Брентън Тарант е бил три пъти и в Гърция през 2016 г.

Полицията разследва кои места е посетил и контактите му
17 мар 2019 21:55, Анисия Иванова
145
Брентън Тарант е бил три пъти и в Гърция през 2016 г.
Снимка: БТА

Австралиецът, който уби 50 души в две джамии в град Крайстчърч, Нова Зеландия, в петък, е посещавал и Гърция. Брентън Тарант е бил в страната три пъти през 2016 г., съобщи днес гръцкото министерство на гражданската защита в комюнике, цитирано от световните агенции.

България, Турция, Хърватия и Унгария вече потвърдиха, че Тарант е пребивавал на тяхна територия между 2016 и 2018 г., както изглежда, за да изучава битки между християни и Османската империя.

Още по темата

Гръцката полиция разследва кои места в страната е посетил точно австралийският десен екстремист и евентуалните му контакти в Гърция. Тя проучва всички негови телефонни разговори и покупки на територията на страната.

Тарант е дошъл за първи път в Гърция с полет от Истанбул на 20 март 2016 г. Той е прекарал няколко дни на островите Крит и Санторини.

След това австралиецът е влизал в Гърция още два пъти - с транзитни полети съответно на 29 ноември и 10 декември 2016 г., пише БТА.

На оръжието, използвано от Тарант при нападението в петък, била изписана гръцка дума, означаваща "туркоубиец", отбелязва Асошиейтед прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви разговори ще получат гръцките власти, не ставайте смешни. Освен ако вече не е бил под наблюдение. Някой нарочно го е пуснал този, то е ясно. Дивиденти могат да извадят и двете страни и най-вече тия дето наливат пари в конфликти и войни.
37
4
 
37
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До 35: "Кюрдите са народ, а турците сбирщина от дивашки племена. А по-красивите и умни турци са наследници на крадени деца от териториите на цялата варварска османска империя." - Наричат се бели турци :)
36
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"То все такива "юнаци" излизат от балканите - "герои", които убиват невъоръжени старци и деца по време на молитва, и това се счита за голямо "геройство"!"Ама не се оплакваше, докато брадатите вършеха същото из Европа през последните години. Като влезе тоя в джамията да чисти брат'чедите ти, тогава се жегна.
35
0
 
33
 
! Отговори
Иса преди 5 години
До Анонимен 42И къде е точно "иронията на съдбата" турчин да се казва Иса (Исус)?
34
5
 
33
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 5 години
Я къде изчезнаха тия ПКК бе , а тия Сирийските ПКК , а тия Гюленисти ?????Къде са тия хора бре ?????ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААААААААЛека им *ПЕПЕЛ *
33
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То все такива "юнаци" излизат от балканите - "герои", които убиват невъоръжени старци и деца по време на молитва, и това се счита за голямо "геройство"! Жалка картинка на падението човешко!
32
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Че кои бяха турция че да го местят там бе, абе вие много на сериозно я взехте тази турция. Ставате понякога смешни, киснете в Български сайтове плюете по всичко християнско и Българско."Точно като един турчин, казващ се по ирония на съдбата Исус. Всеки път се оплаква от положението в България, ама като му казах да си пробва късмета в Турция, вика, че там било диктатура. Хем сърби, хем боли.
31
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Рано или късно Че кои бяха турция че да го местят там бе, абе вие много на сериозно я взехте тази турция. Ставате понякога смешни, киснете в Български сайтове плюете по всичко християнско и Българско. А в същото време живеете в християнска държава, и за нищо на света не си давате Цългарските паспорти. Ами ходете си в турция никой не ви спира никой. Смешни сте много смешни и си противоречите.
30
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Техниките му за обезпаразитяване трябва да се изучават в училище. Добре, че пусна и видеообучение в нета!
29
6
 
34
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 5 години
На кого му пука за Израел , даже и Доналд Тръмп ги прати по дяво........ преди 1 месец,Израел е 10 пъти по малка от България - като площ , даже и по новините вече ги няма.Турците не се борят за статукво и табелки - турците си гледат интереса и удобството - а силата идва от самосебе си :))))Нова Зеландия купува разни неща от Турция - като бронитани машини и разни такива - и турците си защитават клиентите и приятелите :)))))
28
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Израел не е решила не ви е смачкала-----Мари ако шепа израел остане без пазач (сащ) за 24 часа няма да има пепел от тази страна
27
12
 
31
 
! Отговори
Рано или късно преди 5 години
Той повече няма да гърми особенно ако го преместят в Турция !!!
26
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен до ХА-ХА-ХА преди 5 години
Абе *** кой от големите брои турция за нещо, турция си е регионална силичка и нищо повече. НИЩО АМА НИЩО НЕ ЗАВИСИ от турция. Израел не е решила не ви е смачкала, а колко беше килограма на лука в тюркието ? А на солта и захарта че и там зор имате. Все се изказваш неподготвен и със завишени стойности за турция.
25
0
 
35
 
! Отговори
дедо преди 5 години
И аз съм бил 3 пъти в Гърция ,и в България съм бил ,но не съм убивал хора все-още.
24
11
 
32
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 5 години
Ердоган изби около 15 000 от ПКК - ПКК умря :)))ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААААААА
23
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Турския външен министър и спецчасти са в Нова Зеландия"Така е Супермен и Батман също са там за подкрепление, а Реджеп Иведик е назначен за командир ти да не си на 10 бе АХАХАХхахахаХАХАХах
22
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През лятото на 96 г. разпитвах един такъв сръбски герой с германски паспорт, незнайно как се озовал в планините на Джуди с група терористи на ПКК! Кълнеше се, че и той е всъщност от османлийско коляно! Бил дошъл да види земите на дедите си!! :-))
21
3
 
35
 
! Отговори
Брей преди 5 години
Тоя голям турист се оказа. То за кражбите и скандалите на Бойко по малко пишете, а тоя една седмица ще го дъфчете.
20
14
 
33
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 5 години
Турския външен министър и спецчасти са в Нова Зеландия - има и 3ма ранени турци .Нова Зеландия е мюсюлманска държава и с Ердоган станаха първи приятели ,да му мислят християните :))))
19
9
 
31
 
! Отговори
Дядо Банго преди 5 години
Ердоан иска да му даде политическо убежище на този герой! Турският външн министър Чаушоолу в момента е в Нова Зеландия за преговори по този въпрос. :-))Носят се също слухове, че щял да избяга от ареста и дойде в Турция! :-))