Доживяхме! Сърби обявиха хората в Македония за българи!

Вместо да извадят очи, май изписаха вежди
22 яну 2019 15:15, Елка Василева
98

Едно видео от спасяването на кръста на Богоявление, привлякло вниманието на медии в Сърбия, май разкри повече, отколкото са възнамерявали в западната ни съседка.

Кадрите са заснети някъде в Република Македония. Чуват се реплики на присъстващите на церемонията. Те са на езика, който се говори в съответния район – за всеки българин е кристално ясно къде все пак се намира той.

Речта е единственият ориентир за хората, непознаващи конкретното място, тоест къде се намира въпросният мост, и очевидно в Сърбия тя се възприема като българска.

Видеото е публикувано във Facebook от Страхиня Чалович с текста: "За наш късмет освен нас ги има и българите".

В сръбския вестник "Телеграф" пък има цял материал за тези кадри под заглавието: "Така българите плуват за честния кръст: когато всички скачат в ледената вода, едно момче се прави "на по-умно" и изпързалва всички" и с подзаглавие: "Справедлива ли е тази "победа"?

"През последните дни /в Сърбия Йордановден се празнува по старому – на 19 януари/ видяхме безброй видеа от хвърлянето за спасяване на кръста, но това, което идва от България, е абсолютният победител", пише сръбското издание.

И обяснява: "На него се вижда как група млади хора чакат знак да влязат в ледената вода в реката и да доплуват до честния кръст, който чака от другата страна, на брега, а маса хора следят надпреварата от моста. Един от тях обаче решава да надхитри всички останали и след дадения знак не скача във водата, а изтичва по брега и стига до наградата. Накрая всички го поздравяват, а какво мислите вие за тази "победа"?", гласи материалът в сръбското издание.

Доживяхме! Сърби обявиха хората в Македония за българи!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
32
 
! Отговори
безпартиен преди 5 години
През 1977/78 се води Руско-Турската война на два фронта.Единият е в територията на България,а другият в Кавказ.А сега се сетете кой енергиен източник е открит в Кавказ!Колко са жертвите на руската армия в Кавказ и дали войната в Българския фронт не цели да отдели сили от Кавказ?След войната Русия получава излаз на Черно море-Батуми.Петролът може да пътува!
69
2
 
40
 
! Отговори
До До 68 преди 5 години
Споменават се и Дунавски княжества в чл.7, в чл. 10 се говори за руска окупация и окупационен корпус и есктериториално право на преминаване на турски войски през българска територия! Повтарям българска!Според някои източници вече 140 г. на нас като страна не ни се дава оригинала на Договора. Да не забравяме, че и български представители са готвили да присъстват на подписването но не са поканени. Защо - причините ги знае само Русия.Повечко могат да кажат историците. Данните в Уикито са косвени
68
5
 
43
 
! Отговори
До 68 преди 5 години
В Сан Стефанския мирен договор от 1878 няма нито една дума " България" нито " български" народ ! ! Споменава се само за "християнско " население !!!.
67
7
 
39
 
! Отговори
Значи какво излиза преди 5 години
Тези наши революционери, които успешно са се били за освобождението от турско робство са имали финансиране от Русия и това е много лошо??? Много тъпо твърдение. Ми кой да ги подкрепя бе, кой. Гърците играят заедно с турците срещу нас, сърбите плащат на другата част от т.н. революционери от БРЦК и успешно неутрализират нашите чети, връщащи се в Родината. Свободата е постигната с огромен патриотизъм и себераздаване от участниците във войната, НО ако не беше тръгнала Русия срещу Турция никакво осво
66
5
 
38
 
! Отговори
на издръжка на Русия преди 5 години
До анонименБотев, Левски, Каравелов, Захари стоянов...................много малко се говори за това!
65
2
 
48
 
! Отговори
неудобен въпрос преди 5 години
До Бай ГрозданКой български възрожденец обича Русия????????????????????
64
0
 
36
 
! Отговори
няма грешка! преди 5 години
До Футуролог-краяВръща ни се с лихвите!
63
22
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много интересно.През 1878, руснаците побеждават турците и стигат до Истанбул и Проливите.Вместо да превземат цялата тази територия-и България и Проливите,те провъзгласяват Голяма България след 500 години.За да могат сега някакви инфантили да ми разясняват че те освободили България защото искали Проливите.Че те са били на тях!
62
5
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заглавието трябва да е: Българи със сръбско самосъзнание обявиха българи с македонско самосъзнание за българи.
61
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Футуролог-откритоКато ви чета, май не само той е бил в мисловен пат.
60
8
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бай ГрозданХубаво думаш, Бай Гроздане, само да допълня, че най-големите ни русофили се превръщат в бесни русофоби. Пример за това са Стамболов, Захари Стоянов и куп други. Русия ги превръща в такива с антибългарската си политика - Съединението, режими на пълномощията и пр.
59
16
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До Бай ГрозданСъгласен съм че руснаците се бият за проливите, но цялото българско революционно движение преди 1876 е финансирано изцяло то Русия.И Христо Ботев и Васил Левски и Любен Каравелов, Стефан Стамболов и мн.др. са на издръжка на Русия.
58
9
 
35
 
! Отговори
До 60 преди 5 години
Стихотворението на Радой Ралин "На полянка" е трепач.Човека е написал самата истина:)
57
7
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До Бай ГрозданКлючовото име е Бисмарк(Германия), Руснаците нямат думата.
56
18
 
47
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 5 години
До АнонименРунснаците не се биха за нас!! Руснаците се биха за проливите. Не случайно всички възрожденци са били против Русия. Също така е и много интересно какво става при Берлинския договор и кой точно изиграва важна роля в разпарчатосването на България (това е за домашно)
55
10
 
40
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Хора и аз не ги харесвам руснаците, ама ако не бяха те сега Южна Добруджа щеше да е на Румъния, а Пиринска Македония най-вероятно към Северна Македония :).
54
1
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До до 49преди да пишеш се научи да го правиш без правописни грешки.
53
1
 
39
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До до 49То нито един българин не е присъствал на Берлинския договор, ама въпреки това се е осъществил.Просто и в двата случая сме били безгласна буква.
52
10
 
39
 
! Отговори
до 49 преди 5 години
Хахаха..........................абе бях виждал ама такива като тебе няма на тоа Свят , човече Санстефанския предварителен мирен Договор не е (освобождение на България) + това нито един българин не е присъствал на подписването на тоа за нас ЧУЖД Договор , проблема е че през Комунизмъ ни пълнеха главите с Дезинформационен материл а Истината в 7-*** глуха , тоест каквото си научил през Комунизмъ това знаеш демек нищо
51
16
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците се биха за вас,освободиха ви и ви дадоха Санстефанска България на три морета.Какво сте недоволни?Бяха превзели тази територия,но не я присъединиха към Русия,а я обявиха за Голяма България!И за това ли ги критикувате? Това е само едно-черна неблагодарност