Около 70% от сърбите не искат в НАТО!?

Причина - бомбардировките на Алианса през 1999 г.
30 дек 2018 14:45,
185
Около 70% от сърбите не искат в НАТО!?
Снимка: Reuters

Ако през тази седмица се проведе референдум за присъединяване на Сърбия към НАТО, 68% от гражданите на страната ще гласуват "против", 11% биха били "за", а 21% изобщо не биха участвали в допитването, сочат данните от съвместна анкета на Центъра за свободна електроника и демокрация и Центъра за евроатлантически изследвания (CEAS), предава сръбското електронно издание European Western Balkans.

Западните ни съседи изтъкват като причина за противопоставянето си преди всичко бомбардировките на Алианса над Сърбия през 1999 година (47%), докато респондентите, които са посочили, че биха гласували за влизане в Алианса на потенциален референдум, биха го направили заради съображения за сигурността на страната (58%), предава "Фокус".

В коментара си за резултатите, директорът на CEAS Йелена Милич заяви, че 11% е стабилен показател, който не се е понижил независимо от дългогодишната анти-кампания в сръбските медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
3
 
8
 
! Отговори
цитат от статията 3 преди 5 години
..... в компанията на турски граждани, напомнящи повече на представители на специалните служби МИТ. Всъщност в южната съседка отдавна се знае, че масонството е под прекия контрол на специалните им служби, а това навярно обяснява и впечатляващите познанства на Сариев.След раздялата с военната служба е трудно да се определи с какъв бизнес конкретно се занимава влиятелният български масон. Но източници твърдят, че напоследък се изявява и като преподавател в небезизвестния Библиотекарски универсет"
88
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държави като нашите не се присъединяват доброволно към НАТО. Присъединяват ги чрез подставени политици, защото сме им нужни от геополитическа гледна точка и чрез членството получават механизъм за финансово доене, като ни пробутват за продажба оръжията, които самите те вече не искат. Иначе ние не получаваме нито сигурност, нито защита - просто чрез НАТО ни държат под контрол. Сърбите не са тъ.пи като нас и може би ще имат куража да се противопоставят.
87
4
 
5
 
! Отговори
цитат от статията2 преди 5 години
но скандалът се замита, а офицерът се измъква безнаказано от неприятната ситуация. Жертва военната си кариера, но за сметка на това близките му отношения с влиятелни среди в южната съседка процъфтяват. Негов кум е Великият майстор на Турция проф. Ремзи Сенвер,а самият Сариев се спряга, че е кум на влиятелен министър от настоящото правителство у нас. В София новият командир много често е засичан по елитните лоби барове на столичните хотели в компанията на турски граждани,напомнящи на представ
86
4
 
10
 
! Отговори
eхх тия преди 5 години
Кой иска нато където са отишли всичко е оакано това са мутрите на фащ ,разбили са живота на народите и се бият в гърдите ,че ги спасили.И ние не ги искаме да си ходят да освободят базите си и никакви пари да не се дават за Нато .
85
17
 
10
 
! Отговори
опетков преди 5 години
До Анонимен97 Да, сърбите много спечелиха, особено през 1885г. и сега , когато разбиха Югославия с идиотското си самочувствие и шовинизъм. Колкото сърбите са дръпнали назад, няма други балканци през последните години. Напълно справедливо бяха бомбардирани. Когато си малък и ос*ран, не можеш да си мериш онази работа с големите. Още повече, избрали си покровител джуджето от Москва, което освен бракувани Мигове нищо друго не може да им даде. Е, и свръхбърза ракета, да си я завират отзад.
84
3
 
6
 
! Отговори
цитат от статията1 преди 5 години
"Иван Сариев по турска линия, твърдят зидари. Към Сариев вече се е преориентирал и Великият майстор на Обединената велика ложа на България (ОВЛБ) Искрен Йотов.Докато е Велик майстор на ОВЛБ Иван Сариев често се кълне в единството на българското масонство,но негови братя твърдят, че реално е започнал да работи за разбиването му от няколко години.Любопитна подробност от от биографията му е,че като армейски офицер преди няколко години губи чанта със секретни документи в Истанбул!
83
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ек го на още ефин девил
82
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
преди малко написах.... в Белград си пазят разрушената болница от натовски бомбардировки и я сочат на гостите си.....и се чудя тези дето ми сложиха минусите що за девил.и са....
81
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изобщо не ги мисля другите,но България не се управлява от българи в момента.Току-що прочетох статия,че МИТ и турските масони са господари в България,разбивайки и оглавявайки българското масонство,просто потресаващо!
80
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбите наистина не искат в НАТО. Единственото, което си искат от време оно е София (затова там в училище се изучава шопското востание против бугарците от 1878). За НАТО е единствено Воеводина. И половината Белград естествено.Много подобно е и положението в Скопие.
79
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сръбските магистрали са доста по-качествени от българските. Това го знае всеки, който е пътувал на Запад от България.Нищо че не ги е откривал Боко Тиквата.
78
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аве то и великобританските *** гласуваха за излизане от ЕС ама сега нещо загазиха.
77
7
 
8
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ЗА ДА БЪДЕ" СМАЗАН" СЪЮЗА НАТО ,ТРЯБВА ДА СЕ" СМАЧКАТ" САМО ТРИ БАЗИ : АВИАНО , РАМЩАЙН И КАК БЕШЕ ИМЕТО НА ТАЗИ В БРИТАНИЯ / ИНДЖИРЛИК Е АЛА -БАЛА / ... И ТОГАВА ЩЕ ИМА ИСТИСКО О О Н НА НАРОДИТЕ !!! ...НО ЗАЩО ПА ДА НЕ ЗАГИНЕ ЧОВЕЧЕСТВОТО ... КАКВО ТОЛКОВА ... КОСМОС -КОСМОС ...МАТЕРИЯ И АНТИМАТЕРИЯ ... И НАШИЯТ РАЗУМ НЕ Е ПРОЗРЯЛ /А И НЕ МОЖЕ/ СМИСЪЛА НА ВЪЗПРОИЗВОДСТВОТО !?!?А РЕЛИГИОЗНИТЕ ИЗГЪ.. СА ПРОДУКТ НА РАЗВИТИЕ НА ЕЗИКА !
76
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбите през историята, винаги са успявали да се нагодят към силните на деня и винаги са печелили. Били са в съюз с американците през две световни войни. Уж бяха и комунисти, а се измъкнаха от соцлагера, работеха свободно на запад, не им национализираха земите и имаха частна собственост.Винаги са били с победителите, за разлика от нас. За тях не знам за НАТО, но за нас знам-- спешно и незабавно излизане, от тази демонична и злокобна организация. ВЪН...
75
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кой ще ги пита теа баламурници?
74
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен до 81 преди 5 години
Пробвай на Козяк16, явно е добро заплащането щом нашите отявлени *** се плюнчат макар да знаят че пишат пълни глупости.
73
8
 
15
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
Я попитайте сърбите на едно референдумче за поставяне на едни С-400 в страната, ей така на пук на НАТО. -> 80% ЗА
72
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 84 Човекът баш си търси високоплатена работа, а като *** и жълти сотинки да взема не го търси. Баш си търси нещо което *** предлага- високоплатено и да доставя в същото време удоволствие.
71
3
 
10
 
! Отговори
Бай Минчо преди 5 години
А пък българите продавахме на сърбите кафе, защото качетвено никарагуанско в бг магазините струваше 3 лв килограма, а на събора в Драгоман сърбите плащаха по 10 DM за него.Тогава събрите се разплащаха главно с дойче марки, тъй като голяма част от тях работеха в Германия, Австрия и Швейцария.Видял съм го с очите си.
70
8
 
18
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 5 години
Естествено че ще помнят. Само ние сме късопаметни 44-та година над София се изсипваха бомби ама не бяха май руски мхм....