Ердоган: Много сме препатили от външна зависимост

Не може да позволим на чужденци да се разпореждат със сигурността ни!
14 яну 2019 11:45, Елка Василева
62
Ердоган: Много сме препатили от външна зависимост
Реджеп Ердоган. Снимка: архив, Reuters

Турция не може да позволи на чужденци да се разпореждат с националната й сигурност. Това даде да се разбере турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от в. "Акшам".

"Някои може да купуват сигурност с пари. Но ние не можем да оставим това на други. Много сме препатили от външна зависимост", заяви Ердоган.

Турският лидер обвини опозицията, начело с Народнорепубликанската партия - водещата опозиционна сила в страната, че "безсрамно" критикува сегашната власт, независимо че "с години са саботирали национални проекти и са обричали отбраната на волята на чужденци".

Ердоган се похвали, че външната зависимост на Турция в сектора на отбраната е била намалена от 80 на 35 процента. Той посочи, че предстои производство и на бойни самолети ИХА, СИХА и Акънджъ.

"Турция е длъжна да бъде силна в политическата, дипломатическата, икономическата и военната област," подчерта още Ердоган.

Президентът говори вчера в северозападния турски окръг Сакария на конференция, организирана от оръжейната компания Бе Ме Дже. Бе Ме Дже е частна фирма за производство на бронирани машини с катарско участие. В изказването си Ердоган окачестви като "лъжи" твърденията на опозицията, че турски военен завод за производство на вериги за танкове е бил продаден на тази компания, пише БТА.

"Категорично не става дума за продажба на завода за производство на вериги за танкове", подчерта президентът, като уточни, че не се касае за приватизация, а за преотстъпване на право на ползване при определени условия.

"Хюриет" уточнява, че инвестицията е в размер на 500 милиона долара и ще осигури заетост на 10 хиляди души след завършването на всички етапи от проекта.

"Очакваме това предприятие да осигурява добавена стойност в размер на пет милиарда долара годишно за нашата страна", каза още Ердоган.

В. "Гюнеш" също откроява обвиненията на президента към НРП. По думите на Ердоган става дума за провокация, начело на която стои НРП, като според него тази партия саботира национални проекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: ТурцияРеджеп Ердоган
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Veche ot 16 godini sme razbrah che toi kakvoto govori tochno obratnoto.
30
12
 
9
 
! Отговори
... преди 5 години
Бре тоя му се иска да стане като Ким Чен Ун ама баце закуснял си! Те там в Северна корея са така от 1920 още! От когато почва фамилията там да управлява! Те не са и виждали друго освен колене и бесене! И затва е така там! Само, че турците видеха хубавото и сега нема как да станеш баш пашата! Така, че не се пъни само ше те обесиат и тебе кат Мусолини навремето!
29
7
 
20
 
! Отговори
Анодолски преди 5 години
"BREY KVO PROIZVEJDA TAYA 13 IKONOMIKA..."Питай Порошенко, който купи вече някои нещо от производството на 13 тата икономика? И си задай въпроса от Вазе кой, какво купува?
28
4
 
21
 
! Отговори
Анадолски преди 5 години
До: "BREY KVO PROIZVEJDA TAYA 13 IKONOMIKA..."Всичко, което Вие лаещите НЕ произвеждате!Яд ли те е, че някои си гледат интересите, докато п.омиярите лаят...??? :)
27
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Можеш да се информираш какво произвежда и сам, има достатъчно информация. Можеш и да си останеш 80%ов ***.
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Статията крадена от сайта на БТА , тоа сайт спезиализирал в Дезинформация и Манипулация на Обществото
25
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че тя коя икономика не зависи от външни фактори? Българската ли? Икономиката на агата си му е добре, 13 икономика в света. Той ти говори за оръжейната зависимост.
24
5
 
16
 
! Отговори
Mustafa преди 5 години
Турската икономика се стимулира от Катар и емирствата. Разбира се, тези пари все някога ще се връщат. Казвам го за да не си мислите, че се разчита единствено на продажба на чушки и домати. Част от арабите стоят зад Ердо, надявайки се, ако саудите им скочат той да ги пази. Просто е.
23
7
 
21
 
! Отговори
Гошо Турчина преди 5 години
Ние българите умираме от глад.
22
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами Икономиката ти изцяло зависи от външна намеса бе Султане. Ако се изнесат всички които дават хляб на народа ти трябва да впрягаш Хамилите и да ореш за да ядеш. Ако искаш да си независим трябва да имаш умни хора които да измислят и произвеждат стоки които да се търсят от външни пазари. Имаш ли такива. Ако не са външните фирми да инвестират си загинал и ти и народа ти. Нямаш ли умни съветници да ти набия.т малко сиво вещество бе Султан Ага. Поради тази причина ще разтваряш бузките и ще траеш.
21
4
 
15
 
! Отговори
Гошо Турчина преди 5 години
Нас ромеите ще ни оправят.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Су 34то вече не е
19
16
 
6
 
! Отговори
img456123 преди 5 години
Тоа пак са репчи и пак ша яде дървото.
18
16
 
9
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
Признание точно на място. Турция винаги е била колония на Запада!
17
17
 
10
 
! Отговори
danlorey преди 5 години
Този само говори!!!Просто ще клекне пред САЩ за 1-2 месеца,ако направят санкции.
16
7
 
5
 
! Отговори
Генетик преди 5 години
Повече сте препатили от кръвосмешенията!
15
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердо здраво им бърка на някои да не казвам къде :)
14
1
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Бе Ме Дже се пише BMC, има едни такива жълти камиони из София.
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те и на коча са сериозни и се клатят ама не падат :)
12
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоз се е взел много на сериозно и много силно ще падне...