Караджич не чувства лична вина, а морална отговорност!

Адвокатът му говори след като съд на ООН се произнесе
20 мар 2019 19:07,
18
Караджич не чувства лична вина, а морална отговорност!
Снимка: БТА

Адвокатът на Радован Караджич заяви, че бившият лидер на босненските сърби чувства "морална отговорност" за военните престъпления, извършени по време на въоръжения конфликт през 1992-95 г., но не е съгласен с международния съд за военните престъпления, че носи "индивидуална наказателна отговорност", предаде Асошиейтед прес.

Питър Робинсън, адвокат от защитата, говори след като апелативен съд на ООН потвърди присъдата на Караджич. Той е признат за виновен по обвинения в геноцид, престъпления срещу човечеството и военни престъпления като лидер на босненските сърби по време на войната.

Още по темата

Съдебният състав също така увеличи присъдата на Караджич от 40 години на доживотен затвор, припомня БТА.

Робинсън заяви, че Караджич "моли своите привърженици да се въздържат от насилие".

Случаят на бившия босненски сръбски лидер е смятан за ключов за въздаване на справедливост за жертвите на конфликта, който отне живота на над 100 000 души и остави милиони без дом, отбелязва АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
10
 
! Отговори
Гост+ преди 5 години
Караджич, да речем, е избивал и ще бъде наказан. А тези, които пряко или коствено са виновни за смъртта на стотици хиляди мирни иракчани и сирийци за последните 20 години кой ще накаже? Знаете ли, че санкциите и последвалите събития в Ирак са виновни за смъртта на половин милион деца? - повече отколкото жертвите от атомните бомби над Япония. На този въпрос Държавния Секретар Мадлин олбрайт отговаря: "Ние мислим, че цената си струваше". Та пак да попитаме, а другите виновни кой ще накаже?
3
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Мир!
2
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Живеем във времена,в които нормалните хора искаме да живеем спокойно и без войни.Всички,които подкрепяте този изверг,избивал и заравял в общи гробове мирни жители,сте виновни за войните по света!Нормалните хора искат да живеят в мир и разбирателство без значение на раса,цвят и религия.Хора,помогнете да създадем един мирен свят за децата си!
1
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Историята ще отсъди кой крив, кой прав. За мене Караджич е герой и ще му бъдат издигнати паметници след време. Ще мине време и това ще се случи, поменете ми думата. На подсъдимата скамейка трябва да е Меркел, тя съсипа и предаде Европа!