Новите табели "Северна Македония" - пазени по 24 часа!

Има риск противници на новото име на страната да ги повредят
14
Новите табели "Северна Македония" - пазени по 24 часа!
Снимка: Reuters, архив

Полицията на Северна Македония пази по 24 часа пътните табели с името Република Северна Македония, поставени миналата сряда на граничните пунктове на страната, поради опасността да бъдат повредени, унищожени или откраднати, съобщава местният интернет сайт "Сакам да кажам", цитиран от Танюг и БТА.

Още по темата

На граничните пунктове има постоянни полицейски групи, които са там не само заради пътните табели с новото име на страната, а и за защита на междуграничното пространство от свободно минаващи хора.

Неофициално обаче полицаите имали за задача постоянно да стоят пред новопоставените табели поради опасността противници на новото име на страната да ги повредят, както стана с табелите на магистралата "Приятелство", която преди това се наричаше "Александър Македонски".

Скоро след промяната на старите пътни табели с името "Александър Македонски" с нови с името "Приятелство", което бе първата стъпка към изграждане на доверието с Гърция, табелите бяха повредени. Досега никой не е отговарял за повреждането им.

Според закона наказанието за кражба, унищожаване или повреждане на пътните табели е глоба от 300 евро за физическо лице, а за юридическите лица, отговарящи за поддържането на пътищата, глобата е 2000 евро.


 


14
Още от Балкани
Българин изчезна мистериозно на остров Санторини
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
5
 
! Отговори
Дудата преди 3 седмици
Какви други новини да очаква човек от Психодиспансера FYROM?
10
1
 
11
 
! Отговори
голям чеп преди 3 седмици
А къде е южна Македония?
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Страхотна игра на "Стражари и апаши" се заформя.
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нали европейци ще стават, за къф 4еп са им табели, по Европата, минаваш от държава в държава и табели няма.
7
2
 
17
 
! Отговори
Додо преди 3 седмици
За да има каквато и да било справедливост, БЮРМ трябваше да бъде прекръстена на Северозападна Македония, или най-добре да си се впише официално като Вардарска Македония! Да, но хитрите гърци, разбира се, не се съгласиха с Вардарска Македония, защото р. Вардар влиза и минава на територията на днешна Гърция! А Бойко шарана го изцакаха и гърци, и сърбомани в Преспа!
6
1
 
6
 
! Отговори
Чалгарин дудаев преди 3 седмици
ГОЛЕМ МАЙТАП.ДА ПРАВИШ НЕЩО СРЕЩУ НЕИСТИНСКОТО.КОЛКО ПОКОЛЕНИЯ ТРЕБЕ ДА ИЗМРАТ ЧЕ ДА НЕ СЕ ОХРАНЯВАТ ТАВЕЛИТЕ.
5
3
 
16
 
! Отговори
Кико преди 3 седмици
До Додо:

За Македония си прав, нищо добро не ни очаква от Скопските ни бивши братя и настоящи омразници. За сметка на това обаче, Бойко се показа като огромен Евроатлантик, даже ... Заев го спомена в Брюксел завчера! Бойко още недоумява защо Меркел дори не го спомена, а само Ципрас и Заев отнесоха хвалбите! Цъ цъ, не я е срам, той, Бойко, героя от ЕвропреЦедателството, авангардния конник, който донесе ЕвроатлантизЪма на Западните Балкани дори не беше споменат в Мюнхен!
4
7
 
18
 
! Отговори
Додо преди 3 седмици
Цялата тази история, за някои комична, за други силно трагична, със “Северна” Македония уви е за наша сметка! Защото, дали от политическа неграмотност, дали от страх, дали от продажност, но Бойко М. Борисов повторно предаде България, Българското и Българския национален етно интерес край Вардара! И като бонус - малус, оттук насетне нова вълна антибългаризъм ще бъде иниициирана в Пиринска Македония. Защото и Благоевград е в Северна Македония, колкото това да звучи нежелателно. Бойко се провали яко
3
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За мен си остава БЮРМ.
2
3
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 седмици
И я сакам да кажам, ама никой не ме чуе. Та ше почнам, да накаэувам вече
1
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Браво на гърците че поне накараха фиромците да спрат да спекулират с името на Александър Македонски!
За разлика то българите, които не можаха да защитят нищо от своята история и национален интерес