Турция ще защитава границите си и с военни действия

Анкара несъгласна да даде уверения за защита на кюрдските бойци
9 яну 2019 13:00, Елка Василева
82
Турция ще защитава границите си и с военни действия
Мевлют Чавушоглу. Снимка: архив, Reuters

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че Турция няма да се въздържи от военни действия, за да защити границите си от заплахите, които смята, че идват от страна на сирийските кюрдски бойци, предаде Асошиейтед прес.

Министърът говори днес, ден след като Турция отхвърли исканията на американския съветник по националната сигурност Джон Болтън да даде уверения, че ще осигури защита на кюрдските бойци, които са съюзници на САЩ, в Североизточна Сирия.

Още по темата

Болтън каза, че САЩ няма да изтеглят войските си от Сирия, докато не се постигне споразумение с Турция за защита на кюрдите.

Отказът на Турция задълбочи разногласията между Анкара и Вашингтон и повдигна нови въпроси за това как Съединените щати ще защитят бойците, които са техни съюзници в борбата срещу "Ислямска държава".

Турция възприема кюрдските бойци като терористи, припомня БТА.

Чавушоглу заяви пред парламентарната комисия по външните работи, че САЩ се опитват да се изтеглят от Сирия, защото са се обвързали твърде много с въоръжената групировка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви граници бе някой да ви е напднал ?
62
6
 
2
 
! Отговори
Йоджелан преди 5 години
До колкото знам Туркия е нападала чужди държави, тя не е нападана.
61
6
 
3
 
! Отговори
Баязид го каза преди 5 години
Рота българи ще завземе Цариград, а Чавушоглу ше вика сопри, сопри.
60
4
 
4
 
! Отговори
от тука преди 5 години
Бееегай бе Амуджа. Силата е с Русия. Не викай не е . Скача и Китай, Индия .
59
4
 
19
 
! Отговори
Амуджа преди 5 години
С Америка и с амерканците ако не покажеш сила и решителност,просто ще те стъпчат,но в лицето на Турция си намериха майстора.Рано или късно аскерът ще прегази ПКК и сродните им организации от Сирия ,и ще въстанови зона за сигурност в северната част на страната,за да се завърнат бежанците-кюрди,араби и тюркмени по родните си места.
58
11
 
6
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Проблема е в това, че Турция иска да защитава границите си с военни акции и бомбардировки на територията на съседни държави. А това се нарича агресия и държавен тероризъм. Не че и И'зраел не прави същото. А и едните и другите са стратегически съюзници на САЩ.Точно според поговорката "К'раставите магарета през девет баира се подушват".
57
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турция е държава, а ние сме разграден и запустяващ двор.
56
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откого бе, турчу.ля?ВИЕ СТЕ АГРЕСОРИТЕ. О т вас пропищя цели регион. Кога ще освободите северна Сирия?
55
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека ги защитава но на турска територия и да не влиза в Ирак и Сирия. Утре турците ще кажат че българите ги гледат лошо и ще влязат в Свеиенград за да се "защитят".
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 55Турците ни блокират на босфора и гърците искат винетки.
53
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера Ердоган отказа среща със съветника по националната сигурност Джон Болтън, а днес - това заявление на външния министър Мевлют Чавушоглу..Напълно нормално е да откаже след изявленията на Болтън след посещението му в Израел. Ако Нетаняху иска нещо да моли или да се застъпва за терористите си да дойде сам а не да праща американеца. Така се прави.
52
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм да ни защитава и нас от врагове.Те имат силна армия и могат и за нас да се грижат.
51
24
 
15
 
! Отговори
Турчин преди 5 години
Браво на българите,че не киснат по турските вестници да обясняват колко са напред!Мен ме е срам от турците,които по цял ден обиждат всичко българско!Разлика в цивилизациите и възпитанието!
50
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 53 И за какво са ни нови територии, та и с кръв да ги завземаме, като и тази която имаме не можем да управляваме като хората! То един сайт не можем да си направим за винетките и тол таксите, та още територии...хахаха! Виж Швейцария колко е малка, а как хубаво си живеят! Не ни трябват територии и войни, акъл трябва и просвета, образование, да сме културен, възпитан народ!!!
49
7
 
9
 
! Отговори
Това е важно за мира преди 5 години
Източно-православен християнин съм. Такива са и моите предци. "Манипулируемата българска биомаса" вече двадесет години драматично се вълнува от еднокнижната "харизматична" тиква и танцува под звуците на мутренската му гайда. А случващото се тези дни в Турция и това, което предстои да се случи в тази страна до края на януари, е от изключително значение. Вчера Ердоган отказа среща със съветника по националната сигурност Джон Болтън, а днес - това заявление на външния министър Мевлют Чавушоглу.
48
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 46Прав си. Така правят мъжете. Без заобиколки. Излизаме с армиите и воюваме докато не се реши с кръв на кой ще принадлежат въпросните територии. Проблема е, че вече е безмислено. Балканските народи са напълно скaпани и разединени и нямаме сили да воюваме с Аскера. Шанса ни беше през Балканската война, но заради малoумие балканците се изпокарахме. Иначе кой знае? Може би Константинопол щеше да е християнски? Но вече всичко е загубено. Сега можете да сгазите Балканите за седмици.
47
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гърците и турците ще се изтрепят взаимно и тогава е ред на България ще се разшири малко.
46
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До говорител ИД-ИОТИД даваха петрола на Турция и зетя на Ердоган и трепеха кюрди, шиити и християни.
45
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 46Християните не сме единни и затова не сме видели сметката на Турция. САЩ и Англия ги държат за да блокират Русия.
44
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 46Османската империя си отиде и сега е ред на Турция. Имат няколко пашалъци около Анкара и нтова им стига. Останалото население е потурчено от българите и християните.