Не сме само ние... гърците също намаляват драстично

През последните 7 г. страната е изгубила 360 хил. души
1 яну 2019 15:33,
145
Не сме само ние... гърците също намаляват драстично
Снимка: Reuters

Гръцкото население намалява драстично и ако през следващите 12 години страната запази сегашното си ниво на раждаемост, Гърция ще загуби още 770 хиляди души от населението си през следващите 12 години. За това предупреждават Националният център за обществени проучвания на Гърция и парламентарна комисия по демографските и социални въпроси, цитирани от в. "Катимерини".

Още по темата

През последните седем години страната е намаляла с 360 хиляди души, сочат данните, съобщава БТА.

Гръцкото население обаче може да се свие дори наполовина през следващите 35-50 години, ако нищо не бъде направено, за да се противостои на ниската раждаемост, застаряването на населението и емиграцията.

Анализатори се опасяват, че тази тенденция ще има унищожително влияние върху икономиката и осигурителната система на Гърция, пише още "Катимерини". Според критиците Гърция няма конкретна политическа стратегия по отношение на демографията, а предоставяните помощи на многочленни семейства не са достатъчни, за да се спре спадът на населението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
7
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 5 години
От много население файда нема.Има далавера от културни и образовани хора,милярдите гладни човечета от Африка ,Индия и Китай го доказва.т
109
1
 
11
 
! Отговори
Социопат преди 5 години
Швеция е 5 пъти по голяма от гърция и с много по малко население.Не е проблем броя ,а качеството.Примерно Филипините или Нигерия като са пренаселени каква полза живеят като скот.Не щем Африканци и Индийци разберете......
108
3
 
7
 
! Отговори
Дарвин философ преди 5 години
О какво като намалява?Планетата без това не може да изхранва и задоволява населението сега.И с технологиите е въжможно цели фабрики да се контролират и работят с 100 човека.Просто трябва да се спре миграцията и безконтролното множене в Африка,Индия и Китай.Капиталистите искат повече консуматори и кредитополучатели то е ясно,но е ясно и че капитализма е античовешка и анти природна система.Плътна граница по вода и суша с Африка мИндия и Китай да си се изяждат и издиват то до уравновесяване....
107
4
 
4
 
! Отговори
Я, па Я преди 5 години
Обиколил съм цяла Гърция с кола и то не по магистралата. На север в бившите български земи е пустош, мислех, че ще ме изядат вълците по чукарите от Берия, през Янина до Игуменица видях всичко на всичко 2ма човека. Атина е *** връз глава но е около 2 млн. Солон около 500к. Дригите градове са значително по малки. Да се *** не могат събра 7 млн. Тяхната е като на пауна, слаба и немощна птица ама се надува и плаши без покритие.
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашите политици има още мнооого да се учат как да получават пари от ЕС.
105
4
 
10
 
! Отговори
Я, па Я преди 5 години
Гърция никога не е достигала население от 10 млн. В момента са около 7 млн. преко сили. Гърция умело лъже със всякакъв род официална информация, финансии, икономика, статистика, военна сила и разбира се демография. Така прекараха и ЕС. Изкарват се 11 млн. и така получават повече места в ЕС парламента, повече субсидии и т.н. Накрая взеха заем 465 млн. и не го върнаха и ще им го плащаме и ние включително. Сами се натискаме. Ако вярвате на грък, *** и евреин сте за доктор, от ония специалните.
104
0
 
1
 
! Отговори
До 103 преди 5 години
Нищо не си разбрал от написаното в коментара, който критикуваш.
103
2
 
1
 
! Отговори
Диабло преди 5 години
Всеки ден нови колумбовци откриват Америка, евала хлебоеди!
102
1
 
5
 
! Отговори
dmx преди 5 години
Олигархиите са виновни.
101
1
 
8
 
! Отговори
да живее любовта преди 5 години
Еми решението е само едно, щом и двете държави се топят се маха границата между тях и се започва с масови сватби между българи и гъркини.
100
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пука му на някой по света дали ще оцелее Задунайската губерния.
99
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Замърсяванията и хабенето на ресурси се правят от тези,които произвеждат некачествени стоки за кратко време и не си рециклират произведеното.Те искат бързи печалби и не ги интересува,че ресурсите намалят или се замърсява природата,водата.
98
1
 
16
 
! Отговори
postradal pasi преди 5 години
До Западните Балкани Само ашкеназите се размножават в геометрична прогресия и крадат българската история традиции и градят нови езици. Мразят българите и България предпочитат сърби и макета а бъдещата държава на Балканите е Босна и Херцеговина с основно население хазари(ашкенази):https://en.wikipedia.org/wiki/Yiddish
97
5
 
2
 
! Отговори
postradal pasi преди 5 години
До АнонименЗа кучето се харчи повече
96
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те се топят, но компенсират с бг роми и албанци.
95
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Да мислим логичноСтига писа глупости,никой никого не издържа,напротив краде се от държавите и населението,затова има толкова бедност.Ти лично колко чужди хора издържаш?А ако няма хора,банките,производствата,корпорациите ще загинат без да си пласират услугите и стоката.
94
5
 
35
 
! Отговори
Проблемът е, преди 5 години
че на 15-годишната, която била родила първото бебе за 2019 г.,това всъщност й е ВТОРОТО раждане!Проблемът е, че не са взети нужните мерки още след първото й раждане - завързване на тръбите е най-меката мярка, подходяща за случая.Проблемът е, че ресурсите на държавата се насочват към обгрижване и хрантутене на такива като тази 15-годишна, които през целия си живот не създават друго, освен проблеми! Вместо да се облекчи животът на разумните, отговорни момичета и да се стимулират те да раждат!
93
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите вече предпочитат да гледат кучета.
92
8
 
25
 
! Отговори
Проблемът преди 5 години
Не това, че нашите жени раждат по едно-две деца е проблем.Проблемът е развъждането на онези, които не желаят да учат и да работят. Там трябва да се насочат драконовските мерки. Китай е дал добър пример преди повече от половин век. И там е било нещо нормално да се раждат по 10-15 деца в семейство. Но впоследствие започват да създават само по едно! Това е постигнато чрез строги административни мерки и то спрямо всички. А у нас такива мерки трябва да се вземат само по отношение на проблемните!
91
6
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Дреме ми за тия.