Несъвместимите призвания: Турчинът Ахмет – имамът, който свири рок!

Заради любовта си към рока той е отстранен от Дианета
28 яну 2019 20:05,
44

Ахмет Тюзер е местният имам в турското село Пинарбашъ. Според турския Дианет обаче той няма право да служи и Ахмет не получава заплата, въпреки че продължава да изпълнява задълженията си на духовен водач.

Защо е отстранен от длъжността си?

Несъвместимото му с ислямските традиции поведение. А именно - Ахмет обича да свири рок.

"Това нямаше да се случи, ако онези, които ме обвиняват, ме бяха поканили в Анкара, за да видят какво мисля, в какво вярвам и какви визии и цели имам", обяснява Ахмет пред "Deutsche Welle".

Той допълва, че за съжаление много хора не разбират правото за универсалния ислям.

Проблемът му е, че той обича анадолския рок и е познат в Турция като "имамът рокаджия" и така си навлича гнева на Дианета, турската дирекция по вероизповеданията.

След концерт на Ахмет от дирекцията изпратили човек, който да го разпита. Миналата година пък друг концерт станал повод Дианета директно да го отстрани.

Хората обаче смятат, че имамът е уволнен несправедливо.

"Когато имамът си върши добре работата, не би трябвало да има проблем, а той си я върши добре! Музиката е неговото хоби, със същия успех можеше да се интересува от гмуркане", споделя жена пред изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
6
 
! Отговори
Ястреб-ага преди 5 години
На мен бабанко му (демек баща ми) е голям фен на анадолския рок! Като ме напъне в леглото винаги анадолски рок надува, да не чуват виковете на екстаза ни комшиите, джанъм!
19
2
 
5
 
! Отговори
Рачков от Господари преди 5 години
"Проблемът му е, че той обича анадолския рок"=================Ко рйечи????
18
12
 
6
 
! Отговори
†баба Гуси† преди 5 години
Не знам чадо отговорите на въпросите които задаваш. Питай нещо за семинарията или примерно как протойерей( наричан от миряните просто дядо поп) дава причастие на 7 годишен малчуган. Не знам какво е чаламба, но знам какво трябва да направиш на дядо поп когато те наметне с епатрахила и те скрие от хорските погледи. Какво са правели ибpикчиитe може да питаш дядо си какво му е казал неговият дядо, доколкото знам в покоите на султана са слугували само еничари
17
9
 
15
 
! Отговори
Sabin Emmek Yarak преди 5 години
До Гуси,Пиле Османлийско, я кажи какво правят чaветатa в медресетата? Колко годишна е била Аиша, когато Мохамед се е оженил за нея? На колко години му е родила деца? Я кажи какво са правили и6рикчиитe на Сюлейман Великолепния и какво означава чaлам6а?
16
16
 
14
 
! Отговори
Турко преди 5 години
Без религия светът щеше да е приказка!Не вярвам на измислени и недоказани неща.За мен Иисус,Мохамед и Буда са били нормални хора.
15
11
 
4
 
! Отговори
Цецо Мен преди 5 години
До този, които казва, че в християнин, но иска модернизация. Истината няма модерно значение. Тя е била такава преди много години, такава е и такава ще бъде. Нагаждаш живота според вярата си, а не обратното. Има много писано по темата.Католиците и протестантите модернизират Православието си стои същото.
14
0
 
8
 
! Отговори
До До До 12 преди 5 години
Да разбирам, че вие смятате себе си за много просветен и напредничав човек?!! Дали и хората около вас мислят така?! Гений на гениите, пред когото Айнщайн, Менделсон и Зукърбърг бледнеят! Факта, че по това време, пишете на това място ( пренебрегвам факта, че започвате изречение с малка буква) категоричто не говори във ваша полза!
13
11
 
10
 
! Отговори
До 12 преди 5 години
Слаби са ви познанията момко, юдаизма е една от най-прогресивните религии, поради което е оцеляла хилядолетия, а евреите са се запазили като нация, въпреки че не са имали собствена държава векове наред. Христянството е единственото, в което канона забранява каквито и да е съвременни адаптации, което силно затруднява вярата в Бог сред хора, които имам достатъчно научни познания за да знаят, че света не е сътворен за шест дни. Тъжно, но факт, и аз съм христянин.
12
2
 
6
 
! Отговори
Менто преди 5 години
Сега са вътре в джамията.!.
11
5
 
7
 
! Отговори
От бореца преди 5 години
Със същия успех се интересува и от содомия!?!
10
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо чудно. Едно време попа на Широка лъка е бил рокаджия, китарист и моторист :)))) Пък в Грохотно са гледали прасета на гърба на джамията :)))))))))))))
9
10
 
4
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 5 години
...IN ISLAM...WE BELIEVE....
8
7
 
9
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 5 години
....ISLYAMA E FILOSOFIYA.....AZ OPRAVDAVAM ROK MAN IMAMA....NAMIRAM SEBE SI V VIJDANIYATA MU....ALLAH DA MU E MA POMOSHT
7
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имтелегентен....... Браво
6
18
 
10
 
! Отговори
Osman преди 5 години
Имаш хубав глас, братко. Много скоро биизнилла езанът да звучи в цяла Европа. Толкова ми домъчнява понякога. Прибирам се на село само за да го чуя. :(
5
17
 
18
 
! Отговори
Радко Злорадко преди 5 години
Мюсюлманите са по-големи гадове от комунистите и нацистите взети заедно !!! Няма дим без огън !
4
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки път, когато се появи някой, който да отвори ислямските средновековни диваци за света и му режат главата.
3
6
 
25
 
! Отговори
Рашко преди 5 години
Навремето, ходжата в Момчиловци беше отявлен рибар. Снабдяваше цялата околия с калмари. Ако не сте яли от неговите "Калмари по родопски" все едно не сте живели.
2
3
 
10
 
! Отговори
Sahin Emmek Yarak преди 5 години
Що за чудо е това!?
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се смееш ли да плачеш ли .........