В Гърция събират мнозинство за Преспанското споразумение

Кабинетът вероятно ще спечели и поискания вот на доверие
14 яну 2019 14:30, Елка Василева
7
В Гърция събират мнозинство за Преспанското споразумение
Алексис Ципрас. Снимка: архив, Reuters

Гръцкият министър на туризма Елена Кундура - депутат от Независими гърци, заяви пред агенция АНА-МПА, че ще подкрепи правителството при вота на доверие, който беше поискан вчера от премиера Алексис Ципрас след оставката на лидера на Независими гърци Панос Каменос от поста министър на отбраната.

Заместник-министърът на земеделското развитие и храните на Гърция Василис Кокалис заяви, че ще гласува за искания от премиера Ципрас вот на доверие към кабинета му, съобщава агенция АНА-МПА, като се позовава на интервю на Кокалис по радио "Практорио ФМ", предаде БТА.

Още по темата

Кокалис е депутат от партията Независими гърци, лидерът на която Панос Каменос подаде вчера оставка в знак на несъгласие с предстоящото внасяне на Преспанското споразумение със Скопие за ратификация от гръцкия парламент.

Също днес депутатът Танасис Папахристопулос заяви по телевизия "Антена", че ще подкрепи правителството, както и Преспанското споразумение, след което ще напусне парламента.

С това правителството на Алексис Ципрас може да разчита на подкрепата на 145 депутати от СИРИЗА и на поне трима депутати от Независими гърци. Вероятна е подкрепата на още един депутат от партията на Каменос, на един от Потами и на един независим депутат, което би осигурило на кабинета мнозинство от 151 гласа.

От друга страна Преспанското споразумение ще бъде подкрепено от СИРИЗА, вероятно двама депутати от Независими гърци, трима или четирима от Потами и един независим, което също би осигурило мнозинство, макар и крехко, за ратификацията му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
просто преди 5 години
Вноската за Нато и ЕС ги интересува на Запад, ох северни македончета!!!
6
9
 
4
 
! Отговори
Македонец от Гърция преди 5 години
Ципрас е велик политик- извади Гърция от батака на " дълговата криза", а сега вдига минималния доход на 800?! Атина и Скопие вечни братя!
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може съвсем да ги изкарат българи. Малко лъжа е от полза за гърците и затова приеха името Северна Македония. Какво друго име предлагат? Западна България или Република Вардар?
4
8
 
3
 
! Отговори
пенко преди 5 години
ДЕЦА , АЗ СЪМ СИ ПООСТАРЯЛ И ПО ТАЗИ ПРИЧИНА СИ СПОМНЯМ ЛОЗУНГА : " КПСС-БКП" - НА ВСЕКИ ПАРАД !!! ДНИС, ОБАЧЕ Е НА МОДА ЛОЗУНГА : " ЦРУ...ЦРУ...БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА " !!! ЧИО ПРОИЗВОДНО Е ЦИЦИПЪРС -- АКО НЕ НА ПИЛИГРИМСКИТЕ НАСЛЕДНИЦИ -ЦРУ ??? С КАКВО ДОЙДЕ НА ВЛАСТ И КАКВО НАПРАВИ ЗА "ЛЕВИТЕ ГЪРЦИ" - НАПРАВО СИ С.РА НА ПРОБУТАНАТА ИДЕЯ !!!!!!!!!!!!
3
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Кипър каква е валутата? - източна или западна.
2
8
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
гърция няма да си присвоява историята и да сменя имената на държавите аз съмпротив договора от преспа не ме интересува дали македония ще влиза в натоили ес македония е българия раиони от сев гърция са български въпреки че в кадастъра всичко е изтрито
1
5
 
9
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
От НАТО веднага да се нсмесят и да заповядат на гърците да гласуват преспанското споразумение. В демокрацията става както каже бате (американския дявол)