Путин в Белград – София да си прави изводите

Журналисти обсъждат визитата му в западната ни съседка
18 яну 2019 11:30,
120

Руският президент Владимир Путин бе посрещнат в Сърбия като Бог и суперзвезда. Сравненията са на световни медии, които отразиха визитата му в Белград и срещата му с президента Александър Вучич. Там е и журналистът от Bloomberg TV България Николай Кръстев.

Още по темата

За зрителите на "България сутрин" той обобщи, че Путин е бил категоричен по отношение на Косово, а Вучич е заявил, че без Русия няма да има решение на въпроса с Косово. Станало е ясно още, че Русия ще бъде съюзник на Сърбия и двете страни ще работят заедно.

"Москва не е доволна от подписания индивидуален план за партньорство между Сърбия и НАТО", отбеляза Кръстев.

Журналистът обобщи също, че Русия има план за Балканите, а част от тях е разширяване на военно-техническото сътрудничество между Москва и Белград. Въпросът е дали това няма да пречи на европейската перспектива пред Сърбия.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Валери Тодоров посочи, че във визитата на Путин има знаци, които са със среднозначен характер.

"Путин потвърди, че Русия ще инвестира в инфраструктура 1,4 млрд. долара. Сърбия дава рамо на проекта "Южен поток" през България. Путин заяви, че и двете тръби ще бъдат факт. Самата визита е знак за подкрепа към Александър Вучич", коментира Тодоров.

Според него визитата на Путин е и опит да възпре влиянието на Турция в Косово.

"Драматизираме тази визита. Тя е за да чуем, че Русия остава привързана към Сърбия. Русия по никакъв начин не може да окаже военна помощ на Сърбия. Тази визита е заради телевизора. Тези 1,4 млрд. долара са отново само на думи. Подвеждат се хората в Сърбия. Заиграването с Русия е лъжлива политика", каза от своя страна журналистът Асен Агов.

Той подчерта, че сърбите ще плащат газта, която ще пристига от Русия и парите ще отиват в касите на "Газпром". Агов добави, че Путин е подарил стари самолети на Сърбия, които сърбите ще трябва сами да поддържат.

Журналистът е на мнение, че не бива да се правят аналогии между България и Сърбия, защото страната ни е член на ЕС и НАТО. Искаме обаче Сърбия да бъде интегрирана в цялата система за сигурност, настоя Агов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
5
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Асан Ага навремето като говорител в телевизията беше и нещатен сътрудник на ДС и върл съветофил.Помня само с какъв плам четеше новините,свързани с Т.Живков,БКП и КПСС.След 10-ти ноември стана пръв евроатлантик и русофоб.Ако не дай си боже утре станем вилает на Ердоган,такива като него ще се изтрепят кой пръв да влезе в джамията да си тури чълматъ и да си резне пикалото.
90
1
 
0
 
! Отговори
Менто преди 5 години
Нидей рива жена. Стоян Колев.
89
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе Асан Ага ти знаешли колко е сръбската пенсия и заплата. 800 ЛЕВА Е НАЙ НИСКАТА ПЕНСИЯ А СЕГА ОТ ЯНУАРИ Я КАЧВАТ С 9 %. Най ниската заплата е 480 евро. Асане малко ти беше наливането на мозък преди години. трябваше още да ти налеят.
88
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА В СЪРБИЯ Е 213ЕВРО В РУСИЯ 287ЛЕВА- С ТЯХ ЛИ ИСКАТЕ ДА СЕ СРАВНЯВАМЕ- ОБАЧЕ ПИТАМ КОЙ ПЛАЩА ЦЕНАТА НА ЗАИГРАВКИТЕ НА ПОСОЧЕНИТЕ- ВСИЧКИ, А НАЙ ВЕЧЕ ТИЯ НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА.
87
14
 
21
 
! Отговори
Европеец преди 5 години
На времето Александър Батенберг обедини България , въпреки желанието на Русия да останем само с едно пристанище ; Варна . Макар и не Българин той заобича България и дори участва лично във Сръбскобългарската война . За ваше голямо съжаление господа Русофили , България преби Сърбите , като кучета , водена от Български патриоти , Русофоби . Много бързо са разбрали коварния план на Русия , която изтегля своите офицери и пуска сръбските кучета , уверена в успеха им . Това са фактите другари !
86
5
 
21
 
! Отговори
Не знам колко преди 5 години
зле Ви изглежда, обаче на тяхната платена магистрала не се налага да пиша писма до АПИ да ми върне парите, защото системата им има бъг и ме таксува като К3. Сложили са едно човече да ти го оправи без даже да ти иска талон, документ или каквото и да е и си продължаваш по живо по здраво. А при нас е пълно беззаконие. Днес пак са глобили приятел, че нещо не е успял да въведе последните 2 букви в номера си на СМС до Градска мобилност.
85
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Асан ага пак напълни путурите.
84
25
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои бил ли е в Белград скоро?Ако не е бил да не пише глупости тук!Някога Сърбия наистина е била по добре от България и то по един мнго *** начин,БИЛА Е И С ЗАПАДА!Сега в момента колкото и на някои да им се иска Сърбия е много по зле от нас!Не искам да споря,само вижте колко е нашия БВП и колко е на Сърбия!
83
23
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президента на страната на кобрите и алкохолиците, се среща с президена на страната на чалгата, всичко си е на място
82
13
 
37
 
! Отговори
русофил преди 5 години
Може БГ да е в НАТО, но това е позицията на политиците, не на народа! 79% от бг народ е с Русия - в сърцето и намеренията си, само президента и неколцина други са понатиснати да се съюзим с НАТО, от които /и САЩ в т ч/ нямаме нито помощ ,нито полза.Един американец не може да разбере нашия манталитет както руснака би могъл, просто защото не са страдали и изобщо те са друга култура - от личен опит!
81
10
 
8
 
! Отговори
Я да питам и аз преди 5 години
До ..Шукри Алиев известен и като интернет трола русофил Торн ... Какъв ви е проблема с Асен Агов
80
2
 
4
 
! Отговори
В Белград преди 5 години
има страхотни джаз-клубове.
79
13
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 57 преди 5 години
До Анонимен 57Бързо си сложи мехур с лед на главата и си пий розовите хапчета! Никой на тази планета няма да посмее да свали самолета на г-н Путин! Камо ли най-слабата страна в ЕС, с отрицателен демографски "прираст", западнала икономика, корумпирани властници и затъпяващ народ.Сръбска чалга ли? Много отстъпва на нашата. Дядо Каравелов взе едно сръбска песен, написа й хубав текст и стана нашата "Хубава си, моя горо!".Ние един химн не можахме да си измислим - "Шуми Марица" е немска золдатенлийд
78
11
 
17
 
! Отговори
Нас какво ни дреме преди 5 години
Какво са си говорили българомразците Вукин и Пукин ?Аре у лево
77
16
 
24
 
! Отговори
Говорете си преди 5 години
обаче Белград 20 години след американските бомбандировка изглежда по-добре от София и по улиците няма дупки. Да не говорим, че храната им е по-хубава от българската, и нашите ходят там да си пазаруват, туризма им се развива много по-смислено и в полза на малкия бизнес , а не на олигарсите и българите ходят там да почиват на природа, а не на бетон имат още какво да поправят, обаче като "витрина на Путин" за пред Европа могат да разчитат на пари повече от нас дето сме заден двор на Европа.
76
4
 
21
 
! Отговори
Питам, няма лошо! преди 5 години
Кой Агов, бе? Онзи, внукът на Асен Агов, който е внесъл взрива за атентата в "Света Неделя" ли? И дето вярно служеше на едновремешните служби? А-а, такива сега много се стараят! Мога да продължа списъка....
75
12
 
5
 
! Отговори
Реалноста преди 5 години
Путин подпоса пакта за мигрантите и Истамбулската конвеция Факт тъй че аре стига с това руско джендърче
74
19
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Сърбите са първите лицензирани миячи на kенеfи в Европа...
73
0
 
7
 
! Отговори
@ к.57 преди 5 години
До Анонимен: С какво ще го сваляш - с прашка или с щангата за гумите на колата?
72
7
 
8
 
! Отговори
Психодиспансер преди 5 години
Чичовите червенотиквеничковчета са ранобудни...