В Турция: Ердоган откри най-голямата болница в Европа

Болница Билкент ще приема по 30 хиляди пациенти дневно
14 мар 2019 21:07, Анисия Иванова
89
В Турция: Ердоган откри най-голямата болница в Европа
Снимка: Болницата

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес откри най-голямата болница в Турция, предаде Анадолската агенция.

Новооткритата "градска болница" Билкент (Bilkent City Hospital) с капацитет 3633 легла и 131 операционни е и най-голямата болница в Европа и трета по големина в света, отбелязва в. "Йени шафак".

Болница Билкент ще може да приема по 30 хиляди пациенти дневно, когато заработи в пълен капацитет. Спешното отделение на медицинското заведение ще може да приема по 8 хиляди пациенти дневно.

Болничният комплекс притежава най-голямата лаборатория в Турция, както и две площадки за хеликоптери линейки, информира Анадолската агенция. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес откри най-голямата болница в ТурцияТова изречение кърти, да няма да открива българския президент, не става ясно в кой град?
50
5
 
12
 
! Отговори
Nik преди 5 години
До Анонименот 1396, че и по-рано в Европа са османците и Османската империя. Ако си достатъчно запознат с историята ще си наясно, че Турция съществува от 1923г.
49
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голямо население -> много болни -> все по-увеличаващи се разходи за здравеопазване - рязко спадане на качеството на болниците. Турция не е изключение от това правило
48
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За сведение, дори наши добри лекари, при проблем, вече се лекуват в Турция. Страхотно ниво и резултати. И няма нито една дроплеста пенсионерка да придремва между леглата и системите. Видяно! Изпробвано!
47
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До KaradenizНашите млади и амбициозни, сега завършващи медици ще отидат. Не мисли, че само плява има в Бг. И няма да им дават 400 евра, като тук. Анадънму?
46
31
 
6
 
! Отговори
Karadeniz преди 5 години
Нова и модерна болница - добре, ама нали трябва да и в нея да работят компетентни лекари. Само с източна любезност, метани и усмивки здравеопазване не става.
45
6
 
9
 
! Отговори
Дядо Соци преди 5 години
До ДО 14 31 Не им убеснявай приятел. Те са с ***..ени глави и не се променят.Комунист е моя татко , комунист ще съм и аз.
44
9
 
19
 
! Отговори
Я па я..! преди 5 години
Българин..Турция е по велика от Русия.
43
29
 
8
 
! Отговори
до 45 от славянин преди 5 години
Абе то май и от твоето тюркие много турци бягат да работят по света и никой чужденец освен на туризъм не се натиска да живее в тюркието!? По принцип грандоманията и грандоманските проекти се правят, за да скрият реалните проблеми на една държава и едно общество, ама откъде акъл в твоята османска тиква, за да го проумее това!?
42
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
предпочитам да живея в страна от ЕС макар и най бедната.поне никой няма да ме хвърли за нищо в затвора.Бъди рахат чоджум, в Турция също за нищо няма да те вкарат в затвора, но виждам, че вече са ти промили мозъка за да търпиш и да си казваш по-добре в батака, отколкото в кауша. Огледай се, не виждаш ли че цялата ти територия е превърната в затвор в който доброволно стоиш с прангите. Не виждаш ли, че почти половината ти съграждани (над 3 млн.)бягат от този затвор и се спасяват по света?
41
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заглавието кърти от кога турция е в европа.От 1396г. География поне учил ли си?
40
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че то само тази болница е по-голяма от всички болници в България...то май не било лошо и ние да си имаме един такъв диктатор, стига вече само демократи...а народа болен и гладен...
39
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 40 години България беше на светлинни години пред Турция! Там цареше смрад, безпорядък, мръсотия, неграмотност. Масово ходеха да бачкат в Германия и им се смеехме, като гледахме върволиците от стари коли, с които се връщаха за Байрама. Четинясали, изпаднали, кадъните -ужас. Натоварени с денкове и кашони мъкнеха към Турция накупеното в ГФР.Какво стана? Мнозина се завърнаха от Запада, научени да работят, да си гледат часовниците, да са чистички! Наблегнаха на образование, наука, медицина.
38
0
 
39
 
! Отговори
Mladen преди 5 години
Пиша за тия който викат че Турция се е разболяла от грандоманщина... и че строят на празно големи летища и болници... 1 во 70% от европа ходят по спешност да се лекуват в турция... дори много българи Немци... живея в германия.... и знам че Немци ходят често до турция някой имал проблем с Сърцето ходи в турция... някок има проблем с Косопад ходи в турция. Най доброте импланти на зъби пак са в турция... За Летището да кажа първо отворете световната карта и еижте каде се намира...
37
2
 
18
 
! Отговори
Далеч от БГ. преди 5 години
Боко нали ва ликува, няма да завиждате.
36
31
 
6
 
! Отговори
Хм! преди 5 години
Е, и? Да си строят, каквото щат! Нас какво ни интересува? Гледайте си у ваште канчета бе, ***! А колкото до турците, не виждам гастарбайтерите от Германия да са се юрнали да се прибират в "просперираща" Турция.
35
13
 
6
 
! Отговори
Дякон Васил Левски преди 5 години
До Анонимен 37Защото турците не са като българите да напират на майка си, затова напират на майката българска вместо да напират на майката турска!
34
34
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що нашите турци не напират към майка-Турция, а все към Западна Европа бягат, да се чуди човек!? Иначе чудесна болница са построили - ще им свърши работа, ако не в сегашното военно положение, то в бъдещата гражданска война. Гледай Мадуро, мисли за Ердоган!
33
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заглавието кърти от кога турция е в европа
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние живеем сред турците, а не ОП, за пари лъжите изстрадалите български граждани. Виждал ли си танкове, това се отрази на много чувствителни турци и християни. Симеонов дано не ти се наложи да поболееш. Много християни заможни ХОДИХА в Истанбул в болницата им.... Много отзивчив, от други държави, ама пара йок у ***