в Русия я ги виж шмекерите..
116
10
 
8
 
! Отговори
Калъфчо преди 5 години
Ще си каже човек, че НАТО ги иска, та тръгнали сърбите да не щат НАТО? В Нато са Албания, Хърватия и Черна гора - все държави пропищели само преди 20-25 години от сръбския бич... Има много вода да се изтече, преди да зараснат раните, издълбани от Милошевич и друзята му.
115
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До129.Първата която получи бомби бе Словения . Но не от НАТО а от сърбите. Убити 11 защото искат независимост. И след месец си я извоюваха. 1990г.НАТО и САЩ се намесиха много по късно. Чети историята..
114
10
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Значителен брой от страните членуват в НАТО само за да не ги бомбят САЩ!То и друга полза няма реално.А Сърбия вече бе бомбардирана от НАТО(САЩ) и територията и парчосана пак от НАТО.Може би очакват и благодарност за това?
113
9
 
14
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
<html><body>1231 4 !ОТГОВОРИАнонименпреди 25 минутиДо122. Не те знам на колко си години и си мислиш войната като компютърна игра. Белград не е далече върви да видиш оставените както паметници разрушени сгради. Това беше *** и долна война. Подстрекател беше Великобритания, изпълнител - САЩ. Ние също участвахме - пуснахме самолетите през въздушното си пространство и после признахме Косово.
112
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За разлика от нас, сърбите помнят и не прощават на онези, които ги бомбиха!
111
9
 
16
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
Затова се опитват да им направят майдан.
110
18
 
3
 
! Отговори
НАТО към сърбите преди 5 години
Ако вие не дойдете при нас, ние ще дойдем при вас...