Полицаи откриха библия на 1200 години при акция

Тя е подвързана с кожа и е със златни букви
5 фев 2019 21:10, Павел Гълъбов
31
Полицаи откриха библия на 1200 години при акция
Снимка: Reuters

Библия на предполагаема възраст от 1200 г. е открита при полицейска операция в Югоизточна Турция, съобщава Анадолската агенция, като се позовава на местните власти.

Според полицейския екип за борба срещу контрабандата, който е конфискувал библията в понеделник, тя се състои от само 34 страници и е подвързана с кожа със златни букви, посочва БТА.

Книгата е била открита в град Каяпънар в окръг Диарбекир в момент, в който трима заподозрени са се опитвали да я продадат. Общо шестима души са били задържани във връзка със случая.


31
Още от Балкани
Трус от 5.4 по Рихтер разлюля Гърция
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
0
 
! Отговори
До Lan преди 1 седмица
И кой е тоя бог на който всички сме деца ? Тотално откачихте.Сменете опиатите ,че тея религии и секти ви промиха мозъците.
22
4
 
9
 
! Отговори
Lan преди 1 седмица
22
И докато стадото си блее, пропуска да забележи основната истина - че Бог е един и всички ние сме негови чеда - ВСИЧКИ. Независимо дали сме кръстени в църква или се кланяме в джамия, даже и тези, които не са сигурни в съществуването му. Религиите са това, което ни разделя, не вярата. Религията държи да си непременно в канона, да следваш нейната доктрина. А война, смърт в името на Бога е най-голямото престъпление, не може зло да идва от Бога!
21
3
 
5
 
! Отговори
Lan преди 1 седмица
22, едва ли когато не си разбрал първия пост, ще разбереш втория. :) То за това се иска четене и мислене...ама по много. Канон - това е закон. Ама не Божият закон, защото Бог лично е спуснал само десет божи заповеди (за което пак не е много сигурно де). Всичко друго е закон, наложен от ХОРА, преследвайки човешки интереси. Основно налагане на влияние и власт над стадото. А стадото обожава да си блее, да не чете и най-важното да не мисли. Така е блажено - "блажени са НИЗШИТЕ духом"! :)
20
0
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 1 седмица
"тя се състои от само 34 страници". А тази на снимката изглежда ли ви да има само 34 страници?
19
4
 
10
 
! Отговори
Lan преди 1 седмица
12
Библията в този си вид е утвърдена на Първия вселенски събор, свикан от император Константин. До този момент се е разпростаранявана фрагментарно - на отделни евангелия, сказки и предания, които пък почиват на по-стари предания и религии. Какво точно ще влезе в "официалната" Библия, са решили шепа хора, основният фактор е това нещо да е удобно за масова употреба. Т.е. да се владеят най-добре масите (или стадото, както добре е описано пак там). :) Религията никога не е имало маного общо с Бог.
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не е необичайно да има Библия на около 1200 г.
Някои от първите преписи и ръкописи на книгите от Библията са на почти 2000 г.
Тепърва учени и обикновени хора ще правят открития, които ще докажат правотата на фактите в Библията, защото това са реални исторически събития.
17
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дори и ислямците признават негласно с тези действия, че това е ценно и свято.
В исляма няма Божи Син, няма пророци, няма чудеса, няма нищо истинско и свято, което да има Божествен произход.
В замяна на това има свободни тълкувания на твърденията на Мохамед, за който официално се е говорело, че е търговец. Съдейки по всичко ислямът е създаден като антипод на християнството и с цел да го унищожи. Ислямът е дяволско дело.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
9 - ще ти дам един пример. Пръстени-бадемлии (наричани така заради формата им), украсени с диаманти, от 18-и век, съвсем не са кой знае каква рядкост. Навремето, в чорбаджийските семейства, те обикновено са били поръчвани във връзка с годеж и често пъти са били в комплект с подобни обици. По аукционите и днес можеш да ги купиш. Не едно и две семейства обаче си ги пазят.
15
1
 
5
 
! Отговори
Пак до 9 преди 1 седмица
В годините след 09.09.1944 някои чуждестранни дипломати са изкупували старинни бижута чрез посредничеството на български златари. Много хора от така наречените "бивши" не са имали достъп да друга работа, освен в производството. Овдовели жени без трудов стаж са предпочитали да се водят в графата "домакини" и са преживявали, като са продавали семейни скъпоценности. За съжаление, по този канал са били изнесени от България истински съкровища. Не се знае кои са си ги запазили. Хората се страхуват.
14
2
 
11
 
! Отговори
До 9 преди 1 седмица
Потърси поредицата "Библиотека д-р Иван Селимински". Роден е в края на 18-и век. Ще прочетеш в неговите спомени, че дори и през второто десетилетие на 19-и век в Сливен по-видните семейства са съхранявали наследени старинни кожени дрехи, които са били обличани само при много специални случаи. Някои от тях насила са били иззети от гръцки духовници. не се знае кои са успели да съхранят своите облекла.
Предполага се, че става дума за опазени средновековни болярски одежди.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 3

В хранилището на Народната библиотека в София има книги на по 1 000 години, някои и по-стари.
Не знам дали ти е известно, но там се пази и голяма част от османския султански архив, който е попаднал в български ръце по стечение на обстоятелствата. Той е написан върху хартия, за направата на която е използван памук - древна технология, посредством която са правили хартия, която може да изтрае хилядолетия.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 9

Наистина ли вярваш, че в някои семейства не се пазят бижута или монетни нанизи на по няколко века?
Много си наивен.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 9

Наистина ли вярваш, че в някои семейства не се пазят бижута или монетни нанизи на по няколко века?
Много си наивен.
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С коя азбука е написана тази библия?
Да не се окаже отмъкната от някой наш манастир или царска църква?
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За 1200 години Библията доста е набъбнала. Била е едва 34 страници тогава.Кой ли я е дописвал ? Всъщност след като не се знае кой е написал старата Библия,кой е събрал евангелията от учениците в ,,Нов Завет'' ? Някой го е създал този завет.Кой е той,и през коя година се е случило?.Защо християните са гонени цели 300 години,и защо след това ги покръстват,някои дори и насила ? Защо в по-старите издания има текстове които ги няма днес? Защо всяка инфо за прераждането ни е заличена ?
8
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво ценно може да имаш от 4-500 години което е на семейството ти? Робски нашийник ли?
7
6
 
7
 
! Отговори
до 7 преди 1 седмица
Ако са прости като теб,най вероятно.
6
17
 
9
 
! Отговори
Турска му работа преди 1 седмица
В ислямистка ердоганова Турция най-много да бъде изгорена.
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Остава в нашиямузей нали така действат западняците.
4
11
 
8
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 седмици
Всичко турско е менте