Не сме само ние... гърците също намаляват драстично

През последните 7 г. страната е изгубила 360 хил. души
1 яну 2019 15:33,
145
Не сме само ние... гърците също намаляват драстично
Снимка: Reuters

Гръцкото население намалява драстично и ако през следващите 12 години страната запази сегашното си ниво на раждаемост, Гърция ще загуби още 770 хиляди души от населението си през следващите 12 години. За това предупреждават Националният център за обществени проучвания на Гърция и парламентарна комисия по демографските и социални въпроси, цитирани от в. "Катимерини".

Още по темата

През последните седем години страната е намаляла с 360 хиляди души, сочат данните, съобщава БТА.

Гръцкото население обаче може да се свие дори наполовина през следващите 35-50 години, ако нищо не бъде направено, за да се противостои на ниската раждаемост, застаряването на населението и емиграцията.

Анализатори се опасяват, че тази тенденция ще има унищожително влияние върху икономиката и осигурителната система на Гърция, пише още "Катимерини". Според критиците Гърция няма конкретна политическа стратегия по отношение на демографията, а предоставяните помощи на многочленни семейства не са достатъчни, за да се спре спадът на населението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
7
 
23
 
! Отговори
Облекчен преди 5 години
Оххххх, олекна ми като разбрах, че не сме само ние! Сега вече ще мога да спя спокойно!
49
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКакво ти пречат като са 4 миларда?С какво точно ти пречат?И от какво ще печелят корпорациите и производствата,ако няма население,от въздуха ли?Много по-тревожното е,че европееца се топи и изчезва,а не че населението се увеличава.
48
11
 
18
 
! Отговори
ЖЖ преди 5 години
Гърците да не се плюят като нас.. те поне направо войни преди са водели все едно Пловдив срещу София и са ставали по-силни.. а ние просто животоизточваща омраза 24/7 откакто се помня.. откачена генетика ей.. алтайските степи и това е. в Европа не ни беше мястото
47
18
 
15
 
! Отговори
Му 34 преди 5 години
Я стига сте виели на умрело! Много сме си добре даже, знаете ли в турция каква страшна лучена криза се вихри, кило лук е станал 3 пробити лири, а един лев е десет лири. Дори оня ден 180 турци протестираха в 16 милионен Истанбул срещу високите цени! Това е страшно много беден народ, цели 180 души. А при нас еврото не е пръснали, все си е лев и 95.
46
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърците се оправиха. Поне през следващите години ще имат бейбибум стига да си запазят фертилното население което им дойде на островите като дар божи.
45
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярно е че сме много хора в кухнята. Ако жена ти е сготвила за четирима и неочаквано дойдат четирима братовчеди в нужда ще разделиш порциите на половина, нали?70-те години на миналия век бяхме 4.5 млрд. Сега наближаваме 8. Как ти се струва? Дори и баница да е, ще свърши.
44
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Крадат милиарди2020 ще спрат парите от ЕС,тогава ще я втасаме.Можеше поне битовата престъпност да овладеят,та хората да могат да си създават дребни стопанства,без страх от мародерства и кражби,но те и това не направиха.Хората трябва да си помагат помежду си,да проявят солидарност,милосърдие,вместо да се плюят,няма кой да им помогне ако всички не си помагат помежду си взаимно.
43
8
 
12
 
! Отговори
тя преди 5 години
Това е "дело" на управниците ни , народа не е виновен!
42
3
 
22
 
! Отговори
НЯма МИЛОСТ преди 5 години
От заплати пенсии помощи за РАЖДАНЕ И отгкеждане на деца Борисов и неговите началници не могат да откраднат нито ЛЕВ>Затова крадат през РАЗХОДНАТА ЧАСТ От бюджета..Както важно се похвалиха вече харчат по над 21 000 000 ограбени от народа живи кървави лева ДНЕВНО/или вижте какво в ДНЕС БГ
41
6
 
23
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 5 години
Нагли престъпници на власт от 9 11 1989 година ограбват десетки милиарди годишно от народа чрез съучастници от нарочно създадени доказано престъпни групировки маскирани като партии.От 2005 година досега ограбените НЕЗАКОННО от народа милиарди живи левове се перат през Корупционни схеми по Оперативни програми на министерства и ведомства и през Европроекти..
40
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преобладаващата част от българите оцеляват трудно,а децата,освен грижи, костват и много средства,а с 500 лева заплата няма как да осигуриш средствата за издръжка на дете,особено пък ако се разведат и единия не плаща издръжка или няма покрив над главата си.Веднага след приватизацията трябваше да въведат социален минимум в България,както е в държавите от ЕС,така щеше да се запази голяма част от населението.Засега няма нищо по-добро от ЕС,дори и да има някои недостатъци,те могат да се поправят.
39
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е най-бързо изчезващата нация, а те за мaляците се притеснили. Ония са хитри и ще измислят нещо. Ще изцоцат някой-друг милиард от ЕС. Гърция е 10м., а България е 5 милиона. Когато Гърция стане наполовина като население, България ще е изчезнала.
38
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мед мафията е поразила с туркси ваксини стотици хиляди деца.Милиони деца в ясли градини и училища се тероризират с НЕЗАКОННИ КАМЕРИ И ОБемни скенери контролирани от черни терористи и педофили чрез нарочно вградена техника вкл холограми.Терористите чрез диверсанти внедрени в МВР внедряват все по жестоки анти човешки съоръжения в лични документи
37
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами така е, то скачането по площадите си оказва влияние.
36
8
 
9
 
! Отговори
Убиват с ХЛОР преди 5 години
На първо място в света сме по убити от мед мафията с инсулти инфаркти и рак.Мед,мафията въведе повсеместно отравяне на питейните води с хлор токсични бойни отровни вещества.Служителите на ВиК се следят дали отравят питейните води с хлор и се глобяват жестоко ако водите са неотровени.Отровни са и повечето лечебни до 2000 година басейни с лечебни минерални топли води.На собствениците се внушава да тровят зверски клиентит е на басейни и джакузита.Проникващи отрови се контролират с камери.
35
2
 
20
 
! Отговори
Иван преди 5 години
До Иваноцеляване. Хората се оказват притиснати от непрекъснато променящата се среда. Технологиите решават проблеми, но всъщност ги и създват, правейки животът много по-комплексен. За да е подготвен един човек да влезе на пазара на труда, той трябва да се обучава все по-дълго време и трябва да отделя все повече от младостта си. Затова предишните поколения на 30 са били с деца и къщурка, а днешните са непораснали мъжлете. Самите те не са виновни обаче. Световният елит изгради системата.
34
5
 
5
 
! Отговори
До Аллах екбер преди 5 години
Що, българите ли почнаха да убиват невинни хора по площади, улици и молове?
33
6
 
15
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Технологиите са причина за спада на раждаемостта. Големият бум при технологиите, разбира се, вървира ръка за ръка с капитализма, който съдава съответните предпоставки за тяхната поява и развитие. Повечето технологии не движат човечеството напред, а само заместват човешкия фактор (те имат дефлационен х-р, което всъщност ще доведе до колапса на кредитно-консуматорската с-***). Капитализмът пък ни поставя в едно крайно нечестно състезание с машините и техните притежатели. Състезание за ресурси и оце
32
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БГГърците не само раждат,но и осиновяват деца,много гърчета генетично са българчета,румънчета,*** и други,но те се чувстват гърци,защото са израстнали в гръцки семейства,гърците масово осиновяваха деца преди години,сега не знам как е.
31
2
 
33
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Айдееее, пак родна пропаганда! Истината е, че в Гърция животът е по-уреден, а и имат средна класа и масово гръцките семейства са с 2 деца. Това ужасно намаляване е единствено у нас.