Мей уверява: Brexit няма да се отлага

Ще се търси резервен вариант за ирландската граница, обяви премиерът
21 яну 2019 22:35, Красимир Ангелов
33
Мей уверява: Brexit няма да се отлага
Снимка: Reuters

Британският премиер Тереза Мей заяви, че ще опита да намери изход от задънената улица със сделката за Brexit, като поиска още отстъпки от Европейския съюз за резервен план за избягване на твърда граница в Ирландия, предаде Ройтерс.

Още по темата
Тя отхвърли призивите за отлагане на излизането от ЕС и каза, че нейният план Б е да бъдат внесени промени в спорната мярка за границата между Северна Ирландия и Република Ирландия, след което обновеният вариант на сделката за Brexit да бъде одобрен от парламента, предаде Асошиейтед прес.

Мей каза, че планира да обсъди въпроса тази седмица с депутатите, преди да представи "заключенията от тези разговори на ЕС".

Остават само малко над два месеца до датата 29 март, на която Обединеното кралство трябва да напусне Европейския съюз, а все още в Лондон няма консенсус кога или дори дали страната ще напусне блока на 28-те.

След като договореното между британското правителство и ЕС споразумение за Brexit бе отхвърлено от 432 депутати миналата седмица, Мей търси начин да осигури сделка, която ще бъде приета в парламента.

Британският премиер каза, че не може да изключи варианта за твърд Брекзит, тъй като все още няма алтернатива, а ЕС надали ще се съгласи да удължи срока на действие на Член 50, без да има одобрен от парламента план.

По думите й единственият вариант да се избегне твърд Брекзит, ако парламентът не може да одобри споразумение, е отмяната на Член 50. Мей обаче добави, че това би било неизпълнение на волята на народа, изразена на референдума.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: естереза мейBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
не става преди 5 години
Само ме е яд, че си загубих времето да уча английски вместо френски, испански или немски :(
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кака Тереза се е разкрачила много яко между желанието и действителността. Пък и пустата му Ирландия и тя нещо играе сечено. Евала! Най - после светлина в тунела за Ирландия. А Тереза какви ще ги бъркоти отсега нататък само един дявол знае. ЕС да се стяга и много ясно и конкретно да заяви че който чупи, купи. ВБ да връща всичко което изяде и да се пръждосва по - бързо. Друг вариант няма. Нали това е съкровеното им желание? Но без компромиси.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изрит и край с Брекзит. Много се провлачиха да излизат.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази ,като че ли бърза да излезе от Европа,защото знае ,че всеки мако по образован човек иска да остане в общността...Някой ,като че ли я натиска задължително да стане,иска и се ,но надали...Те просто нямат идея как да стане ...
19
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Оно, и тебе не ти искат пустите му англичани, ама ти напираш: Брекзит, та Брекзит!
18
1
 
6
 
! Отговори
33 преди 5 години
Ей , тази се оказа голяма жонгльорка!
17
2
 
7
 
! Отговори
Кремлин преди 5 години
До Анонимен 22"МЕЙ ЩЕ СЪСИПЕ АНГЛИЯ!!ВРЕМЕ Е ДА СИ ХОДИ."И защо да си ходи при това положение?
16
5
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
До АнонименИзглежда че първо ще е ЕС
15
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МЕЙ ЩЕ СЪСИПЕ АНГЛИЯ!!ВРЕМЕ Е ДА СИ ХОДИ.
14
7
 
4
 
! Отговори
Разбии ги бабе преди 5 години
Разбии ги !
13
8
 
14
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 5 години
До Брексит никога няма да се стигне както очакваха мнозина. Имат време и вратички за да протакат нещата поне още 5 години и дотогава я камилата я камилара. Могат да имат още 5 референдума. Театър се играе пред плебеите и прах се хвърля в очите на слепите хехе
12
12
 
7
 
! Отговори
Моше преди 5 години
Зад ЮК са Америка Австралия Канада Нова Зеландия и тн.Индия и Пакистан са свободни отпреди 100 години ако не си чувал кой е Ганди.Франция и Германия ще свършат в кървава война както винаги.Англия им би шута а другите "европейци" като шпаньоли и талянци отдавна са на командно дишане!
11
12
 
6
 
! Отговори
Фъ.к джърмани преди 5 години
Германеца смята французина за нищожество.Целта на Фалкенхайм е била да избие колкото се може повече французи при Вердюн а не да завземе земя.През ВСВ има случай когато немците затварят основно френски жени и деца в една църква която я запалват а който се опита да излезне бива разстрелян.ЕС във вид Франция и Германия е невъзможен и ще се разпадне до няколко години.Англичаните са мъдри хора спасявали френските за.ници на два пъти.Самата германия се е пръкнала в следсвтие на война с Франция.
10
9
 
4
 
! Отговори
Англосаксонец преди 5 години
Германците смятат френците за полухора.такъв съюз е невъзможен и англетата се омитат защото не искат втора Сома и подобни касапници.
9
2
 
10
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 5 години
Никакви отстъпки за тая, ей дами и господа в ЕК!
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наглите инглизи не разбраха ли, че така или иначе повече от написаното няма как да постигнат, без значение дали приемат сега, или после.
7
7
 
13
 
! Отговори
Tiger преди 5 години
Мей обаче добави, че това би било неизпълнение на волята на народа, изразена на референдума. - Е така де, ама да спе4елиш с 51% на Референдума не е волята на целия народ, защото има едни други 49%, които са около 17 милиона, а тяхната воля? Ако сега се направи втори референдум, цифрите ще са други, но стиска ли им на консерваторите!
6
6
 
5
 
! Отговори
Фашистки-внук.... преди 5 години
Германия, не- съществува,..Проверете-това,....
5
3
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ПАРЛАМЕНТА НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НЕ ДАВА ПЕТ ПАРИ ЗА РЕФЕРЕНДУМА И ВОЛЯТА НА НАРОДА!ЕДИНСТВЕНАТА ПРИЧИНА ЗАРАДИ КОЯТО ПРОТАКАТ Е, ЧЕ АКО ОТКРИТО ОТХВЪРЛЯТ РЕФЕРЕНДУМА НА НАРОДА ТОВА ЩЕ ЗНАЧИ, ЧЕ И РЕФЕРЕНДУМА ЗА ОТДЕЛЯНЕ НА ШОТЛАНДИЯ ТРЯБВА ДА СЕ АНУЛИРА !
4
5
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До КОРОНАТАКАТО НЕ ЖЕЛАЕ ДА Е В ЕС ЩО НЕ СЕ МАХАТ БЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ .......... !!!АКО ИМАТ ФИНАНСОВИ ПРЕТЕНЦИИ ИМА СИ СЪД!!!!И НИЕ НЕ ИСКАМЕ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ В ЕС НО ТЯ НЕ СЕ МАХА)!