Подкрепа за Македония – имаме интерес да сме в един лагер!

Македония няма потенциал да извърви сама пътя към корените си
20 фев 2019 22:30,
20

Депутатите подкрепиха присъединяването на Северна Македония към НАТО. На ратификацията на протокола към Северноатлантическия договор присъства и представителят на македонското Народно събрание Талат Джефери.

Според историка Спас Ташев е трябвало дори да сме първата страна подкрепила Македония.

"Дали приемът на Северна Македония в НАТО е правилната стъпка - разбира се, че е. България е член в НАТО и имаме интерес да сме в един лагер, а не да се противопоставяме", категоричен беше д-р Спас Ташев в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата

По думите му Зоран Заев безспорно е дипломат, който умее да постига своите цели и да гали егото на други балкански ръководители.

Той е на мнение, че Северна Македония няма потенциал сама да извърви своя път за завръщането към корените ѝ и България може да изиграе водеща роля това да се случи, но политиците ни не са подготвени за този процес.

Пред Bulgaria ON AIR историкът обясни, че част от българите в Македония споделят, че се чувстват потиснати, дискриминирани и не виждат гаранция за правата си. Според него България трябва да предприеме целенасочени действия, с които да повлияе на процесите в съседката ни.

По думите му държавата ни трябва да помисли за подкрепянето на разпространението на българските медии в Северна Македония, защото чрез средствата за масова информация се насаждат антибългарски чувства у македонците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес прочетох една статия (излязла на 23 февруари)на английски от Стивън Карганович за Македония. Публикувана в The Saker Blog. Доста добър анализ на Балканския район. Статията е доста дълга, но никъде не се и споменава името България. Та такива ми ти работи с големия стратег Боко.
10
2
 
5
 
! Отговори
Алоо преди 5 години
Македония - няма, има Северна Македония.
9
6
 
3
 
! Отговори
учуден преди 5 години
До 15 АБрей ! Рано днес си се дрогирал бе другарю Гендар Сороски!
8
9
 
7
 
! Отговори
А преди 5 години
Проблемът за македония и България са сърбия и русия. Албанците не са,а за България още по малко и само те признават българско малцинство въпреки,че при тях има една шепа българи,което значи,че са приятелска държава.Та това е положението драги *** българомразци .
7
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макетата изсипаха толкова мръсотия върху нас, че трябва да си затворим границата с тях. Нашите продажни лалугери в парламента ги канят в НАТО...
6
13
 
7
 
! Отговори
wqw преди 5 години
какви корени какви пет лева. от 140 години нищо общо нямаме. дай и белгия да се върне към корените си.. я франция, я нидерландия или германия
5
13
 
13
 
! Отговори
Mъки Донски преди 5 години
Да наречеш Северна Македония страна е все едно да дадеш един адрес на себе си и на комшията-например апартамент 8-9 и после да се чудиш,дали ти от Пиринска Македония си 8 или Другата Македония е 9.Панацея бе НАТО за нас балканците-то ще ни спаси от римските и шиптърските легиони,надминаващи по брой месните.Хитро решение на Корни и безхитро на Тикви.Някога едно жабе безусловно създаде самочувствие на нация от ***,по-големи от нашите.Сега трудно е да се пазим-ще ни ударят в гръб!
4
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нато няма да я пази от албанците -И от кои трябва да я пази?Македония нокога не е била еднонационална държава.Македония винаги е била мешавица от няколко нации. Неслучайно са искали да я правят Швейцария на Балканите. Албанците там са си местно население.
3
13
 
24
 
! Отговори
Край преди 5 години
Македония има един проблем и той не е Русия. Нато няма да я пази от албанците - напротив. НАТО/САЩ наложиха албанския за официален език в Македония.
2
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кой казва, че ние сме в тоя лагер Соломон Паси ли казва ? Ей нещо взе да ни писва на дедовия от туй лицемерие и гьонсуратлък.
1
24
 
8
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
република северна Македония нека да бъде в НАТО Нека да се изрази с генетично здрави хора в бъдещето генетично здрави деца по едно дете на семейство с генетични проблеми и по две деца на семейство което е сравнително добре и няма генетични проблеми Нека НАТО винаги да пази света от това което предлага руската държава в последните 2000 години като дупки Тополи вълци нелегални ***