В Турция: Ердоган откри най-голямата болница в Европа

Болница Билкент ще приема по 30 хиляди пациенти дневно
14 мар 2019 21:07, Анисия Иванова
89
В Турция: Ердоган откри най-голямата болница в Европа
Снимка: Болницата

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес откри най-голямата болница в Турция, предаде Анадолската агенция.

Новооткритата "градска болница" Билкент (Bilkent City Hospital) с капацитет 3633 легла и 131 операционни е и най-голямата болница в Европа и трета по големина в света, отбелязва в. "Йени шафак".

Болница Билкент ще може да приема по 30 хиляди пациенти дневно, когато заработи в пълен капацитет. Спешното отделение на медицинското заведение ще може да приема по 8 хиляди пациенти дневно.

Болничният комплекс притежава най-голямата лаборатория в Турция, както и две площадки за хеликоптери линейки, информира Анадолската агенция. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
6
 
! Отговори
НЕАНОНИМЕН преди 4 години
А БЕ *** ТИ ПЪК КАК РЕШИ 4Е 98 ПРОЦЕНТА ОТ ТУРЦИЯ Е В АЗИЯ..И 4Е В ТУРЦИЯ ИСЛЯМИСТИ ПЪК В ЕВРОПА БИЛИ ХРИСТИЯНИ..:)ТИ ИМАШ ЛИ ВЪОБЩЕ НЯКАКВА БЕГЛА ПРЕДСТАВА КОЛКО ИСЛЯМИСТИ ЖИВЕЯТ В ЕВРОПА..???..ПЪРВО ХРИСТИЯНИТЕ В ЕВРОПА..ОТ МНОООГО ОТДААВНА НЕ СА ХРИСТИЯНИ А СА АТЕИСТИ..И СЪМ СИГУРЕН 4Е И ТИ САМИЯ НЕ СИ ХРИСТИЯНИН..МИСЛИШ СИ 4Е СИ ТАКЪВ ..НО СЪМ ОБЕДЕН 4Е НЕ СПАЗВАШ НИТО ЕДНО ОТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА БИБЛИЯТА..НИТО ЕДНО..ТАКА 4Е..НЕ СЕ БУТАЙ В РЕЛИГИЯ ЗА КОЯТО НИЩО НЕ ТИ Е ЯСНО.И НЕ ПИШИ ГЛУПОСТИ
70
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
откога Турция е в Европа
69
15
 
6
 
! Отговори
Брад Питона преди 5 години
Болницата е в Анкара - не знам къде я видяхте тази Европа
68
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбрах (не пише) в кой град е тази болница.
67
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали протестират мед. сестри и лаборанти в Турция за заплати?А нашият си каканиже, че е дал 500млн повече за здравеопазване тази година и всичко си тече по мед и масло.
66
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами нека и за нас да започнат да се пишат такива новини. А ние закриваме . Какво друго да кажа....
65
3
 
9
 
! Отговори
Я па я..! преди 5 години
Баси мамата !
64
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новооткритата "градска болница" Билкент (Bilkent City Hospital) с капацитет 3633 легла и 131 операционни е и най-голямата болница в Европа и трета по големина в света, отбелязва в. "Йени шафак".в. "Йени шафак" да проверят пак картата на света - турция не е в Европа. Не знам как да им го набия в азиатските кратунки, че като 97.6% от територията на държавата ти е в Азия, няма как да си Европейска държава. Разбирам, че и на тях им се иска да са европейци, ама са ислямисти. Европа е християнска.
63
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
и тия ще оцелеят.
62
1
 
38
 
! Отговори
КЛ преди 5 години
Немски лекари оперират през уикендите в турски болници. Заради по-доброто заплащане.Ердо(г)ан използва добре съществуващата пазарна ниша.Може и много да го плюят, но Турция се опитва да се освободи от зависимостта от чуждестранните капитали. Доколко успява - не знам. Но е похвално, че се опитва.
61
25
 
11
 
! Отговори
славянин преди 5 години
Идеята на мегастроежите на Ердоган е ясна - да покаже на света и особено да бившите османски вилаети колко силна и мощна е нова османска Турция! Само че един болен с финансови възможности човек търси качеството, комфорта и спокойствието в едно лечебно заведение, не суетата му, шума и лудницата в него, ето това един човек с примитивно имперско и грандоманско мислене няма как да проумее!
60
0
 
11
 
! Отговори
до 61 от славянин преди 5 години
Управниците са отражение на народа - втори принцип на херметизма ( от седемте принципа на Хермес) или ''принцип на съответствието'': ''Както е горе, така е и долу - както е долу, така е и горе''! Четете световната езотерична и духовна мъдрост бе!
59
31
 
16
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 5 години
голяма по площ болница е истински кошмар за болните, а поддръжката е кошмар за финансистите...много вероятно е да фалира, така както фалира най-голямото им летище още преди да е открито...
58
0
 
10
 
! Отговори
до 60 от славянин преди 5 години
Защо луда!? Има хора - има болници, няма хора - няма болници! По-важно е кога ще започнат да се откриват здравници, не болници! Средностатистическият двукрак организъм въобще не разбира значението, съдържанието и въздействието на думите! Медицината прогресира постоянно (в техническо отношение, не в същностно), болестите и болните се увеличават - съвсем нормално!
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за крадливите управници няма проблемнарода да му мисли- ако муе одтанал мозъкщото с тоя мозък си избра тия упровници
56
6
 
41
 
! Отговори
Бг реалност преди 5 години
Нашите болници са от памтивека.За това който има пари и възможност бяга да се лекува в Турция,Германия и Испания.
55
3
 
43
 
! Отговори
Луда работа преди 5 години
Ние закриваме болници хората откриват.
54
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен56Хайде да не се лъжем.Преди 1989-та здравеопазването беше безплатно, ама доста примитивно.Спомням си и настръхвам как ни стъргаха на ремъчни зъболекарски столове и ни пълнеха зъбите с амалгама.За един апандисит те пореха целия и лежиш като труп една седмица.А сега почти всяка болница прави лапароскопски операции и след 2 дни си в къщи.
53
20
 
7
 
! Отговори
Pin преди 5 години
Колко получава сайта от тази реклама ? Под заглавието ще прима по 30000 пациента на ден в статията по 8000 ?! Новина няма
52
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за 30 години турция направитова което българия беше направила за 30 години от 19500 до 1980 годинаа ние се върнахме 30 години назадспомнм си как през 80 годинао идваха да се лекуват турци и особенно гърциимах колега женен за гъркиня завършила медицина в българияпреселиха се в гърция- и идваше да се лекува тукатака че можете да благодарете на "демократите" и евроатлантиците за големия напредък