Брентън Тарант е бил три пъти и в Гърция през 2016 г.

Полицията разследва кои места е посетил и контактите му
17 мар 2019 21:55, Анисия Иванова
145
Брентън Тарант е бил три пъти и в Гърция през 2016 г.
Снимка: БТА

Австралиецът, който уби 50 души в две джамии в град Крайстчърч, Нова Зеландия, в петък, е посещавал и Гърция. Брентън Тарант е бил в страната три пъти през 2016 г., съобщи днес гръцкото министерство на гражданската защита в комюнике, цитирано от световните агенции.

България, Турция, Хърватия и Унгария вече потвърдиха, че Тарант е пребивавал на тяхна територия между 2016 и 2018 г., както изглежда, за да изучава битки между християни и Османската империя.

Още по темата

Гръцката полиция разследва кои места в страната е посетил точно австралийският десен екстремист и евентуалните му контакти в Гърция. Тя проучва всички негови телефонни разговори и покупки на територията на страната.

Тарант е дошъл за първи път в Гърция с полет от Истанбул на 20 март 2016 г. Той е прекарал няколко дни на островите Крит и Санторини.

След това австралиецът е влизал в Гърция още два пъти - с транзитни полети съответно на 29 ноември и 10 декември 2016 г., пише БТА.

На оръжието, използвано от Тарант при нападението в петък, била изписана гръцка дума, означаваща "туркоубиец", отбелязва Асошиейтед прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
39
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААА станахте ли по-умни като сте 83 млн.?
57
3
 
34
 
! Отговори
До 74 преди 5 години
Тук си много прав, Хазарската Доктрина накара с меча и секане на глави подчини европееца да колонии пред Йоресалим и същата тая Хазарската Доктрина подчини белия мюсюлманин европеец да колонии към Мека.
56
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
""Проблемът на българите не е, че са колосално тъппи проЗстаци, а че се мислят за колосано умно-красиви интелектуалци! Капацитет ви е едва измерим в микро-ватовата скала, но претенции ви са в в гига-ватовата!"Ето, виждаш ли- дори не съм те почнал, а фeca ти вече подскача от заврелият чайник под него. Колосално прости сте вие турчетата, толкова сте първосигнални лесни за манипулиране и насочване в желаната посока, че дори не сте в състояние да го осъзнаете.
55
7
 
37
 
! Отговори
magda преди 5 години
Позвиг, достоен за подражание!
54
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вземете Дани какви хора с какви гени са живяли по територията на днешна Турция преди 3000-4000 години. Там където черното стъпи бялото одстъпва и бяга до кога ????
53
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мюслитата тук се кефят че могат СВОБОДНО да изразяват словото си научено в БЪЛГАРСКИ УЧИЛИЩА. В турция не могат и да си мечтаят така свободно да плюят по ръката която ги е хранила. Ми така е храни куче да те лае имате свобода да напуснете България, не ни липсвате. Това е нашата страна и ние си я обичаме дори такава каквато е сега. Махнете се и си живейте в турция ама вас и там ви имат за хора втора ръка това е проблема. Иначе тук сте чок отворени ама там диктатора ердоган ви свива перките клоуни
52
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел, гледай какво прави човека чак от Нова Зеландия дойде и се засрами. Меркел, предателката на Европа!
51
3
 
39
 
! Отговори
ХистъриБуук преди 5 години
Брентън ако знаеше, че на обсадения в Константинопол последен византийски император, не само му бе отказана помощ от Виена до Лондон и от Рим до Хелзинки, но, че и шефа на неговата /на Брентън/ религия- Папата е отпразнувал падането на Константинопол, а могъщия Венециански флот е оказал помощ на османците в обсадата *** града /срещу заплащане разбира се/, вероятно щеше да се гръмне в празната комплексарска тиква!
50
3
 
44
 
! Отговори
ПОМНЕТЕ ГЕРОИТЕ преди 5 години
БРЕНТЪН ЛЪВСКОТО СЪРЦЕ!
49
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ислямът няма място в Европа. Да си стоят в Африка и Анадола, там им е мястото на ислямистите. Европа е християнски континент.
48
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лидер.
47
10
 
35
 
! Отговори
Герой преди 5 години
Корав смелчага. Като оня, дето се изправи сам срещу група слепи словашки пенсионерки в Несебър и си защити правата. Те това са ви идолите по вашите ширини.
46
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един турчеещ се българин в България ми се оплаква колко зле било в България. Викам му - опитай си късмета в Турция. Той вика - ааа, не, там диктатура, не е хубаво. Значи хем боли, хем сърби. Нито е турчин, нито е българин и той не знае какъв е горкия. Тъжно...
45
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още повече драма там където е няма...Какъв цвят телефон е използвал, чного е важно .., драскачи *** кухи новини и драми.
44
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ако беше чел книжка-две за исляма, щеше да знаеш, че Исус е един от най-важните пророци в исляма"Знам го това, но ти просто си опериран от чувство за хумор и мисловна дейност. Научете се в Тюрбанленд да осмивате себе си, както го правим в България. Дава ти нова перспектива от която можеш да се погледнеш отстрани и да се посмееш сам на себе си.
43
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 51Ако беше чел книжка-две за исляма, щеше да знаеш, че Исус е един от най-важните пророци в исляма, като името му в самия Коран се споменава повече от името Мохаммед! Но от къде да знае ***, дето не е чел нищо друго освен читанка и 5 страници от "Под игото"!
42
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой знае ли какви са корените на този пич?Бил се е в украински батальон срещу Русия и т.н., нещо не ми се връзва!
41
2
 
35
 
! Отговори
Гробар преди 5 години
Лека му пепел на Брентън Тарант
40
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"И къде е точно "иронията на съдбата" турчин да се казва Иса (Исус)?"Ами все едно аз като християнин да се казвам Мухамад. Ако не схващаш иронията, по-добре не се напъвай с въпроси.
39
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бивш член на холандската крайнодяснаПартия на свободатана Герт Вилдерс съобщи, че е приелисляма, пише "Политико". Йорам ван Клаверен обясни, че се е превърнал от критик на исляма в негов последовател, докато пишел книга за религията.Сега 40-годишният Ван Клаверентвърди, че драстично е променил възгледите си, докато пишел антиислямската книга От християнство към ислям във времена на светски терор.