Местенето на новото летище "Истанбул" - от 5 до 7 април

Спират гражданските полети от аерогарата "Ататюрк"
22 мар 2019 14:25, Елка Василева
30
Местенето на новото летище "Истанбул" - от 5 до 7 април
Снимка: архив, Reuters

45 часа се предвижда да продължи пренасянето на наземните съоръжения от летище "Ататюрк" на новото летище "Истанбул".

От генералната дирекция на турската въздухоплавателна компания "Търкиш еърлайнс" съобщиха, че пренасянето ще започне на 5 април в 3.00 часа и ще приключи на 7 април в 24.00 часа /местно време/. Целият процес ще продължи 45 часа.

След 2 ч. на 6 април ще бъдат прекратени пътническите полети от летище "Ататюрк". Предвижда се преди това, до 3 април, да бъдат пренесени 26 на сто от съоръженията на "Ататюрк".

Над 5 хиляди служители ще бъдат ангажирани в транспортирането на съоръженията, което ще се извърши по околовръстния път Басън експрес. Определени са и алтернативни маршрути. Спасителни екипи ще бъдат разположени по маршрутите.

Общото тегло на съоръженията, които ще бъдат транспортирани, е 47 300 тона.

От "Търкиш еърлайнс" съобщиха детайлите във връзка с полетите. Летище "Ататюрк" ще приема полети до 2.00 часа на 6 април. Между 2 и 14 часа на същата дата ще бъдат спрени всички полети, както на летище "Ататюрк", така и на летище "Истанбул".

След 12-часовото прекъсване, в 14 часа ще бъде извършен първият полет на "Търкиш еърлайнс" от новото летище Истанбул. След този час от "Ататюрк" вече няма да се изпълняват никакви граждански полети, съобщава БТА.

След 6 април летище "Ататюрк" се предвижда да се използва единствено за частни карго полети, за въздушни таксита, за ремонт и поддръжка на машините, за полети на държавни самолети и по други специални случаи.


30
Още от Балкани
200 000 единици нелегално оръжие има в Косово
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако не се лъжа това новото летище е най-голямото в света.--- e ne taka de sega drujkite na volenco,siderco i karakacanco nyama da mogat da spyat hayde da gi uspokoya nyama takovo nesto postroihme samo edna koliba to i bez tova oste nyamame tok i voda :)))))
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А можехме да сме част от Великата империя...
11
3
 
2
 
! Отговори
Само питам преди 4 седмици
И вие ли го местите?
10
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И новото летище ще се казва Реджеп Ердоган...........
9
1
 
4
 
! Отговори
Фен преди 4 седмици
Шапка им свалям! Строят без грешка! Новото е на 55 км от Истанбул и без метрото, поне в началото се увеличава времето за достигане до европейската и
доста до азиатската част.
8
1
 
7
 
! Отговори
Ние кога? преди 4 седмици
Браво на манафите.Ние пък към края на месеца ще местим часовника:)))Турците може да ги стигнем само ако пръдне на бай Гошо петела.
7
2
 
12
 
! Отговори
браво преди 4 седмици
Поздравления! и ДА ДОБАВЯ "ЗАВИСТТА НЯМА ПОЧИВЕН ДЕН" PSV МНОГО СТЕ ПРАВ
6
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Новото летище още не е напълно готово да посреща целия поток. Това което правят е голяма грешка, която ще струва доста пари и нерви.
5
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ако не се лъжа това новото летище е най-голямото в света.
4
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Можем само да завиждаме благородно на турците.
3
2
 
21
 
! Отговори
// преди 4 седмици
Много хора летяха от летище "Ататюрк". Ще продължат и от новото летище, така че информацията е полезна. А "местещите", ясно е колко излизат от колибките.
2
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Плюем го, ама човекът гради бъдеще и история. Не знам. Не мога да взема решение за него, но когато един политик строи в такива мащаби, винаги е за добро и винаги остава за поколенията, независимо каква е политиката му днес.
1
6
 
10
 
! Отговори
матура преди 4 седмици
"МЕСТЕНЕТО НА новото летище "Истанбул" - от 5 до 7 април"

И защо да го местят!!!