Доживяхме! Сърби обявиха хората в Македония за българи!

Вместо да извадят очи, май изписаха вежди
22 яну 2019 15:15, Елка Василева
98

Едно видео от спасяването на кръста на Богоявление, привлякло вниманието на медии в Сърбия, май разкри повече, отколкото са възнамерявали в западната ни съседка.

Кадрите са заснети някъде в Република Македония. Чуват се реплики на присъстващите на церемонията. Те са на езика, който се говори в съответния район – за всеки българин е кристално ясно къде все пак се намира той.

Речта е единственият ориентир за хората, непознаващи конкретното място, тоест къде се намира въпросният мост, и очевидно в Сърбия тя се възприема като българска.

Видеото е публикувано във Facebook от Страхиня Чалович с текста: "За наш късмет освен нас ги има и българите".

В сръбския вестник "Телеграф" пък има цял материал за тези кадри под заглавието: "Така българите плуват за честния кръст: когато всички скачат в ледената вода, едно момче се прави "на по-умно" и изпързалва всички" и с подзаглавие: "Справедлива ли е тази "победа"?

"През последните дни /в Сърбия Йордановден се празнува по старому – на 19 януари/ видяхме безброй видеа от хвърлянето за спасяване на кръста, но това, което идва от България, е абсолютният победител", пише сръбското издание.

И обяснява: "На него се вижда как група млади хора чакат знак да влязат в ледената вода в реката и да доплуват до честния кръст, който чака от другата страна, на брега, а маса хора следят надпреварата от моста. Един от тях обаче решава да надхитри всички останали и след дадения знак не скача във водата, а изтичва по брега и стига до наградата. Накрая всички го поздравяват, а какво мислите вие за тази "победа"?", гласи материалът в сръбското издание.

Доживяхме! Сърби обявиха хората в Македония за българи!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
14
 
74
 
! Отговори
Не ми дреме преди 5 години
Изобщо не ми пука дали македонци,или няой друг ги признава за бг,и дали самите те си признават. Разни менте патриоти прекалено експлоатират тази безсмилена за повечето бг тема.В БГ си имаме много по-важни проблеми и въпроси.
29
24
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С "българите сме дали езика, религията и културата на руснаците", българинът доказа, че с щамар може да потопи ядрена подводница, и с пръъдня да направи цунами!
28
4
 
114
 
! Отговори
това е очевидно преди 5 години
Няма македонски език, това е диалект на българския език. Така както няма австрийски език, това е диалект на немския език. Това е очевадно.
27
33
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До истината еИстината е, че българите са си българи, а македонския диалект винаги е бил неделима част от гръцките диалекти. В Скопие се говори съвсем различен език от гръцкия.
26
42
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В сравнение с българската, македонската грандомания си е чиста проба скромност.
25
78
 
36
 
! Отговори
истината е преди 5 години
Днешните българи са мешавица между македонци и турци, говорещи източно-македонски диалект, наречен български.
24
10
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен...Ако не знаете, да ви кажа, че руснаците са по-малко братушки за нас, отколкото сърбите, защото най-близкият език до нашия е сръбския, а не руския...Абе, не е баш така, малко смесвате близостта на езиците и нациите. Руският език е диалект на българския, изкривен старобългарски. Сръбският е самостоятелен, въпреки силното българско влияние, но като нация са много по-близо до нас.
23
5
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господ ги наказа и албанците ще им вземат Косово. Лошото е че от войните с бг загубихме живота на много хора и сега е такава каша че трудно ще си върнем Македония, а гърците и турците заграбиха Тракия. Слаба утеха е че и гърците загубиха Цариград.
22
2
 
88
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 17. Ами като си македонец защо пишеш на български?
21
2
 
106
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Само МакедонияКаква македония бе, господин Фиромоски, няма македония има северен фиром.Българите поне си имат хилядолетна история, призната от цял свят, а фиромците още си нямат име, църква, история - нищо си нямат,освен едно голо югославско дупе.
20
1
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Само МакедонияВъпросът е сега дали ти си само македонец или северно-македонец?
19
0
 
79
 
! Отговори
До само Македония преди 5 години
Всичко ти разбирам,ако че пишеш на "македонски".
18
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама къде се чува това, нищо не се чуваше на записа - само някаква еуфория и глъч.
17
3
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2019 г. е късно. В 1919-1992 г. те ги избиха и прогониха и сега останаха само помаци и албанци, които не искат да са българи.
16
0
 
77
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Егати попището - от цяла река взема та метна кръста в снега на брега...
15
1
 
104
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много важно какво се чува на едно клипче. Те 70 години им писаха учебниците в Белград и ги `разбългаряваха` сега с едно клипче нещата няма да се оправят. Защото отидоха много далеч.
14
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При веселите *** в цела сърбия е така.
13
5
 
62
 
! Отговори
dedo преди 5 години
а може просто българи от граничните райони да са пътували за кръста
12
8
 
48
 
! Отговори
* преди 5 години
Акооо Сърбията... ами Македонците са ни измислили всички европейци с тяхните езици и култури. Как може да обиждате създателите на древните цивилизаций по света.
11
0
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Почти 1:1 със самоковския диалект.