Скандал в Гърция! Подкуп за раждане = теглото на бебето

Семейството платило, защото имало усложнения
7 яну 2019 14:15, Елка Василева
11
Скандал в Гърция! Подкуп за раждане = теглото на бебето
Снимка: архив, Reuters

Лекар в болница в Атина е поискал от съпруга на родилка подкуп за раждането на съпругата му в съответствие с теглото на новороденото дете, съобщава вестник "Катимерини", като се позовава на разказ на очевидец.

Очевидецът - професор Ставрос Анагностопулос от университета в Патра, е бил на преглед в атинска държавна болница, където се е заговорил в чакалнята с мъж, чакащ пред спешното отделение, където е била настанена съпругата му след раждане.

Двойката от провинциален гръцки град е потърсила помощ заради усложнения по време на бременността. Лекарят в Атина им е поискал да му платят предварително 1000 евро, а след раждането - допълнителна сума, съобразно с "килата на новороденото".

След тежко раждане, при което е била отстранена матката на родилката, детето се е родило с тегло 2,100 килограма. Лекарят е изчислил допълнителното си незаконно възнаграждение по 1000 евро на килограм, като поискал още 2000 евро, очевидно с известно закръгляне, пише БТА.

Въпреки ограничените си финансови възможности съпругът на родилката се е съгласил да плати подкупа, като е помолил за 2-3 дни отсрочка, за да събере сумата. Човекът е бил притиснат от обстоятелствата да плати, защото съпругата му все още се е намирала в интензивното отделение след операцията.

Както съобщава по случая "Елефтерос типос", Атинският лекарски съюз е реагирал на информацията с възмущение и е изразил готовност да се намеси в рамките на правомощията си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: подкупгръцки лекар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СтаврюЛъжеш като дърт ром.
5
1
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
До Ставрюе твоите по кило са се раждали
4
8
 
15
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
Че това в *** е нормално. И за двете си деца кихах по 1000 лв. Иначе детето ти може да се роди с счупена ръка или усложне ие на родилката све заплахи които поставена сестра ти споделя и ти обяснява как е хубаво да си платиш за да е наред всичко. Та и в Гърция няма да е кой знае по различно.
3
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прoсто на балканите сме прокажени племена.
2
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И у комшиите както и у нас.Още през социализма е имало големи изнудвания от страна на лекари, сестри, санитарки. За днес пък да не говорим.
1
1
 
31
 
! Отговори
проста работа преди 5 години
Отнемаш му разрешителното до живот,и държавата му подарява една окарина да свири и си вади хляба!