Заев: Албания е най-приятелската страна на Северна Македония

Двете държави си помагали с крайната цел по-добър живот на гражданите
14 мар 2019 22:00, Елка Василева
42
Заев: Албания е най-приятелската страна на Северна Македония
Зоран Заев. Снимка: архив, Reuters

Албания е най-приятелската ни страна. Това приятелство е 100-процентово, помагаме си едни на други да се движим напред към бъдещето с крайната цел нашите граждани да живеят по-добър живот, заяви премиерът на Северна Македония Зоран Заев в интервю за ТВ Топ ченъл от Тирана, цитирано от агенция МИА.

Заев посочи, че търговският обмен между двете страни миналата година е нараснал с 11,5 на сто и заедно двете държави имат голям капацитет и за други постижения.

"Трябва да насърчим инвеститорите от нашите две страни, за да имат печалба. От друга страна това означава повече работни места за нашите граждани, по-голям БВП, както и нов износ на нашите компании", каза Заев, цитиран от БТА.

На въпроса има ли конкретен план с албанското правителство за разширяване на икономическото сътрудничество и за свободното движение на стоки и хора в двете страни, Заев отговаря, че е необходимо да се развиват всички инфраструктурни проекти, които свързват двете страни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
6
 
! Отговори
България преди 5 години
***, Дека е тази заплата от 200?, бре?!?В Чистотата получават два пъти повече...Айде стига с тези комунистически измишльотини...!
32
1
 
10
 
! Отговори
Мария преди 5 години
ХУБАВ ЛАФ ИМАТ БРАТУШКИТЕ"ЩЕ ПОЖИВЕЕМЕ ЩЕ ВИДИМ".ТОЗИ ЧОВЕК КАКВИ ГИ ПЛЕЩИ. ДА СЕ ОГЛЕДА НАОКОЛО И ДА ВИДИ С БЪДЕЩЕТО НА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ..ТОГАВА ПРАВИЛНАТА ПОЗИЦИЯ Е БЪЛГАРИЯ ДА СЕ РАЗГРАНИЧИ ОТ ТЯХ.ДОСТА КРЪВ СА ПРОЛЕЛИ БЪЛГАРИТЕ ЗА ДА ЗАПАЗЯТ ТАЗИ ЧАСТ ОТ ЗЕМЯТА И НАРОДА СИ.НО КОЙ ГО ВИЖДА,САМО ХУЛИ И ЧЕРНА НЕБЛАГОДАРНОСТ В ОТПЛАТА.
31
3
 
13
 
! Отговори
Бай Ганю преди 5 години
Изобщо излиза, че в Македония се живее добре. Да видим до кога. През зимата в Боровец беше пълно с македонци - спокойни, богати, с хубави коли и големи семейства. Само ние българите си носехме на пистата вода и сандвичи от в къщи ...
30
1
 
9
 
! Отговори
Бай Ганю преди 5 години
А ние сме цафнале та сме вразале с 100 евро пенсия и 200 еврл заплата...не се видим какви сме мизерници та сме трагнале другите народи да оправяме..
29
3
 
3
 
! Отговори
Pepo преди 5 години
До А бе Maketata imat alternativa be covek , te sa totalno srbiziran narod , shte se preselqt v Serbia , i gotovo . A naistina si prav , skoro albancite shte vzemat polovinata taka narechena Makedonija
28
0
 
0
 
! Отговори
Джандар преди 5 години
До Койчо 100% to;no
27
1
 
5
 
! Отговори
sofianec преди 5 години
alo zaev -kade ni ostavi nas baiganiovcite -nali vi peznaxme parvi za nato i evropeiski sauz : a pregradkite s boiko borisov fars li biaxa ; otnovo se vidia 4e na makedonec - nemoze da se viarva -osobedno ako stava vapros za baiganiovci ............
26
2
 
19
 
! Отговори
Койчо преди 5 години
Заев говори това което му кажат.Също като баце футболера
25
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не бяха България и Русия в 2001 г. срещу албанците, сега нямаше да има Заев и Северна Македония.
24
0
 
14
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
брато къде ни изостави в класацията по аверство ама недей така
23
0
 
14
 
! Отговори
Диабло преди 5 години
Зай, зай,зай добро, зайче, ох на дяда на албанския.!.
22
0
 
10
 
! Отговори
Крумов преди 5 години
Пази боже дано никога да не се случи,но на там върви работата
21
1
 
23
 
! Отговори
Крумов преди 5 години
Не бързай Заев. Скоро ще се обедините и ще станем съседи с Велика Албания.
20
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Половин Албания е била българска и след 1912 г. италианците и Франция прогонват българите само и само България да не получи излаз на Синьо море.
19
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бързо забрави войната от януари ноември 2001 г. с етнически албанци от Армията за национално освобождение и джихадисти а сега капитулира и призна албански език.
18
0
 
32
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
Предателю Заев, с какви пари са направено огромни джамии с по 4 минерета край малки бедни села в Западна Северна Македония?
17
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Премиерът утре ще му звънне, как имаме обща история, а албанците му най-близки? Пак нещо се е объркал.
16
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Македоонците се вразумяват все по бързо. Вместо да залагат на омразата...предлагат приятелства и партньорства.А форумците тук..ако ги питаме...ще започнат нова балканска война. Те мразят всички и всеки.
15
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя са го наковали американците!
14
14
 
4
 
! Отговори
бай Даньо преди 5 години
мда шибайте минуси то заради това оня е казал "не народ а ***!" После защо изчезвала България ха-ха-ха! Първо изчезва между ушите и после инак... жалкото е че изчезва за радост на дори по некачествени народи сърби, гърци, румънци, турци... ай хаирлия да е тая че да не се мъчите повече материала !