Заев ще отваря границите и със Сърбия, и с България?

Целта е регионът бързо ще достигне стандарта на Запада
4 яну 2019 19:40, Анисия Иванова
65
Заев ще отваря границите и със Сърбия, и с България?
Архив: Булфото

Премиерът на Република Македония Зоран Заев твърди, че с вчерашното си изявление, че не вижда нищо спорно в предложението на албанския премиер Еди Рама за отваряне на границите /на Албания/ с Македония, Черна гора и Гърция, е имал предвид отварянето на "всички граници", предаде Танюг.

На въпрос на Танюг към Заев "ако подкрепя предложението на Рама, защо не е споменал и границите със Сърбия и България, Заев отговори, че "всичко, което е имал да каже на тази тема, го е казал на вчерашната пресконференция".

На настояването на Танюг да обясни становището си по въпроса, Заев каза, че "следвайки примера на Европейския съюз като страни кандидатки за членство трябва да създаваме условия за институнационална свързаност и взаимно доверие".

Движейки се в посока към евроинтеграционни процеси, очакваме да не съществуват граници между страните в региона, каза Заев.

Македонският премиер смята, че страните от региона много бързо ще достигнат стандартите "като всички модерни западноевропейски държави" с граници, отворени за всички граждани.

Албанският премиер Еди Рама заяви в своето новогодишно послание, че отварянето на границата с Косово е само началото и се планира същата процедура по отношение на Черна гора, Македония и Гърция, съобщава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари