Сърбия към САЩ: Винаги сме на правилната страна на историята!

Там, където са сърбите, там е и правото, каза Вулин
21 фев 2019 11:45, Елка Василева
255
Сърбия към САЩ: Винаги сме на правилната страна на историята!
Снимка: архив, Reuters

Сърбия винаги е била на правилната страна на историята. Сръбският народ никога не е грешил в избора си. Там, където са сърбите, там е и правото и истината, заявил министърът на отбраната на Сърбия Александър Вулин, реагирайки на изявлението на посланика на САЩ в Белград Кайл Скот, че Сърбия е на грешната страна на историята, съобщава белградският вестник "Политика".

Когато следващият път, посланик Скот, пожелаете да изнасяте лекции на Сърбия, спомнете си, че Сърбия сама избира приятелите си, че Сърбия не е колония и че след бомбардирането на Сърбия сте изгубили всяко морално право да говорите за право и правда, заявил Вулин, реагирайки на изявлението на американския посланик.

Вчера посланикът на САЩ в Белград Кайл Скот коментира позицията на официален Белград по въпроса за политическата криза във Венецуела, като посочи, че Сърбия е на погрешната страна на историята.

Народът на Венецуела гладува под нелегалното управление на диктаторски режим. Повече от 50 държави от Латинска Америка, Северна Америка и Западна Европа застанаха зад народа на Венецуела и временния президент (Хуан) Гуайдо. Сърбия е на неправилната страна на историята, написа Скот в Тwitter.

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич отговори на американския посланик Кайл Скот, казвайки иронично: "Баш американците са на правилната страна, като подкрепят Косово. Ние бяхме на тяхна страна в двете световни войни, а те избраха онези, против които се бориха в двете войни", пише вестник "Блиц", цитиран от БТА.

Преди това Дачич заяви, че Сърбия уважава всеки избор на хората във Венецуела и Сърбия не е тази, която трябва да определя кой е президент. Сърбия води принципна позиция, основана на уважението на международното право, ненамесата във вътрешните работи на суверенни държави и решаването на спорове по мирен начин, заяви Дачич в разговор със заместник-министъра на външните работи на Венецуела Иван Хил, отбелязва "Блиц".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
6
 
12
 
! Отговори
до 169 преди 5 години
Всички управници в София са мишки.
161
11
 
15
 
! Отговори
бай Даньо преди 5 години
сърбе на върбе! Най-голямото зло са сърбите! Още от последната битка на видинското царство срещу настъпващата османска империя. Сърбите започват на наша страна и на страната на европейските сили и посредата сменят страната и стават турски васали .... Хора знайте си историята! Народе!!!!
160
13
 
9
 
! Отговори
Директен преди 5 години
Да живее сръбския народ и свободна Сърбия!
159
6
 
11
 
! Отговори
Бдинец преди 5 години
До 160Джендъри управници в София няма, но виж в Белград има, Министър-председателя на Сърбия е горда леzбийка и цял свят го знае.
158
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 165163и164 са прави, Сърбия провеждаше нагла асимилациона политика в Македония и Поморавието. На нито един друг етнос в Сърбия и Кралска Югославия не беше отричано, че са различен народ от сръбския, единствено на българите беше налагано сръбството. А, уж сме братя Православни славяни!
157
7
 
12
 
! Отговори
Менто преди 5 години
Сърбите винаги са надупени на правилната страна, сърби я.!.
156
12
 
16
 
! Отговори
Мислещ преди 5 години
Сърбите са независим и горд народ. Не познават израза "Йес сър", за разлика от нас. Браво на тях.
155
5
 
6
 
! Отговори
до 163,164 преди 5 години
Никой нищо не ти е взел. Всяко нещо е следствие от международни договори предизвикани от некадърната ни политика. За мислите ти е виновна главата ти.
154
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбите имат големи грехове спрямо България! Македония и западните покрайнини ги взимат. Алчните сърби искат само да лапат територии! От лакомия са останали само Белград и околността, но са алчни за още и още, нямат насищане! Накрая ще останат само с Белград! Вучич, признай, че Македония е България и върни западните покрайнини на България! Тогава ще ви простя греховете спрямо България, които не са малко!
153
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Събрите ни взеха Македония! Никога не го забравяйте как ни взеха Македония и направиха от българите "македонци". Никога не забравяйте как ни взеха Западните покрайнини! Сърбия първо да ни върне Западните покрайнини и да ни се извини за Македония! Тогава ще ги приема за братя!
152
14
 
10
 
! Отговори
т преди 5 години
Сърбия винаги е била на правилната страна на историята. факт
151
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбия = предателска държава
150
7
 
36
 
! Отговори
до 154... преди 5 години
САЩ вече няма силата да каже нещо на независима държава като Сърбия. Сърбите го заявиха на американския посланик ясно и недвусмислено - гледай си работата, нямаш думата, ние не сме ваши васали
149
5
 
12
 
! Отговори
extremist преди 5 години
До Анонимен 157ПОДКРЕПЯМ
148
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да Сърбия е била на страната на Османската Империя в битката при Никопол ..
147
9
 
10
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ИЗБИЙТЕ СИ ОТ ГЛАВИТЕ КОМУНИЗМАНЯМА ДА ВИ МИНЕ НОМЕРА
146
4
 
17
 
! Отговори
extremist преди 5 години
основана на уважението на международното право,КОЛКОТО УВАЖИХА ПРАВОТО НА ДРУГИТЕ ПРЕДИ ДА ГИ УДАРЯТ АМЕРИКАНЦИТЕ
145
20
 
9
 
! Отговори
extremist преди 5 години
СТРАНАТА НА ИСТОРИЯТА ЗА СЪРБИЯ ЩЕ БЪДЕ ТАМ КЪДЕТО КАЖЕ САЩ
144
7
 
5
 
! Отговори
extremist преди 5 години
До SHEFA АЙДЕ МАРШ С ТАЯ КОМИ ПРОПАГАНДАШЕФА СЪМ АЗ НЕ ТИ
143
9
 
27
 
! Отговори
Мислещ преди 5 години
Американския посланик в Сърбия е образец на неадекватен кравар