Република Северна Македония? Никогаш! Табелите в Скопие надраскани

Недоволни граждани изразиха своето мнение
Обновена: 11 фев 2019 16:39 | 11 фев 2019 16:22,
141
Република Северна Македония? Никогаш! Табелите в Скопие надраскани

Табелата със старото име на Македония е била премахната тази нощ от сградата на правителството в Скопие. Надписът "Република Македония" ще бъде заменен с новото име "Република Северна Македония", съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата


Нови табели ще има и по фасадите на парламента и няколко министерства. Смяната обаче не премина без инциденти.

В местните медии вече се появиха снимки на осквернени надписи, където думата "северна" е задраскана с черен спрей.

След като Скопие и Атина ратифицираха Преспанския договор, Европейската комисия изчаква да завършат всички предвидени процедури, за да може новото име да влезе в употребата и в европейските институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно, требе да е Македония. При дедовци българи, требе да си е баш Македония.
103
1
 
12
 
! Отговори
До objektivan преди 5 години
До objektivanТъжна история стана при вас - и за нас и за вас...
102
20
 
8
 
! Отговори
objektivan преди 5 години
Hej Bugari pa vi bi ste majku rodjenu ukrali pa prodali,kome vi jos uvek prodajete mozak i moralne vrednosti ,jebeni tatari, jebo vas Staljin u dupe odavno al jad u dushi ostaje i komplekse komplekse..
101
17
 
8
 
! Отговори
objektivan преди 5 години
Bugari pushite kurac vi malo Makedoncima jebem vam mater fashistichku!!!
100
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Република Псевдомакедония
99
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе напишете си един път на табелите ,,Българска Македония'' и тогава ще видите за какво иде реч. Даже и шиптърите ще се отрекат от вяра и език.Ама пусти *** народ,още вярва в СССР. Хора ,разберете еднаж за винаги.Македония беше измислена от Ленин,преди вас ,вашите отци,и пра отци са се наричали Българи,не друго. Българите сме десетки милиони по света,даже има народности и днес в Индия,които казват че са арийци,и потомци на Българите.Тя и Людмила се полуга по онова време да потърси нещо,ама ??
98
6
 
42
 
! Отговори
Харпунджията преди 5 години
Еййй,виж само какво нещо е пропагандата.Преди сто години,Българите са си давали живота да се наричат Българи,а днес си дават живота да се наричат Македонци.Как може за толкова кратко време да се заличи една нация.Направо умът не ми го побира.
97
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Българите без кирилица също пишат на латиница"По мое мнение не е латиница, а шльоковица, както я нарече преди време един тука. Аз съм превеждала немско<>български, българо<>английски и немско>английски, но щом видя шльокавица в българска интернет страница, подминавам. Предполагам, че е писано от някой дето лягат т стават със смартфоните.
96
4
 
27
 
! Отговори
Филип III Тракийски преди 5 години
Гърците откровено се изгавриха с фи/ромците като ми натресоха добавката "Северна". По този начин демонстрираха на цял свят, включително и на поддръжниците на Скопие, че нацията им се основава на псевдоидентичност обвързана единствено с една географска област. Така например им Северна Италия, но няма северно-италианска нация. Също така се акцентира на това, че географската област не е единен политически субект. Паралел-Северен Брабант в Холандия и Южен Брабант в Белгия, но без брабатска нация.
95
20
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путинджиите в скопско изобщо не се интересуват от името на Македония основният им проблем е че македонците биха дуспата на човечето с високите токчета и влезнаха в НАТО. Сега като побеснели ходят и бълват змии и гущери уж срещу името Северна Македония, защото не смеят да признаят истината че голямата им болка е скъсването с терористите от Москва.
94
10
 
34
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Името сега им е най-малкия проблем.След 10 години шиптърите ще са мнозинство и ще си сложат каквото име искат,а македонците ще бъдат прогонени.Ама хак им е,като не ни искат и постоянно плюят...
93
4
 
26
 
! Отговори
северомакедонец преди 5 години
До MakedonМАКЕДОНСКИОТ (СЕВЕРОМАКЕДОНСКИОТ) НАРОД И НАРОДНОСТИ ПОСТОЯТ ОТ 1945 ГОДИНА. ЧИСТ ЮГОСЛАВСКИ ТОТАЛИТАРЕН КОНСТРУКТ. А ЯЗИКОТ И ИСТОРИЯТА -ЧИСТ ФАЛШИФИКАТ. БОЙ, РАДОСТ И СРЪБСКА МУЗИКА. ФАЛШИФИКАТ - АМА ФАКТ. НЕ СЕ КОСИ. КАТО СТАНАХТЕ NORTH MAKEDONIA - ЩО ДА НЕ РЕШИТЕ ЧЕ СТЕ НОРМАНИ.....ПОНЕ ЩЕ СЕ ФАЛИТЕ ЧЕ СТЕ ВЗЕМАЛЕ СОЛУН....ПЪК НИ БЪЛГАРИ НИ ГЪРЦИ ЩЕ ВИ ПРИПИРАТ?
92
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Filipypolis,sozopolis,aitosСолун е бил български но Франция го подаряват на Гърция. После Франция връща Истанбул на Турция.
91
4
 
18
 
! Отговори
северомакедонец преди 5 години
До АнонименПУЛПУДЕВА, ИГУМЕНИЦА, КОСТУР, БРОДИ И СЛЕД ТОВА ИДВАТ ПСЕВДОЕЛИНИТЕ
90
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До MorskiПризнаха албански език.
89
5
 
33
 
! Отговори
Morski преди 5 години
До Македон !Доказателство номер едно и достатъчно. Пишеш на латиница ... явно те е срам от нашата БЪЛГАРСКА азбука! Очевидно си здраво посръбчен! !!
88
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Filipypolis,sozopolis,aitos....fsitko gretko...sleg tova idvtat mogoltsite
87
5
 
21
 
! Отговори
Начо преди 5 години
Айде да им е честито на макетата новото име и барем десетина години го устискат,че по новото ще бъде Илирида
86
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НачинаНе може да осъдим македонците за кражба на история,защото това е обща наша история - на българи и македонци,които по произход са българи!Може да ги съдим за това,че подменят идендитета на българските историческите герои.
85
6
 
23
 
! Отговори
Начина преди 5 години
Аз предлагам да съдим Македония за всички фалшификации и кражби от историята ни. Всички техни личности извън държавата антична Македония, са се писали в дневници, автобиография и документи, че са българи. Азбуката е правена по поръчка на българската държава и с нейните пари.Старите сборниците с песни имат заглавия български народни песни и тн.