Експерти: Надеждността никога не е била силната страна на Tesla

Акциите на автомобилната компания се сринаха с 2,3%
22 фев 2019 22:52, Нели Христова
55
Експерти: Надеждността никога не е била силната страна на Tesla
Снимки: Reuters

Tesla Model 3 е най-амбициозният проект на автомобилната компания на Илон Мъск.  Той е първият опит на компанията да направи електрическа кола за масовия пазар, но още в началото се сблъска с проблеми. Крайният срок за сглобяването на автомобилите постоянно се отлагаше, а смелчаците, които бяха поръчали возилото предварително, чакаха близо година преди да се повозят в новата си Tesla.

Още по темата

И докато статистиката показваше, че повечето клиенти са изключително доволни от автомобилите си... изведнъж Model 3 изгуби одобрението на Consumer Reports, сайтът, до който почти всеки американец се допитва, преди да си закупи нов автомобил.

CR редовно прави проучване на безопасността и надеждността на близо 470 хил. автомобила. След редица оплаквания от разкъсана тапицерия, падаща боя, дефекти в стъклата и проблеми със софтуера на колата, експертите заключиха:

"Надеждността никога не е била силната страна на Tesla.”

В сайта им, Model 3 вече е непрепоръчителен за купуване. А към проблемите му се добавят – замръзване на дисплея, тъчскрийн, който се държи така, сякаш някой го натиска. Музиката се пуска сама, звукът й се увеличава, а понякога, Tesla-та решава, че й се ходи някъде другаде и променя крайната дестинация на GPS-а.

От CR признават, че дори техният тестов автомобил е бил застигнат от дефектите, тъй като тяхното стъкло просто се пукнало... без причина.

Предишните модели на Илон Мъск също страдат от множество дефекти по купето и окачването, което кара CR да оттегли препоръките си и към Tesla Model S.

Отговорът на автомобилната компания не закъсня: "Винаги приемаме критиките на нашите клиенти и се опитваме да подобрим качеството на колите си“, пишат от Tesla. Те твърдят, че по-голямата част от тези дефекти вече са коригирани в техните заводи и промяната се забелязва.

Акциите на Tesla се сринаха с 2,3% след оттегляне на подкрепата на  Consumer Reports.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова не си я купувам.
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След 10-ина дни е критичен ден за бъдещето на тесла.Имали падеж на огромен заем. А пари уж нямало.Нито съм против, нито съм за. Просто ми е интересно как ще се развият нещата.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен39Е то по твоята логика що не си купиш няколко ферарита и няколко ролс-ройса.Човек се простира според чергата си.Предполагам имаш доста познати и роднини извън България. Колко от тях карат тесла?Тесла е скъпа кола навсякъде по Света.Освен в Норвегия, където е освободена от данъци. които пък данъци са адски високи за бензиновите/нафтовите коли.
40
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 41Чакай сега модерно е да се мрази Тесла и Илон. Не им говори такива работи.
39
2
 
4
 
! Отговори
до 43 преди 5 години
Въпреки всичко Тесла разполага със всевъзможни сензори ,за да се управлява сама.Незаконно е не защото автомобила не може да се справи сам( регистрирани катастрофи заради това няма) а защото са такива действащите закони за движение по пътищата.Няма написан закон за коли които се управляват сами!
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За парите които се предлага този модел, честно казано много се замислям дали да не си купя проблема е, че реалноста ме застига и се сещам, че се намирам в България...
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнгелГлобата е за това, че авотпилота на Тесла не е напревн да се ползва по този начин. Тесла го казаха няколко пъти, но хората са *** на всякъде.
36
4
 
4
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
От скоро в Щатите а и не само там нашумяха доста странни глоби за водачите Тесла.Немислими глоби при водачите на други марки автомобили.Водач спи докато Теслата му се управлява сама.По фрапантен случай-водача на превозното средство се возил отзад ,докато мястото на водача е празно.Колата има такива способности ,че никоя друга марка не може да и стъпи в това отношение на малкия и пръст!
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно само не мога да разбера защо винаги се плюе по хората, които се опитват да правят нещо ново :) Какво толкова ви пречи, че някой е решил да прави елетрички или нови ракети и тн? Как точно ви бърка вас и с какво сте по-добри, че толкова бързате да ги плюете? :) Или тази плюнка ще е единственото което ще излезе от вас защото просто друго не можете?
34
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да са големи смелчаги тези дето си купуват теслата. Сигурно са забравили как на една тесла и гръмна батерията и собственика и изгоря жив в нея. Ще трябва още някоя да гръмне че да се усетят че това чудо е бомба с закъснител.
33
4
 
5
 
! Отговори
пена преди 5 години
Явно медийната кампания срещу Тесла продължава. *** на тях май не им пука много, скъсват се да продават коли....
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 36Човек личи си колко разбираш от коли :)
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всички е ясно, че идеята е да се плюе по Тесла и Илон защото много големи компания бяха хванати неподготвени и изпаднаха в ужас и почнаха да правят електрички в бързината.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Consumer Reports !!!!!!
29
3
 
1
 
! Отговори
putin преди 5 години
Поредната статия комунистическа евтина руска пропаганда , а профаните дето даже дори и не са виждали Тесла да ни спестят некомпетентното си мнение
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вярва ли някой че американец може да прави кола
27
4
 
2
 
! Отговори
Север преди 5 години
Задръстване, Копенхаген, 20 км за час и половина, 30 градуса. Всички коли с включени климатици . 2 Тесли, отворени прозорци и се радват на летния ден и чист въздух. Лично видяно миналото лято☺
26
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По добре от бензина двигател нищо не са измислили никаква Тесла не стои близко до Ланд Крузер-200 особенно в студеното време свьрши батерията и умря
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 24Въй пич, сериозно и ти си заразен от тея SJW глупости, дето ти обесняват, как всички била различни, никой не бил акто другия, с малката разлиак, че ако живееш някъде 15 години, ще си мног наясно с какви хора живееш, освен ако не си кон с капаци или някой богаташ, който не е виждал опашка на касата, защото никога не му се е налагало, да пазарува в магазин.
24
0
 
12
 
! Отговори
Милица преди 5 години
В София има електрически автобуси 309,и си вървят много добре...