Напрежение в Гърция: Ципрас иска вот на доверие към кабинета

Причината е оставката на военния министър Панос Каменос
13 яну 2019 18:03, Красимир Ангелов
17
Напрежение в Гърция: Ципрас иска вот на доверие към кабинета
Снимка: Reuters

Премиерът на Гърция Алексис Ципрас ще поиска вот на доверие в парламента след оставката на министъра на отбраната Панос Каменос, съобщават медиите в южната ни съседка. До оставката се стигна след несъгласието на лидера на партията "Независими гърци" за споразумението с Македония.

Още по темата
Каменос настоява за провеждане на рефердум за сделката с Македония.

"Въпросът за Македония не ми позволява да не жертвам поста. Аз оттеглям подкрепата си за кабинета", каза Каменос след среща с Ципрас.

Така премиерът Ципрас ще търси подкрепата на 151 депутати, понеже не веднъж е заявявал, че не желае правителство на малцинството, пише "Фокус".

Оцеляването на правителството може да зависи от това колко от членовете на партията на Каменос ще последват призива на техния лидер да гласуват против Ципрас. Премиерът пък може да потърси подкрепа от други партии и независими депутати, за да избегне предсрочни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
КАТО КАКЪВ ЦИПЪТ СЕ ПОКАЧИ НА ВЛАСТ ??? СРЕЩУ КАКЪВ ЕВРОПЕЙСКИ НАТИСК СЕ БЕ ОБЯВИЛ ЦИЦИПЪТ ??? КОЙ ГО ПОДГОТВИ ,КОЙ ПЛАТИ ЗА АГЕНТА НА САЩ И ЕВРЕИТЕ ЦИЦИПЪС ??? ДЕСНИ-ЛЕВИ-ДЕСНИ-ЛЕВИ ...ЕГАТИ КОМАНДАТА !!!???!!!
11
0
 
1
 
! Отговори
Барека преди 5 години
Бареков по едно време разпространяваше снимки на Бойко по време на събранията в СИК и го пратиха евродепутат.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тиквата е сикаджийска мутра! С Ципрас ли ще го сравняваш?
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
NE GI MISLETE GARCITE TE SA GO IZMISLILI
8
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой може ли да си представи Борисов да поиска вот на доверие?НикогаТой не се интересува някой одобрява ли го или не.Той не се интересува от нищо и никого. Важното е на него да си му е добре.Ако някой поиска вот, то Борисов си купува несъгласните. Пари има бол.
7
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7Некорумпиран? Ти откъде знаеш? Друго се говори от самите гърци...
6
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не споделям левите възгледи на Ципрас, но не мога да отрека, че той е изключително явление в политическия живот на Гърция. И за разлика от другите политици в тази страна се оказа доста гъвкав и най-важното- НЕКОРУМПИРАН!
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел беше преди 2-3 дена в Гърция да признава разни нацистки неща, обаче явно не e признала достатъчно, хитри са гърците. Готви се нещо голямо НАТО здраво се разширява и все на Изток.
4
4
 
15
 
! Отговори
финтове? преди 5 години
БЮРМ си смени името, но може да не види ЕС, гърците ще блокират приемането! Следва БЮРМ отменя приетото име и не спира да се заяжда д братския си съсед. Всичко остава, както преди, нещата вървят по мед и масло!
3
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъкмо военноморските ни сили се подготвят за най-големата в историята си морски маневри в Средиземно и Егейско море, та си викам, дали сега не е момента Турция да си върне обратно откраднатите от Гърция острови в Егейско Море?! Или да изчакаме още няколко месеца, докато Франция се обърка още повече, и да почнат размириците и в Германия, съчетана с политическа криза в Гърция ...? Какво ще кажете по този въпрос, братя българи?
2
2
 
19
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Де го чукащ , де се пука пак отварят работа на големите началници да тичат и да "убеждават" подходящите дупетати. Поне с тоя номер в македонския парламент всичко мина според очакванията.
1
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При един вот правителството ще падне това би трябвало добре да го разбира Ципрас. По всяка вероятност точно това е целта, да се отърве от отговорност и някой друг да опъне каиша. Народа на гърция е против Македония депутатите и те са на това мнение. На какво се осланя Ципрас нямам идея.