Заев ще отваря границите и със Сърбия, и с България?

Целта е регионът бързо ще достигне стандарта на Запада
4 яну 2019 19:40, Анисия Иванова
65
Заев ще отваря границите и със Сърбия, и с България?
Архив: Булфото

Премиерът на Република Македония Зоран Заев твърди, че с вчерашното си изявление, че не вижда нищо спорно в предложението на албанския премиер Еди Рама за отваряне на границите /на Албания/ с Македония, Черна гора и Гърция, е имал предвид отварянето на "всички граници", предаде Танюг.

На въпрос на Танюг към Заев "ако подкрепя предложението на Рама, защо не е споменал и границите със Сърбия и България, Заев отговори, че "всичко, което е имал да каже на тази тема, го е казал на вчерашната пресконференция".

На настояването на Танюг да обясни становището си по въпроса, Заев каза, че "следвайки примера на Европейския съюз като страни кандидатки за членство трябва да създаваме условия за институнационална свързаност и взаимно доверие".

Движейки се в посока към евроинтеграционни процеси, очакваме да не съществуват граници между страните в региона, каза Заев.

Македонският премиер смята, че страните от региона много бързо ще достигнат стандартите "като всички модерни западноевропейски държави" с граници, отворени за всички граждани.

Албанският премиер Еди Рама заяви в своето новогодишно послание, че отварянето на границата с Косово е само началото и се планира същата процедура по отношение на Черна гора, Македония и Гърция, съобщава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
4
 
! Отговори
Nurnberg преди 5 години
И аз искам по темата да кажа следното, идват тука македончета свирепи и простовати , но със зъби и нокти драпат. Брутални са - и единия си купил Българска Л.К. другия чака още но бил дал 500Евро , и казват на Немците ние говорим на македонски !!!! Въобще като видим маке -бегам, все нещо искат а иначе са милионери и баровци !!!
35
1
 
2
 
! Отговори
Тошо преди 5 години
Ще ти кажа защо! Макетата ни презират и се мислят за повече от нас, обаче с македонския инат не става и сега македонска хитрост използват само за да се доберат до Българска Л.К.
34
1
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КАКВО Е ДА СИ ЖУРНАКУР С /И НА КОНЦИ/ !?!? ГРАНИЦИТЕ МЕЖДУ ДЪРЖАВИТЕ ИМАТ ДВЕ СТРАНИ !!! ПРАВ Е ,ЧЕ СВАЛЕНИТЕ *** СЕ ЯВЯВАТ ОБРАТНОТО НА НЕСВАЛЕНИТЕ !!! СТРАННО ,ЧЕ ХОЛИВУД ЗА КУОНТИКО И ЛАНГЛИ КАРА ЕДИКОИСИ ДА СЕ МИСЛЯТ И СМЯТАТ ЗА ПО-УМНИ И ОТ ДРУГИТЕ ЛЮДЕ НА ПЛАНЕТАТА !!!
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХА,ХА,ХА,Ти кво си постигнал с труд ***?
32
2
 
13
 
! Отговори
Филип III Тракийски преди 5 години
До Анонимен 54Това са опорните точки на югославската анти-българска пропаганда, които пък водят начало още от 19 в. и трудовете на идеолога на великосръбския шовинизъм- Цвиич. Поддържат се постоянно в публичното пространство по различни начини от хора свързани със сръбските тайни служби: ТВ предавания (Миленко Неделкоски, Васко Ефтов), статии в просръбски вестници (Нова Македониjа, Денешен), интернет сайтове и форуми (Кайганот). Без поддържане на омраза една анти-нация не може да съществува
31
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЗа макетата сме такива каквито са ни изкарали в техните учебници по история "славянските ни братя" от Сърбия и Русия които от десетилетия провеждат зверска антибългарска кампания.
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ZAIO ZAIOO BLAJENI VQRVASCHTITE KAT TEB CARSTVIETO NEBESNO E TVOE SCHTE CYFNEM ZAIO I CHE VYRJEM
29
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 49От Белград или Брюксел командване е все зле за България. Имало е много предложения за федерация югославска, балканска и т,н. далече преди 1947 г.
28
7
 
16
 
! Отговори
Каракочев преди 5 години
Този мишок щял да отваря границите. Айде нема нужда.
27
5
 
9
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
След като си отвориш задната граница за "собствениците на света", след това вече нищо няма значение!
26
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това малко ми напомня на офертата за Югославия от 1947-48 г.: "Дайте да се съберем, да се сдружим по братски, границите да паднат... ама ние от Белград да ви командваме!"
25
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както е казал Чърчил, Европа свършва до границата на Австроунгария.
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той не е ли вече фелдмаршал лейтенант Борисов
23
5
 
14
 
! Отговори
Тито преди 5 години
Ей сега ке доде генералот Александер Македонски. Ке ja биде Македонската Империja.
22
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 40 Pisces gluposti. Balgaria ne e imala I nyama nishto obshto s Yugoslaviya.
21
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съгласни сме но ако Сърбия и Македония приемат българския език и се признаят за българи.
20
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато Рама говори за отваряне на границите, има предвид обединението на всички албанци. Когато Заев говори за отваряне на границите какво има предвид?
19
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе защо като се напише че банкянския папуас е второ поколение комунист всички борци срещу комунизма цъкат минуситова да не са някои бевши *** дето си бранят човеко
18
4
 
20
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА, преди 5 години
СТАНДАРТА НА ЗАПАДА СЕ ПОСТИГА С ТРУД ...А ,НЕ С ДАЛАВЕРИ И КРАЖБИ НА ЕВРОПАРИ!ТАКА --САМО ЛЪЖЕТЕ СЕБЕ СИ!
17
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
българия е пълна с *** дето социализма им е виновена като идат на избори си избират банкянското *** дето е второ поколение комунистне мога да ги разбера - ако искат да се борят с комунизма трабва да започнат първо от там - останалото само ще си дойде на мястото