Груевски: В затвора сигурно щяха да ме убият

Отишъл в Унгария заради независимите й институции
1 мар 2019 16:30, Елка Василева
8
Груевски: В затвора сигурно щяха да ме убият
Никола Груевски. Снимка: архив, Reuters

Бившият македонски премиер Никола Груевски е бил жертва на политическо преследване. Това заяви самият той в интервю за италианската телевизия РАИ.

Той избяга в Унгария, за да избегне ефективна присъда за злоупотреби.

Още по темата

"Случаят, по който бях обвинен, е фалшифициран, знаех, че има план да ме убият зад решетките. Сега не мога да представя подробности, но винаги има някой, на когото пречите", каза Груевски.

Бившият премиер съобщи, че преди да напусне страната си, е изпратил писмо до еврокомисаря Йоханес Хан и до Федерика Могерини, както и до германския канцлер Ангела Меркел с молба да изпратят съдия от някоя от по-развитите страни в ЕС, който да разгледа документите по неговия случай. Според него обаче представителите на ЕС дори не били прочели писмото.

Груевски каза, че е дошъл в Унгария, защото тя има независими институции.

Никола Груевски избяга от страната, след като съд в Скопие го осъди на 2 години затвор за злоупотреба с влияние, припомня БТА. Той получи политическо убежище в Унгария.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
караджорджевич преди 5 години
Няма Груьо, само щяха да те мандръсат!
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурното е,че Груевски,заедно с руски и сръбски убийци,направи опит за покушение над Заев,в македонския парламент.За което деяние се предвиждат строги присъди,освен вече получената,за злоупотреба с държавни пари.Иначе,всеки може да си измисля всякакви сценарии,поради параноя.
6
1
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
До до бай ганюаз не съм избирал име на герой това ми е истинското име а теб кво те бърка колко съм *** тук се коментират теми а не коментиращите я сега ти като си по остър от мен да чуем остроумния ти коментар на остроумния ти мозък относно темата
5
8
 
5
 
! Отговори
до бай ганю преди 5 години
толкова си просс колкото името на героя което си избрал
4
5
 
12
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
а до като ти беше на власт защо не реформираинституциите да бъдат така независими както на теб сега в унгария ти харесва ?а защо не избяга в русия ?защо всеки желаещ защита или правосъдие бяга на запад а не на изток?ами да ще те уб.и.ят щото такова си надробил ако беше си подредил къщичката и не беше толкова зает с грабежи кражби и др.. докато имаше власт сега щеше дори да си още на власт,ноокаквото човек сам си направи друг не можел толкова зле да му го направи..? май така бешепоговорката?
3
3
 
8
 
! Отговори
Фашистки-внук... преди 5 години
Президент- Груевски.....Какво, ви- е- мнението,...За, газовите- лъжи ....
2
2
 
19
 
! Отговори
бай х преди 5 години
много е модерно политиците от висшия ешелон да са обявяват за политически жертви след като са разкрити техните схеми на кражби и далавери
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Македония да плати на Унгария за 2 години в унгарски затвор и да го опандизят там