Към пътуващите за Македония: Внимание, риск от тероризъм

Предупреждението отправи външното ни министерство
16 фев 2019 13:52, Елка Василева
8
Към пътуващите за Македония: Внимание, риск от тероризъм
Снимка: Reuters

Българските граждани, посещаващи Република Северна Македония в следващите дни, да отчитат съобщенията за повишен риск от терористични атаки, препоръча Министерствот на външните работи.

Посолството на Р България в Скопие информира, че на 15 февруари 2019 г. около 20.00 часа МВР на Република Северна Македония /РСМ/ публикува съобщение, което гласи: „Полицията на РСМ проведе оперативно-технически мерки и обиски на няколко обекти, свързвани с потенциални планове и намерения за извършване на терористични актове на територията на РСМ от страна на радикални структури, поддръжници на групировката „Ислямска държава“.

Още по темата

Два часа по-късно американското посолство в Скопие обяви публично съобщение, че е налице повишен риск от терористични атаки, подтикнати от екстремистки идеологии на територията на РСМ и с препоръки към своите граждани да избягват посещенията на обекти и мероприятия, определяни като „меки цели“.

По този повод българското външно министерство препоръчва на българските граждани, посещаващи Република Северна Македония в следващите дни, да отчитат съобщенията за повишен риск от терористични атаки.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации се приемат денонощно в МВнР от дирекция „Ситуационен център“ на: тел. +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56, е-mai: crisis@mfa.bg, както и на дежурните телефони и електронна поща на българските дипломатически и консулски представителства.

 


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
3
 
! Отговори
Ttt преди 4 седмици
До баба Мара
Отиди до КАМ в Македония па коментирай
5
5
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 4 седмици
де-билите нали ходят в македония да пазаруват било евтино и качествено
в българия има една македонска верига кам да проверят там колко е качествено особено хляба нека видят какво е заря ама истинска
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това може да е някаква нагласена работа на американците, уж помагат, а то няма нищо подобно, или е нещо организирано от самите янки, за да си пишат дивиденти, демек ако не бяхте влезли в НАТО, какви лошотии щяха да ви се случат. Не ги харесвам северно фиромите, но им желая мир и спокойствие, иначе НАТО, е сатанинска организация, и трябва скоро да се отървем от нея.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
трият се коментари но такава е реалността там, пълзяща ислямизация на държавата, ислям примесен с наркотици и проституция че и по страшни неща...
2
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Турция, Албания, Македония са ислямски държави и нямат място в НАТО. Македонците може с бг паспорти или друга евро държава, но тогава мже да влязат в България през Шенген.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
То за всеки човек, който има български паспорт си е риск ...