Рожденикът Тиафо срази безидейния Григор

Българинът изпусна да реализира 15 от 18-те си точки за пробив
20 яну 2019 08:25,
232
Рожденикът Тиафо срази безидейния Григор
Снимка: pixabay

Американският младок Франсис Тиафо изхвърли Григор Димитров на 1/8-финалната фаза на Откритото първенство на Австралия след 7:5, 7:6(6), 6:7(1), 7:5 за близо четири часа игра.

Българинът показа стара своя слабост и отново бе непостоянен. В този случай той може да съжалява много за загубата в този двубой, тъй като имаше комфортен аванс в тайбрека на втория сет, а освен това имаше и точки за пробив в четвъртия сет.

Това е първо поражение на българина от този противник. Двамата са изиграли общо два мача помежду си.

Ключовият момент от мача бе в единадесетия гейм на четвъртия сет в който Григор след изключително слаб сервис гейм сдаде подаването си и след това Тиафо с лекота си взе гейма, за да затвори мача.

Така Димитров ще загуби още точки за световната ранглиста, тъй като имаше да защитава класиране на 1/4-финалите на този турнир.

Самият Тиафо пък вероятно ще срещне Рафаел Надал в следващия кръг, който има комфортен аванс срещу чешкия тенисист Томаш Бердих.

Още спортни новини четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
3
 
3
 
! Отговори
КОРНЕЛИЙ преди 5 години
Станах в 4,30 Неделя да го гледам! Две лица има нашто момче/ май вече 27г./ Много е добър и талантлив, но гъзарията е голяма! Това сме Българите- тарикати и гъзари без покритие! сега сериозно, няма психика на големият победител! Вижда се, всеки го казва! Иначе е по-добър и от Джокера даже! Разни дебютанти станаха добри от него! Гришо стегай се. Ти си Българин-НАПРЕД. иНАЧЕ Е НАЙ-ГОТИНИЯТ МЪЖ В ТЕНИСА. Тук сме първи.....
161
1
 
6
 
! Отговори
КОКО преди 5 години
Хубаво е щабът на Гришо, да му пусне да погледа цяла седмица, как Циципас разгроми приятелят му Федерер. Игра с хъс, желание, умисъл, удоволствие. Всичко това липсва на Гришо, за съжаление!
160
6
 
25
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
Гледахте ли другите мачове? Циципас-Федерер беше страхотен мач! Фен съм на Фед, но гърка игра супер. И Циципас, и Аугут правят страхотен турнир. Единия ще е на полуфинал вероятно срещу Надал. И двамата идват в София след две седмици! А нашия Григор? Защо не дойде в Сф да играе вчсрещу тях? С какво е по-различен? Те се представят на АО много по-добре от него.
159
5
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ДЕБРЕ КЬОРАВИ , ВСИЧКИ ПРЕДСТАВЯНИЯ НА ГРИГОР СА КОНТРОЛИРАНИ И ВЪЗЛАГАНИ - ... АКО СЕ ЗАМИСЛИТЕ ЩЕ СЕ СЕТИТЕ -С КОГО ,КОГА И КАК !!! ЕДИН АМЕРИКАНЕЦ В ОСМИЦАТА -А ПРЕДСТОИ " АМЕРИКЪН ОПИНЯК ", А СЕСТРИТЕ СА МАЛКО ...!!! АЙДЕ ФИНАЛ НА ГОЛЕМИТЕ ...АЙДЕ "ПОБЕДА" ... И ПОСЛЕ ПЛАЩАЙ !!!!!
158
3
 
3
 
! Отговори
Пацо преди 5 години
Не Агаси, а drill sergeant, му трябва на Григор. Със стари методи не можеш да преодолееш стари препятсвтия.
157
3
 
25
 
! Отговори
Земеделец преди 5 години
Ако имах достатъчно пари, щях да взема Гришо с този железен форхенд да ми бие комари на село. Явно е, че друго няма да го бъде.
156
17
 
13
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Оффф тук все големи разбирачи се навъдиха, и разбират от всичко, и от тенис, и от футбол, че и от бокс и от гимнастика, и....от всичко. Всичко знаем, само не знаем себе си как да оправим, и държавата си, че да живеем по-добре и да завиждаме по-малко. Айде останете си със здраве, аз не мога да се меря с вас, нямам нито толкова знания по всичко, нито пък толкова злоба и завист. Затова чао. Отивам да върша простички неща, като например да се разходя и да пийна едно кафенце с приятели в неделя.
155
9
 
9
 
! Отговори
do Пешо секирата преди 5 години
Личи си, че си го ве до. Само едно *** може да мрази най-добрия български футболист в историята. Ако Стоичков беше играл в Левски, сигурно щяхте да искате националния стадион да носи неговото име или летището. Ти ще си останеш една балтия и нищо друго. Забрави, че на Евро 1996 вкара 4 гола, един му отмениха срещу Испания. В квалификациите вкара 10 от 10 мача, за да се класираме.
154
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
158 Ципас няма да играе нито срещу Надал, нито срещу Джоко, защото още вдруги ден ще бъде пребит от Баутиса на четвъртфинала.
153
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 149И какво направи Ципата? Победи Дядо Роджър на осминафинал.Ципата кога ще отиде на полуфинал като Григор от ГШ? Ей сега като го набарат Джокович или Надал и ще видиш колко ти е сериозен играч тоя елинин.
152
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Гришката нищо не става.
151
3
 
6
 
! Отговори
До 156 преди 5 години
Да не би да е заради Андреа?
150
4
 
5
 
! Отговори
До 156 преди 5 години
Изглежда си прав. Иска се доста мислене в профи бокса и по тази причина, в подкрепа на твърдението, че сме прости, нямаме голям профи боксьор.... Аз лично се сещам поне за 3ма по успешни от Пулев. Не знам защо само той се спряга.
149
2
 
1
 
! Отговори
До 153 преди 5 години
Аз също нямам предвид този със звездички те.... Обаче все ми се иска всеки с българско знаме да е българин. Изключвам случая на покойния малък великан Сюлейманоглу.
148
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 154Ааааа...така кажи, че си тренирал за здраве, а не професионално, защото да тренираш професионално твоя аматьорски акъл няма как да разбере, че в профи бокса се мисли за части от секундата.... постоянно...за да не свършиш на пода. Разбра ли беее?
147
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 150 защо не се преместиш в тема за животновъдството или футбола а си се домъкнал тук?!В провинцията никога не разбирате къде ви е мястото.
146
4
 
3
 
! Отговори
До 152 от Васко преди 5 години
Тренирал съм за здраве.... Не желая да съм Пулев. Стига ми успява щата софтуерна фирма и едно производствено предприятие, които имам. ...Пиша, защото детето ми спи, а аз си почивам до него.
145
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 149 А тоя грък когато го хване Надал или Джокович и като го попилее с 3-0 сета, тогава ще си спомниш моите думи, че дядо Родж е време да се пенсионирва и вече не критерий!Иначе съм фен на Роджър!Но Роджър вече е много изморен.
144
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато в началото на мача казах че Циципас разнася Дедо Родж като пръскачка в лозе тук мухльовците се пенявеха.Когато казах че Ципата е Голям ми изтриха поста.Е сега когато се изкажат световните Експерти ще разберете колкожалки балкански въшки сте!!!П.П. Това което направи Ципата е било Голямата мечта на аскояският Кауня която така и никога не се сбъдна.Жалки сте.
143
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ласкин Рупчов, ако си мислиш че в бокса не се мисли, то ти си тотално деградирал умствено. В Бокса ако за една секунда не мислиш и се намираш на пода в безсъзнание.