Не сме само ние... гърците също намаляват драстично

През последните 7 г. страната е изгубила 360 хил. души
1 яну 2019 15:33,
145
Не сме само ние... гърците също намаляват драстично
Снимка: Reuters

Гръцкото население намалява драстично и ако през следващите 12 години страната запази сегашното си ниво на раждаемост, Гърция ще загуби още 770 хиляди души от населението си през следващите 12 години. За това предупреждават Националният център за обществени проучвания на Гърция и парламентарна комисия по демографските и социални въпроси, цитирани от в. "Катимерини".

Още по темата

През последните седем години страната е намаляла с 360 хиляди души, сочат данните, съобщава БТА.

Гръцкото население обаче може да се свие дори наполовина през следващите 35-50 години, ако нищо не бъде направено, за да се противостои на ниската раждаемост, застаряването на населението и емиграцията.

Анализатори се опасяват, че тази тенденция ще има унищожително влияние върху икономиката и осигурителната система на Гърция, пише още "Катимерини". Според критиците Гърция няма конкретна политическа стратегия по отношение на демографията, а предоставяните помощи на многочленни семейства не са достатъчни, за да се спре спадът на населението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продължение от коментар номер 7Затова е редно, драги българи, да работим за България и да има ВИСОКА РАЖДАЕМОСТ на БЕЛИ БЪЛГАРЧЕТА! Нашите предци с много трудности са успяли да запазят България и българското, а и ние не трябва да се предаваме! Работете с вашите жени и съпруги за деца, аз с моята жена работим по въпроса и се надяваме през новата 2019 година да станем родители на бяло българче!
9
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продължение от коментар номер 7Затова е редно, драги българи, да работим за България и да има ВИСОКА РАЖДАЕМОСТ на БЕЛИ БЪЛГАРЧЕТА! Нашите предци с много трудности са успяли да запазят България и българското, а и ние не трябва да се предаваме! Работете с вашите жени и съпруги за деца, аз с моята жена работим по въпроса и се надяваме през новата 20149 година да станем родители на бяло българче!
8
6
 
27
 
! Отговори
2 милиона преди 5 години
СА ЖЕРТВИТЕ НА "демокрацията" у нас
7
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голяма утеха за нас
6
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лоша новина - няма значение дали това се отнася за Гърция, България, Сърбия ( уви, за съжаление, Балканските народи страдат от НИСКА раждаемост и ВИСОКА смъртност!) и която и да е друга европейска бяла държава! За съжаление, задкулисието явно иска да няма европейски бели народи; да няма на Балканите държави като България, Гърция, Сърбия, а съответно и да няма и балкански народности като българи, гърци, сърби и т.н. Дано да има лъч надежда. Не искам ка.фяви *** на Балканите и Европа
5
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърция е близо 11 милиона. А ние както върви гербераски скоро ще станем пет.
4
4
 
45
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
МИЖИ ДА ТЕ ЛАЖЕМ!!!БЪЛГАРИЯ ГУБИ ПО 50 ХИЛЯДИ НА ГОДИНА А СМЕ 5 МИЛИОНА НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ОСТАНАЛИТЕ ИЗБЯГАХА В ЧУЖБИНА!ГЪРЦИЯ ГУБИ ПО 50 ХИЛЯДИ НА ГОДИНА НО СА 10 МИЛИОНА И СА СИ ТАМ!2 ПЪТИ ПО-ЗЛЕ СМЕ ОТ ГЪРЦИТЕ ПО ТОЗИ ПОКАЗАТЕЛ И СМЕ НА ПЪРВО МЯСТО ПО ОБЕЗЛЮДЯВАНЕ В ЕС!!
3
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е само Гърция и България навсякъде се води геноцид срещу бялото христианско население най-вече в САЩ,ЕС и навсякъде в Африка и мюсюлманските страни. На планетата трябва да останат само прости хора и кафяво население.
2
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не могат се мерят с нас гърците, ние с толкова намаляваме на година, а не за 7 години ... слабаци!p.s. Да "благодарим" за което на "великите" ни управници!
1
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
360 хиляди по-малко за цели 7 години .................дребна работа!!!