Косово: Ще забраним сръбски коли да влизат при нас!

Границата с Албания ще възприеме принципа на Шенген
12 яну 2019 23:06,
37
Косово: Ще забраним сръбски коли да влизат при нас!
Снимка: Reuters

Заместник-министърът на вътрешните работи на Косово Изми Зека заяви днес, че след въвеждането на митата от 100 процента върху стоките от Сърбия и Босна и Херцеговина косовските власти са подготвили допълнителни санкции срещу Белград, които ще се отнасят до автомобилите от Сърбия, предаде Танюг.

Още по темата

"Категоричен съм по въпроса, че освен митата трябва да се наложат мерки и за автгомобилите. Вече сме подготвили цялата необходима документация за забрана за движение на автомобили от Сърбия", каза Зека в интервю за прищинския сайт "Икономика онлайн", цитиран от БТА.

Зека, който е и член на ръководството на управляващата Демократическа партия на Косово, каза, че партията е била инициатор на въвеждането на митата от 100 процента и че има последователна позиция по този въпрос.

Премиерът на Албания Еди Рама обяви, че границата с Косово ще бъде отворена напролет на принципа на Шенген, съобщава прищинският вестник "Коха".

"Това, което ще направим, е много просто. Приехме целия шенгенски режим, преведен от начало до край, той премина през много подробен технически процес между вътрешните министерства на двете страни, за да бъдат гарантирани всички параметри на сигурността и свободата на движение, без да се поставят под въпрос които и да са гарантирани стандарти, които им даваме като страна, която има полза от либерализирането на визовия режим", каза Рама на традиционния прием за акредитираните в Тирана дипломати.

По-рано Рама каза, че иска граници на принципа на Шенген и с Македония и Гърция, припомня агенция МИА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
много точно преди 5 години
До Пиринска МакедонияЗа нашите крадливи наведеняци това е най-точното определение-***!
30
0
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Сега им е момента на Сърбите да си върнат Косово. Русия ги подкрепа и е много по силна днес, отколкото Русия преди 20 години. На Американците вече не им пука за Косоварите.А Европа е толкова раздвоена че сигурно ще подкрепи Сърбите !!! При евентуална война само най- мразените от Европа страни биха подкрепили Косоварите военно а това са Турция и Албания.Просто Сърбите трябва да бъдат смели и решителни!!!
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
скъпи и драги...ако бяхте 'християни', нямаше половината бездетно население да гледа котки и кучета, и да се вайка за съдбата на пандите в югоизточен китай, живеейки в панелката на мама и татко. българите, било то християни или мюсюлмани, са били такива преди ВСВ, и са правели деца, ставали са в 6 и са лягали по тъмно. християни, ама друг път. материалисти, егоисти и мрънкачи. това е днешното население на джи***псистан.
28
0
 
2
 
! Отговори
до християнин преди 5 години
ами замислете се защо мюсюлманите 'били победили чрез леглото'. хората си имат ценности и си ги спазват, колкото и да не им се харесва на съвременните европейци. познавам доста образована арабка, общуваме си повече от година, момичето е личен банкер на техни милионери. веднъж отворихме темата за децата и тя каза, че може да си позволи САМО ЧЕТИРИ! понеже вече инвестирала 7 години в образование! нула феминистистки шменти-капели, нула егоизъм, нула мрънкане оплакване за пола й. сещайте се....
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
без да съм албанец, все още недоумявам защо се нарича 'велика албания', при положение, че това са си етническите граници на нормалната албания?
26
0
 
5
 
! Отговори
Пиринска Македония преди 5 години
Айде,да не забравяме,че бьлгарин на Бойно поле война не е губил,обаче наще некадьрни политяги нямат спечелена битка,та затова си губим и Македония, и Западните покрайнини, Добруджа,че и Одрин. А да си седнеме на дупетата,че не виждаме ли как ,,тиквите" у парламента не могат да се справят с 111 хил.кв. и с постоянно намаляващо население,та и за още территория и народ ламтим. Единственно в шепа Африкански дьржави има толкова бездарни политици.Не Може да сравняваме наще *** никой друг.
25
0
 
13
 
! Отговори
adam преди 5 години
американска демократура баси и чудото:)
24
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гробокопач19 От всичко това,победителят ще е Сърбия,която винаги е нападала в гръб България,отнемала е български територии,асимилира българска Македония,следКървавата сърбизация на тази област,отне Западните покрайнини,запали най-кървавият конфликт в света,след Втората световна,извърши геноцид над несърби.Която е руска марионетка.От това ,което си написал,следва,че си автибългарин и рускосръбски слуга.
23
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сръбски и руски терористи извършиха опит за покушение над черногорския премиер и пуч в македонския парламент.С Хърватия,сърбите водят необявена война и пропаганда.Всичко това,с цел,Сърбия да доминира отново на Балканите,да разшили територията си и да стане проводник на руските интереси в целия регион.
22
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонимен21 Напразни страхове,Албания и Косово в ЕС и НАТО,не могат да създават никаква"Велика Албания".Рускосръбските ментори всяват подобна пропаганда.Сърбия е тази,която иска да си върне Велика Сърбия,маскирана,като Югославия.80%от сърбите вярват,че Путин ще им върне "великата"държава,в която те спокойно,да извършват геноцид и асимилация на несърби и да доминират на Балканите.Черногорският премиер,предупреди за опасност от сръбска инвазия.
21
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До козар 22 Само руснаците и сърбите,все още душат на кръв и желаят сепаратистична война на Балканите.Сбъркал си сайта.Сърбия е руска *** и военна база,там ще се чувстваш по-добре.Косово е било 300г в пределите на българската държава,преди да е станало сръбско.Албанците са стар народ в Европа и имат право да живеят там.Когато агресивните сърби са се втурнали,да завземат чужди земи и "излаз на море",албанците са слезли от планините и са се населили там.Много от косоварите са потомци на българи
20
4
 
10
 
! Отговори
козар преди 5 години
дайте ми мощна ракета и аз ще ликвидирам косово заедно с краварската база там
19
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Следващата стъпка на косоварите присъединяване на 59%от Македония към косово и полвината от охрудското езеро и затваряне на границата със Сърбия и Македония.На македонците най големият им проблем е с шиптърите а не да се прават "юнаци" против нас и Гърция.
18
9
 
9
 
! Отговори
Военен писар преди 5 години
България и Северна Македония да се поучат от този челен опит и да приемем принципите на "Шенген" за свободно движение на стоки и хора между нас.
17
9
 
29
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
В конретната ситуация, ние трябв ада подкрепим Сърбите и да застанем срещу американците и шиптърите. А не да се ръководим, от това, което е било в миналото. Миналото си е минало, тогава краварите не са играли такава роля на Балканите. Косово е модел, модел, който може да бъде приложен и на България, ако шав аи мърда много. А ние, тепърва ще шаваме и мърдаме, нема да прекланяме глава пред никого!Демократчетата и масончетата, смятат че ще се снишаваме, но голям и корав съм им го подготвил;)))
16
5
 
33
 
! Отговори
християнин преди 5 години
От кога говоря,че мюсюлманите ни победиха чрез леглото.Но кой да ме слуша.На ви женско образование,женска професия,женска кариера,равенство на половете,измисленото домашно насилие над жени и пр.Резултат-уродливи стари моми-....мразещи деца,превърнали се във враг на мъжа.Ние ставаме все по-малко,а *** и мюсюлманите все повече.Затова се свиваваме,и освен едно ръмжане,друго не правим.Тежък упадък на нашия християнски свят.Затова албанците са силни.Техните жени раждат по5-8 деца.И нямат .....
15
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук пак понамирисва на война. Сърбите, каквото са бързо палещи, ще сгънат тези за два дни. Лошото е, че американците ще са зад албанчетата, а руснаците зад сърбиите и пак ще ни върнат в 90-те.Както се казва - не се радвай когато гори къщата на съседа ти, защото твоята може да е следващата.
14
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Албански реотан
13
38
 
16
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 5 години
Ама пък за сърбите хич не ми е жал. Заслужават си тия албански *** да ги тормозят.
12
3
 
37
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 5 години
Ами ако сърбите си затворят границата, да ще идете бе, амсалаци?