Република Северна Македония? Никогаш! Табелите в Скопие надраскани

Недоволни граждани изразиха своето мнение
Обновена: 11 фев 2019 16:39 | 11 фев 2019 16:22, Павел Гълъбов
141
Република Северна Македония? Никогаш! Табелите в Скопие надраскани

Табелата със старото име на Македония е била премахната тази нощ от сградата на правителството в Скопие. Надписът "Република Македония" ще бъде заменен с новото име "Република Северна Македония", съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата


Нови табели ще има и по фасадите на парламента и няколко министерства. Смяната обаче не премина без инциденти.

В местните медии вече се появиха снимки на осквернени надписи, където думата "северна" е задраскана с черен спрей.

След като Скопие и Атина ратифицираха Преспанския договор, Европейската комисия изчаква да завършат всички предвидени процедури, за да може новото име да влезе в употребата и в европейските институции.


141
Още от ЕС
ЕК започва да използва името Северна Македония до дни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Правилно, требе да е Македония. При дедовци българи, требе да си е баш Македония.
110
0
 
10
 
! Отговори
До objektivan преди 5 дни
До objektivan
Тъжна история стана при вас - и за нас и за вас...
109
19
 
5
 
! Отговори
objektivan преди 5 дни
Hej Bugari pa vi bi ste majku rodjenu ukrali pa prodali,kome vi jos uvek prodajete mozak i moralne vrednosti ,jebeni tatari, jebo vas Staljin u dupe odavno al jad u dushi ostaje i komplekse komplekse..
108
16
 
4
 
! Отговори
objektivan преди 5 дни
Bugari pushite kurac vi malo Makedoncima jebem vam mater fashistichku!!!
107
4
 
19
 
! Отговори
ПРЕДЛОЖЕНИЕ преди 5 дни
ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ НАРИЧАТ РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА АЛБАНИЯ,ОФИЦИАЛЕН ЕЗИК АЛБАНСКИ И ЛАТИНИЦА..НИКОЙ НЯМА ДА ИМА ПРЕТЕНЦИИ-ТЕЗИ ЛЕСНО ЩЕ СТАНАТ И АЛБАНЦИ..ГНУС
106
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Република Псевдомакедония
105
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Абе напишете си един път на табелите ,,Българска Македония'' и тогава ще видите за какво иде реч. Даже и шиптърите ще се отрекат от вяра и език.Ама пусти прост народ,още вярва в СССР. Хора ,разберете еднаж за винаги.Македония беше измислена от Ленин,преди вас ,вашите отци,и пра отци са се наричали Българи,не друго. Българите сме десетки милиони по света,даже има народности и днес в Индия,които казват че са арийци,и потомци на Българите.Тя и Людмила се полуга по онова време да потърси нещо,ама ??
104
4
 
40
 
! Отговори
Харпунджията преди 5 дни
Еййй,виж само какво нещо е пропагандата.Преди сто години,Българите са си давали живота да се наричат Българи,а днес си дават живота да се наричат Македонци.Как може за толкова кратко време да се заличи една нация.Направо умът не ми го побира.
103
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен
"Българите без кирилица също пишат на латиница"
По мое мнение не е латиница, а шльоковица, както я нарече преди време един тука. Аз съм превеждала немско<>български, българо<>английски и немско>английски, но щом видя шльокавица в българска интернет страница, подминавам. Предполагам, че е писано от някой дето лягат т стават със смартфоните.
102
3
 
25
 
! Отговори
Филип III Тракийски преди 5 дни
Гърците откровено се изгавриха с фи/ромците като ми натресоха добавката "Северна". По този начин демонстрираха на цял свят, включително и на поддръжниците на Скопие, че нацията им се основава на псевдоидентичност обвързана единствено с една географска област. Така например им Северна Италия, но няма северно-италианска нация. Също така се акцентира на това, че географската област не е единен политически субект. Паралел-Северен Брабант в Холандия и Южен Брабант в Белгия, но без брабатска нация.
101
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Путинджиите в скопско изобщо не се интересуват от името на Македония основният им проблем е че македонците биха дуспата на човечето с високите токчета и влезнаха в НАТО. Сега като побеснели ходят и бълват змии и гущери уж срещу името Северна Македония, защото не смеят да признаят истината че голямата им болка е скъсването с терористите от Москва.
100
9
 
32
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 дни
Името сега им е най-малкия проблем.След 10 години шиптърите ще са мнозинство и ще си сложат каквото име искат,а македонците ще бъдат прогонени.Ама хак им е,като не ни искат и постоянно плюят...
99
3
 
24
 
! Отговори
северомакедонец преди 5 дни
До Makedon

МАКЕДОНСКИОТ (СЕВЕРОМАКЕДОНСКИОТ) НАРОД И НАРОДНОСТИ ПОСТОЯТ ОТ 1945 ГОДИНА. ЧИСТ ЮГОСЛАВСКИ ТОТАЛИТАРЕН КОНСТРУКТ. А ЯЗИКОТ И ИСТОРИЯТА -ЧИСТ ФАЛШИФИКАТ. БОЙ, РАДОСТ И СРЪБСКА МУЗИКА. ФАЛШИФИКАТ - АМА ФАКТ. НЕ СЕ КОСИ. КАТО СТАНАХТЕ NORTH MAKEDONIA - ЩО ДА НЕ РЕШИТЕ ЧЕ СТЕ НОРМАНИ.....ПОНЕ ЩЕ СЕ ФАЛИТЕ ЧЕ СТЕ ВЗЕМАЛЕ СОЛУН....ПЪК НИ БЪЛГАРИ НИ ГЪРЦИ ЩЕ ВИ ПРИПИРАТ?
98
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Filipypolis,sozopolis,aitos

Солун е бил български но Франция го подаряват на Гърция. После Франция връща Истанбул на Турция.
97
3
 
16
 
! Отговори
северомакедонец преди 5 дни
До Анонимен
ПУЛПУДЕВА, ИГУМЕНИЦА, КОСТУР, БРОДИ И СЛЕД ТОВА ИДВАТ ПСЕВДОЕЛИНИТЕ
96
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Morski

Признаха албански език.
95
4
 
31
 
! Отговори
Morski преди 5 дни
До Македон !Доказателство номер едно и достатъчно. Пишеш на латиница ... явно те е срам от нашата БЪЛГАРСКА азбука! Очевидно си здраво посръбчен! !!
94
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Filipypolis,sozopolis,aitos....fsitko gretko...sleg tova idvtat mogoltsite
93
19
 
5
 
! Отговори
Makedon преди 5 дни
DOKAZ BR 1 Ako sme eden NAROD od kogo ja KRADIME istorijata .... Ako kradime Znaci NE sme EDEN narod i NIE vi ja KRADIME VASATA ISTORIJA
92
4
 
19
 
! Отговори
Начо преди 5 дни
Айде да им е честито на макетата новото име и барем десетина години го устискат,че по новото ще бъде Илирида