Брентън Тарант е бил три пъти и в Гърция през 2016 г.

Полицията разследва кои места е посетил и контактите му
17 мар 2019 21:55, Анисия Иванова
145
Брентън Тарант е бил три пъти и в Гърция през 2016 г.
Снимка: БТА

Австралиецът, който уби 50 души в две джамии в град Крайстчърч, Нова Зеландия, в петък, е посещавал и Гърция. Брентън Тарант е бил в страната три пъти през 2016 г., съобщи днес гръцкото министерство на гражданската защита в комюнике, цитирано от световните агенции.

България, Турция, Хърватия и Унгария вече потвърдиха, че Тарант е пребивавал на тяхна територия между 2016 и 2018 г., както изглежда, за да изучава битки между християни и Османската империя.

Още по темата

Гръцката полиция разследва кои места в страната е посетил точно австралийският десен екстремист и евентуалните му контакти в Гърция. Тя проучва всички негови телефонни разговори и покупки на територията на страната.

Тарант е дошъл за първи път в Гърция с полет от Истанбул на 20 март 2016 г. Той е прекарал няколко дни на островите Крит и Санторини.

След това австралиецът е влизал в Гърция още два пъти - с транзитни полети съответно на 29 ноември и 10 декември 2016 г., пише БТА.

На оръжието, използвано от Тарант при нападението в петък, била изписана гръцка дума, означаваща "туркоубиец", отбелязва Асошиейтед прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зад всеки голям атентат търсете Русия. В конкретния случай може да търсите и българско участие, но зад българското участие задължително стои менторството на Русия.
77
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"И в същото време следвах в университета. От 2004 година имам собствен бизнес в Турция, ЮАР, Канада и САЩ."Разбира се, че имаш и затова киснеш в български форум да обясняваш колко много си постигнал, щото явно от никъде не си получил признание. Кого си тръгнал да баламосваш бе въшливи ми неприятелю?
76
7
 
38
 
! Отговори
Стар преди 5 години
Ако Брентънт знаеше за френските кланета в Алжир от 1830 до 1945г. и , че само за два три дена през 1945г. френския чуждестранен легион избива 45 000 души....какво оправдание щеше да намери в болната си глава! А каво оправдание би измислил за зверствата на "цивилизования" бял християнин в Конго. Ами че той белгийският крал Кеополд р виновен за смъртта на 15 милиона конгоанци - невиждана жестокост! Стотици хиляди осакатени - поради практикуваното наказание рязане на крзйници!
75
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 101 Моля ти се, позволи ми поне мъничко и аз да знам нещо за икономиката на Турция! 1990 г. започнах да работя в Турция с минимална заплата от близо 220 долара. И в същото време следвах в университета. От 2004 година имам собствен бизнес в Турция, ЮАР, Канада и САЩ. Ах рожбо джиздаво, какво ли знаеш ти за секс живота на белите мравки?!
74
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Турската икономика е Реална икономика - стъпила върху реални стоки и услуги,а не върху някакви хартийки наречени пари и върху ценни книжа"Пич, турската икономика отива в канала с едно щракване на пръстите в рамките само на няколко часа. На сутринта ще се събудиш и есенните листа нападали по земята ще имат хилядократно по-голяма стойност от лирата. Не са решили- не са го направили. В момента ви жалят единствено заради дяла в НАТО.
73
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е пътувал този човек. За един фитнес инструктор това са си огромни разходи, но явно че за него не са. Кой го е финансирал? Кой му е плащал билетите за самолета и престоя с месеци на Балканите? Само в Турция е бил 50 дни, а това са си доста пари, особено ако и не работиш през това време.
72
3
 
42
 
! Отговори
Пенев преди 5 години
Човеци като този, са гарант за мира в световен мащаб.
71
5
 
35
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
До Я.стреб ПрофанътНо от друга страна цялата българска икономика е изградена върху здрави основи - върху издръжливостта на пуТТката на българката и крадливостта на българина! Първата е много издръжлива, и втората е безспорно най-добрата в света!----------Българската икономика в момента е на плюс 3,2 5, вие за трето и четв тримесечие на 2018 сте с минус 2,3 % на БВП.Виж си данните, а после можеш да напишеш всички, за да оправдаеш некадърността на твоя етнос.
70
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен ХА-ХА-ХА преди 5 години
Заводите в турция, икономика, просперитет, блябля пък все в Български сайтове киснеш. Колко си жалък ти и всички плюещи по България. Ние не се врем във турските сайтове и не ни интересува турция. И между другото такива като Тарант трябва да ви напомнят че не сте желани между белите хора.
69
4
 
39
 
! Отговори
Капитан Маков преди 5 години
Тоя не е никакъв християнин ,а чист нацист.Стреля и по миновачи на улицата само защото бяха с тен....Би застрелял и майка си ако беше черна....Рсистите са най-загубените души на вселената.....
68
5
 
35
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
До Я.стреб Триъгълния Ако великата икономика на великия балкански кенффистан буллгаристан е подложена само на една стотна от атаките, на които е подложена турската икономика, кенффистанът ще бъде закрит на четвъртата минута!----------Чакай сега, вие нали бяхте империя, много силни, много велики. Империите би трябвало да устояват на всякакви атаки?
67
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ако великата икономика на великия балкански кенффистан буллгаристан е подложена само на една стотна от атаките, на които е подложена турската икономика, кенффистанът ще бъде закрит на четвъртата минута!"Ахахаххах ти в Турция изобщо не знаеш какво е икономиката на държавата ти да е подложена на атака. Питай който и да е в България какво значи икономически удар, мамин сладък глезльо.
66
2
 
35
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
До Я.стреб КубинкатаЕдинственото изключение от това правило са българите, коитоса най-умните хора в тази част на вселената, но и са най-мизерните в цяла Европа!-----------Умни сме - от Аспарух досега увеличихме територията си 5 пъти.Вие - от Осман до момента сте намалели 50 пъти по територия.Кой е по-умният?
65
4
 
42
 
! Отговори
Хистъри преди 5 години
Добре де, ако следваме принципа на справедливостта, то тогава Брентънт би следвало да изпитва непоносимо чувсъво на вина поради това, че предците му заличиха коренното население на почти три континента, сред които е родината му Австралия, и изчолзваха населението на четвърти за роби /Африка/, което дори е по - скоро във времето, отколкото завладяването на Балканите от Османската империя. Но той вина не изпитва! Защото англосаксонците никога не са виновни за кланетата, които са сторили!
64
2
 
39
 
! Отговори
Социопат преди 5 години
До АнонименТоест ти се сравняваш с тях ?А и жертвите на "ислямския терор" са 95% мюсулмани,уахабизма е създаден от вън и внесен сред арабите за да ги насъскат срещу Османците и Германците през ПСВ с които в съюз беше и България....
63
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е критерият за герой на муслиманите, когато тяхно отроче извърши всичко изброено. Даже и награда под формата на девици му се обещава.---Е вие християните по ислямистките терористи ли се равнявате? Мислех, че се имате за нещо повече.
62
1
 
38
 
! Отговори
До 82 преди 5 години
Задай си въпроса защо белия човек строи фабриките в Турция и Европа изкупува всичко каквото от там се произведе и дават възможност мюсюлманите да се развъждат ???
61
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Тоя ръкоблудец застреля момиче на улицата, доуби го докато моли за помощ и след това мина през трупа и с колата. Това ли ти е героя?!"Това е критерият за герой на муслиманите, когато тяхно отроче извърши всичко изброено. Даже и награда под формата на девици му се обещава.
60
5
 
38
 
! Отговори
Социопат преди 5 години
До ПОМНЕТЕ ГЕРОИТЕТоя ръкоблудец застреля момиче на улицата, доуби го докато моли за помощ и след това мина през трупа и с колата. Това ли ти е героя?!Лекувай се или хващай гората нямаш място сред хора....
59
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Когато Ердоган дойде на власт ,Турция беше 75 милиона :)))))Сега Турция е почти 83 милиона :)))"По време на чyмa единствените, които се размножават са плъховете и ***.