Доживяхме! Сърби обявиха хората в Македония за българи!

Вместо да извадят очи, май изписаха вежди
22 яну 2019 15:15, Елка Василева
98

Едно видео от спасяването на кръста на Богоявление, привлякло вниманието на медии в Сърбия, май разкри повече, отколкото са възнамерявали в западната ни съседка.

Кадрите са заснети някъде в Република Македония. Чуват се реплики на присъстващите на церемонията. Те са на езика, който се говори в съответния район – за всеки българин е кристално ясно къде все пак се намира той.

Речта е единственият ориентир за хората, непознаващи конкретното място, тоест къде се намира въпросният мост, и очевидно в Сърбия тя се възприема като българска.

Видеото е публикувано във Facebook от Страхиня Чалович с текста: "За наш късмет освен нас ги има и българите".

В сръбския вестник "Телеграф" пък има цял материал за тези кадри под заглавието: "Така българите плуват за честния кръст: когато всички скачат в ледената вода, едно момче се прави "на по-умно" и изпързалва всички" и с подзаглавие: "Справедлива ли е тази "победа"?

"През последните дни /в Сърбия Йордановден се празнува по старому – на 19 януари/ видяхме безброй видеа от хвърлянето за спасяване на кръста, но това, което идва от България, е абсолютният победител", пише сръбското издание.

И обяснява: "На него се вижда как група млади хора чакат знак да влязат в ледената вода в реката и да доплуват до честния кръст, който чака от другата страна, на брега, а маса хора следят надпреварата от моста. Един от тях обаче решава да надхитри всички останали и след дадения знак не скача във водата, а изтичва по брега и стига до наградата. Накрая всички го поздравяват, а какво мислите вие за тази "победа"?", гласи материалът в сръбското издание.

Доживяхме! Сърби обявиха хората в Македония за българи!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
8
 
55
 
! Отговори
да преди 5 години
а кой помогна за освобождението 1878 г. Запада ли???
49
1
 
36
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
ти пък големия християнин излезе, бе ***
48
8
 
47
 
! Отговори
До Тенчо преди 5 години
Точно в такива заформени и случайни форуми проличава родоотстъпността на много голяма част от българите.Те се срамуват от това че принадлежат на древен род,и са наследници на Велики Царе.Искат да подчинени на по силни измислени от времето, ,народи".Руска нация няма,има руска империя,с неизяснен произход.Проверете фактите.Срам сте за родът си,продажници страхливи.
47
8
 
53
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До фейсбук фейк: Пич хайде преди да пишем глупости да вземеш да се ограмотиш малко исторически. Не съм привърженик на руснаците, но виж Сан-Стефанския мирен договор какви граници ни определя и какво се случва след Берлинския конгрес. Просто Русия е нямала избор и е била натисната от другите велики сили. Да руснаците са си гонели техните интереси при нашето освобождение, но и ние сме извлекли полза от това.
46
17
 
42
 
! Отговори
фейсбук фейк преди 5 години
Не ви знам фейсбук измишльотините но преди 1878 г. част от територията на Македония или както ще се казва в бъде Сърбия , Гърция са принадлежали на Българи и какво , идват варварите наречени Руснаци и България става 2 пъти по малка и после били освободили да *** НЕ , айде всички в гъгъл да видите една такава карта на България после да коментираме 100 коментара
45
2
 
76
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Хайде стига вече с тази Македония, ние не можем да си оправим нашата кочинка та към Македония ще гледаме. Да това е изконна българска територия, ама то и цяла днешна Румъния е такава. В Македония живее едно население с промито съзнание, което си е патило много през последните 100 годините и в голяма степен и държавата България има вина за това. Но нека те си живеят както си искат, стига да не ни пречат и да не ни крадат историята.
44
4
 
39
 
! Отговори
боян преди 5 години
40 000 продадени Български паспорта ще донесат на някои толкова гласове на избори ! https://krone.at/1848379?fbclid=IwAR25jLh6TCflub6Nxz-VF4TLhfDeFZjo6bvHhthZyS88_JsniAyOU5No-CM
43
7
 
35
 
! Отговори
До ined преди 5 години
Освен албанци още присъстват гърци,сърби,куцовласи - тъй че остави секс-фантазиите за подялба...
42
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ел ка русофелка жур налята от днес кому нета стурски фес
41
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
schto da gi obqvqvat te sa si bylgari
40
10
 
49
 
! Отговори
ined преди 5 години
Ако бъдем честни половината "македонци" са си албанци, така че проблема с въпросната измислена държава може да се реши много лесно като се подели на две половини между Албания и България.
39
5
 
49
 
! Отговори
Радослав Петков преди 5 години
Лека - полека ще си дойдат нещата на място, и нашия двор ще го огрее слънце, Исправете се грдо и покажете Българи, че ви има и ще ви има на пук на врагове и предатели!,, Вред, адски огън в боен ред, вървяхме ние все напред. От старият ни горд Балкан с Ура стигнахме до Чеган. Чеган, чеган ти помниш ощ Урата страшний в тази нощ, кога дружина.... С'ал една със кървав нож до теб стигна...
38
1
 
44
 
! Отговори
първо преди 5 години
поговорката е на обратно,вместо да изпише вежди,изважда очи,ама карай за вашето ниво на неграмотност и това е нещо
37
4
 
58
 
! Отговори
българин преди 5 години
Ами..определено не са гърци.Следователно и сърби.Та какви да са ако не българи?
36
7
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те сърбите най-добре знаят какви са ги вършили и затова са гузни.Затова и толкова държат да са до батюшка от Москва.
35
29
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 35 Ами какъв език говорят в Македония? македонски и албански
34
29
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До това е очевидно няма български език,това е диалект на македонския.това е очевадно
33
6
 
58
 
! Отговори
42 преди 5 години
До 33Ами какъв език говорят в Македония български и албански...
32
17
 
34
 
! Отговори
Не е ВАЖНО преди 5 години
за какъв се рекламираш като етнос! ВАЖНО е колко ти тежи кесията! К.Маркс...
31
41
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се твърди че македонците говорят български език е все едно дете да твърди, че майка му говори неговия език.