Около 70% от сърбите не искат в НАТО!?

Причина - бомбардировките на Алианса през 1999 г.
30 дек 2018 14:45,
185
Около 70% от сърбите не искат в НАТО!?
Снимка: Reuters

Ако през тази седмица се проведе референдум за присъединяване на Сърбия към НАТО, 68% от гражданите на страната ще гласуват "против", 11% биха били "за", а 21% изобщо не биха участвали в допитването, сочат данните от съвместна анкета на Центъра за свободна електроника и демокрация и Центъра за евроатлантически изследвания (CEAS), предава сръбското електронно издание European Western Balkans.

Западните ни съседи изтъкват като причина за противопоставянето си преди всичко бомбардировките на Алианса над Сърбия през 1999 година (47%), докато респондентите, които са посочили, че биха гласували за влизане в Алианса на потенциален референдум, биха го направили заради съображения за сигурността на страната (58%), предава "Фокус".

В коментара си за резултатите, директорът на CEAS Йелена Милич заяви, че 11% е стабилен показател, който не се е понижил независимо от дългогодишната анти-кампания в сръбските медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
3
 
4
 
! Отговори
тя преди 5 години
ако го няма нато ще има свобода и мир! нато ВЪН !
148
3
 
4
 
! Отговори
тя преди 5 години
За какво им е НАТО ? Да играят по свирката на американците срещу Русия!
147
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все едно някой в НАТО иска Сърбия.
146
5
 
3
 
! Отговори
P. преди 5 години
До P.Уикипедия, информацията относно Кирилицата, само в последните 2 години (и особено в последната) е променена вече по такъв начин, че да се внуши, че Кирилицата е измислена от и за руснаци.===Тъй значи, пък аз се притеснявах, че не мога да направя едно цвястно дарение. Значи няма да има и скромно дарение вече!
145
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом нещьт тия мекерета в НАТО да си бият камшика при рус...тато.
144
2
 
3
 
! Отговори
P. преди 5 години
До Анонимен...Уикипедия, информацията относно Кирилицата, само в последните 2 години (и особено в последната) е променена вече по такъв начин, че да се внуши, че Кирилицата е измислена от и за руснаци.
143
5
 
10
 
! Отговори
P. преди 5 години
Отн.: ...яко бозаят тарикатите!То и едни други съседи на юг са добри по извличане полза от всекиго (и не мога да кажа кои са по-добри в цицането. Само ние, българите стоим с пръст в устата.
142
5
 
6
 
! Отговори
Без коментар преди 5 години
11% е стабилен показател, който не се е понижил а 68% са нестабилен показател! Върви подмяната на историята и при братята сърби под американско влияние!
141
15
 
5
 
! Отговори
Вучич си отива преди 5 години
Сръбският народ заслужава по-добра участ. Сръбският народ заслужава демокрация. Русия губи влиянието си в Сърбия предлагайки само оръжия и бедност. Вучич си отива...
140
6
 
9
 
! Отговори
тонката преди 5 години
Що не казаха по-рано, сега цялото успешно европредседателството на бацката заминава в кофата ц ц ц
139
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Уикипедия...Варианти на руския граждански шрифт днес ползват книжовният български език, руският, беларуският, украинският, русинският, македонският, сръбският и неговите варианти в страните от бивша Югославия, а също така монголският и някои от езиците на страните от бившия СССР в Азия и Източна Европа.Разбрахте ли сега? Вие ползвате руски шрифт! :) Това на което пишете в момента го наричат "руски граждански шрифт".
138
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледам много спорите за Русия, много от вас я защитават, много я ругаят.Не знам, дали ще ви бъде интересно ако ви кажа, че в Уикипедия, информацията относно Кирилицата, само в последните 2 години (и особено в последната) е променена вече по такъв начин, че да се внуши, че Кирилицата е измислена от и за руснаци. Отрича се типографията да е българска, обяснява се, че старата Кирилица е правена и в Сърбия. Говори се, че в България богослуженията са били на руски църковнославянски, а не български.
137
6
 
11
 
! Отговори
Благоев преди 5 години
Без НАТО, уж не може в ЕС! Сърбите обаче, вече са усвоили СЕДЕМ МИЛИАРДА ЕВРО по пред пресъединителни програми(повече от България)! Явно няма да влизат в ЕС, но яко бозаят тарикатите!
136
14
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Разбираемо е, НАТО вече попари балканските им шовинистични мераци и им подгря зад.ниците, така че нека утвърждават "панславянските си ценности" с големия брат от сибирската бензинова губерния. Благодарения на него те получиха и Югославия, но се оказа че тя е бомба със закъснител, от която им останаха само прогорените *** ... !!!
135
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбия се би с НАТО, би се със САЩ, с босненци, косовци со целио свет и со ООН.Стана малка и мирна.
134
4
 
15
 
! Отговори
Справедливият преди 5 години
До БАСИПич, явно си млад и не познаваш достатъчно историята. Разпадна се Варшавският договор - военната организация на социалистическите държави. НАТО си остана!
133
5
 
10
 
! Отговори
P. преди 5 години
До АнонименБеше ми приятно да прочета думите Ви относно какво се случи с България как 45 години хората бяха затворени в лагер. Аз бях родена през онези години, но малко по-късно. Мисля, че най-страшните години са били 15-те след 1944. Татко ми (бил на 20 тогава) е разправял как секретарят на общината и помощникът му са дошли на портата и молили дядо ми да ги скрие. Дядо ми им хвърлил 2 юргана и казал да се скрият в заревицата горе в градината.
132
12
 
8
 
! Отговори
Кико преди 5 години
Лепа Брена поздравява сърбите с песента "НАТО, НАТО, ти си злато!"
131
10
 
18
 
! Отговори
БАСИ преди 5 години
НАТО е пълна тапня, защо то когато се присъединиш сваляш гарда и в последствие ставаш слаба незначителна страна подобно на България. Утре НАТО ако се разпадне такива като нас ще изглеждат жалки на регионална почва.
130
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То Сърбия не остана. Понеже са много умни си редуцираха територията до малка, незначителна държава и продължават.