Путин в Белград – София да си прави изводите

Журналисти обсъждат визитата му в западната ни съседка
18 яну 2019 11:30,
120

Руският президент Владимир Путин бе посрещнат в Сърбия като Бог и суперзвезда. Сравненията са на световни медии, които отразиха визитата му в Белград и срещата му с президента Александър Вучич. Там е и журналистът от Bloomberg TV България Николай Кръстев.

Още по темата

За зрителите на "България сутрин" той обобщи, че Путин е бил категоричен по отношение на Косово, а Вучич е заявил, че без Русия няма да има решение на въпроса с Косово. Станало е ясно още, че Русия ще бъде съюзник на Сърбия и двете страни ще работят заедно.

"Москва не е доволна от подписания индивидуален план за партньорство между Сърбия и НАТО", отбеляза Кръстев.

Журналистът обобщи също, че Русия има план за Балканите, а част от тях е разширяване на военно-техническото сътрудничество между Москва и Белград. Въпросът е дали това няма да пречи на европейската перспектива пред Сърбия.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът Валери Тодоров посочи, че във визитата на Путин има знаци, които са със среднозначен характер.

"Путин потвърди, че Русия ще инвестира в инфраструктура 1,4 млрд. долара. Сърбия дава рамо на проекта "Южен поток" през България. Путин заяви, че и двете тръби ще бъдат факт. Самата визита е знак за подкрепа към Александър Вучич", коментира Тодоров.

Според него визитата на Путин е и опит да възпре влиянието на Турция в Косово.

"Драматизираме тази визита. Тя е за да чуем, че Русия остава привързана към Сърбия. Русия по никакъв начин не може да окаже военна помощ на Сърбия. Тази визита е заради телевизора. Тези 1,4 млрд. долара са отново само на думи. Подвеждат се хората в Сърбия. Заиграването с Русия е лъжлива политика", каза от своя страна журналистът Асен Агов.

Той подчерта, че сърбите ще плащат газта, която ще пристига от Русия и парите ще отиват в касите на "Газпром". Агов добави, че Путин е подарил стари самолети на Сърбия, които сърбите ще трябва сами да поддържат.

Журналистът е на мнение, че не бива да се правят аналогии между България и Сърбия, защото страната ни е член на ЕС и НАТО. Искаме обаче Сърбия да бъде интегрирана в цялата система за сигурност, настоя Агов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дребно , бозаво , безлично , гавори на мьеко....Що е то ?........Не бе , не е Путин....Шакил Онийл е...
70
11
 
7
 
! Отговори
Е преди 5 години
Сърбежите пак лазят и лижат!
69
5
 
24
 
! Отговори
Вал преди 5 години
Асен Агов може само да ближе плочките пред американското посолство
68
7
 
21
 
! Отговори
Зад Сърбия е Русия преди 5 години
Асан Агов говори, колкото да не заспи. Минат 1-2 седмици и някоя е-медия изкара по някоя новина от излезли на припек рептилии. Какво го интересуват Агов грижите и проблемите на Сърбия? Европерспективата на Сърбия е в обора като нас, Румъния, в бъдеще Македония, Косово. Полша, Чехия, Унгария, прибалтийските републики се обединиха. Нас ни смятат за трета ръка страна , мачкат ни и ще ни мачкат. Русия ще даде на Сърбия заем, а ние винаги теглим късата клечка с Боко, Цоко и сие.
67
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хохохооо...Путин стъпи на Балканите.Това е новината.Вийте,сорошки мишки,друго не ви остава.Днес в Сърбия,а утре и у нас.Неизбежно е.А такива мекеретъ като Агов тогава ще си изпочупят краката кой пръв да олиже краката на Вова.
66
13
 
9
 
! Отговори
Тано преди 5 години
Нищо ново. Сърбия винаги е била галеното дете на русия и ссср. сърбия инаги е получавала облаги и земи /от нашите/. русия иска нашите земи и в сърбия вижда естествен съюзник, с който да подели земята ни, така както сталин и хитлер си поделиха Полша при ВСВ. Всеки прочел поне малко история знае тези факти.
65
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След путин и Сръбкините ще станат ефтини като рускините ... Не че е за севте
64
25
 
9
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Честито на сърбите. Върнаха се 20 години назад.
63
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСъ ръб ски путинофил, България се пише с главна буква.
62
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този г-н Агов в зората на демокрасията като се върна от САЩ се похвали, че си дошъл с куфари с книги - дали ги е прочел? щото май освен Румъния и Сърбия ще ни изпревари по стардарт .
61
3
 
19
 
! Отговори
Не знам преди 5 години
Дали САЩ му бяха шепнали на Бойко да предложи на ЕС да присъединят Сърбия и Македония към ЕС и НАТО. Обаче явно информацията му е била вярна, че играта е "кой превари". Евробюрократите обаче предпочетоха да не си развалят рахатлъка - сега Путин ще ни разцепи. Ами човека май знае какво прави и никакво злословене няма да помогне на противниците му - интересите на Русия са защитени.
60
5
 
22
 
! Отговори
До 57 преди 5 години
Кое ваше пространство?Вие хората на "Козяк" и Сорос вече и пространство ли имате?!?Някой ден нататък ще ви стане тясно в това "ваше" пространство. Може да пътувате до Виена в клозета на вагона, както е напуснал Батенберг "своето" пространство.
59
1
 
21
 
! Отговори
Икперти като АГОВ преди 5 години
само подронват аФторитета на всяка телевизия, дето ги кани
58
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 55У лево си стой ти! Аз при теб и мъртва няма да дойда!
57
1
 
21
 
! Отговори
АСЕН АГОВ преди 5 години
беше човек на ИВАН КОСТОВ. Тогава вилнееше из телевизиите и бълваше гръмотевици срещу комунистите, руснаците и нормалните българи. Тъй като е само журналист и много много неги вдява нещата и той като КОСТОВ твърдеше , СИН ПОТОК няма как да заобиколи БЪЛГАРИЯ. Отиде си напряко в ТУРЦИЯ. Така и ЮЖЕН ПОТОК го ПОДАРИХА на ТУРЦИЯ. Е, не трябва ли да бъде съден за АНТИБЪЛГАРСКА ДЕЙНОСТ
56
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
путин никога в БЪЛГАРИЯ .....къш...чиба.....ако айроплана му префръкне през наше пространство , веднага да бъде свален.....на сърболята освен чалга друго не им остана......
55
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
магаретата у нас били на изчезване и от ЕС са предвидили средства и програма за запазването на популациятаа сега кажете кой е излъгал че магаретата са на изчезване у наспълно е и са предимно двукраки
54
2
 
13
 
! Отговори
До 54 преди 5 години
Да бе, да ... и един мармот завива шоколадите със станиол...Сигурно затова хахото и гадната англичанка газ пикаят, защото Путин е смачкан.Ай у лево ***!
53
26
 
8
 
! Отговори
явно преди 5 години
Както очевадно се вижда от години, Путинко е все по-смачкан и безличен! Да се затърчи до Сърбия показва колко го е закъсал вече. Малко му е! Дано да го довърши света!
52
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин потвърди, че Русия ще инвестира в инфраструктура 1,4 млрд. долара в Сърбия.А нашите *** ще инвестират два милиарда долара в САЩ за 8 тенекета след "прозрачни" процедури и по решение на "експерти".България изглежда с голям кеф ще продължи да плаща и за базите на САЩ в България.Те това е то - болен здрав носи.