Никола Димитров може да се кандидатира за президент на Македония

Настоящият външен министър не изключи тази възможност
Обновена: 23 яну 2019 10:58 | 23 яну 2019 10:52, Елка Василева
3
Никола Димитров може да се кандидатира за президент на Македония
Никола Димитров. Снимка: архив, Reuters

Македонският външен министър Никола Димитров, който се споменава като възможен кандидат за президент на държавата, снощи не изключи възможността да се кандидатира за този пост, съобщава скопският "Слободен печат". В предаването "Отворено" на телевизия "24 Вести" Димитров каза, че е чест, че се споменава неговото име като възможен кандидат за президент.

Сега ние сме в един важен процес на консултации, проверява се мнението на гражданите и коалиционните партньори. Във всеки случай това, че се споменава моето име, е чест, заявил Димитров.

Вицепремиерът по европейските въпроси Буяр Османи заяви, че е против предсрочни парламентарни избори, защото така ще се пропусне началото на преговори с Европейския съюз и това ще означава съзнателно компрометиране на европейския процес, съобщава още в. "Слободен печат", цитиран от БТА. В Демократичния съюз за интеграция имат огромно желание да има избори утре, защото вътрешните анкети показват, че сега е моментът. Но дали е в интерес на държавата сега да има избори, тук аз не съм съгласен, заявил Османи.

Османи смята, че предсрочните избори биха означавали и допълнително разфокусиране на държавата от реформите, тъй като фокусът ще бъде върху формирането на правителство, нов премиер, нови министри и ще отмине срокът за започване на преговори с ЕС. Ако ВМРО-ДПМНЕ бойкотира президентските избори, защото няма да има предсрочни парламентарни, това няма да промени картината, смята Османи. Според него опозицията няма да си позволи да бойкотира президентските избори.

Във връзка със закона за езиците Османи каза, че той е влязъл в сила и институциите го прилагат според условията, с които разполагат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕМИЛ.ЧОВЕКА ИМА ХУБАВО БЪЛГАРСКО ИМЕ И ДОБРА ВИЗИЯ.ЖЕЛАЯ МУ УСПЕХ.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За президент на Македония няма как да се кандидатира.Може само за президент на република СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дреме ми.